Lei feriehus i Rågeleje - Book her

Feriehus i Rågeleje, Sjælland, Danmark til utleining!

Rågeleje er et gammelt, populært ferieområde i naturskjønne omgivelser på Sjællands nordkyst.

 

Gjestevurderinger fra Rågeleje

 
 

24 gjester har gitt Rågeleje en gjennomsnittlig vurdering på 4,21 av 5 stjerner.

 

Eign

Det gamle, sjarmerende fiskerleie Rågeleje ligger ut til en kilometer lang, skjønn, badestrand like ved store fredede naturområder i Nordsjælland. Langs vannet er det en flott strandpromenade med kiosk, kafé og restaurant. Det er mulig å kjøpe dagligvarer, samt flere spisesteder i området. De nærmeste større byer er Helsinge, 10 km, og Gilleleje, 11 km. Gå ikke glipp av de fantastiske solnedganger fra f.eks. stranden eller de fredede Heatherhill-bakker. Her i området finner dere fred, ro, mark, strand og frisk luft.

 
Stemningsfulle, stripede badehus på den deilige badestranden i Rågeleje Livredderpost på badestranden i ferieområdet Rågeleje Hyggelige, stripede badehus på den innbydende badestranden i Rågeleje Klart, lavt og barnevennlig badevann ved stranden i Rågeleje
 

Strande

Rågeleje Strand er en lang, vakker badestrand med fint sand og få sten, samt gode leforhold. Stranden har dessuten Blått Flagg. I skoleferien holder en livredder øye med badegjestene. Stranden ligger langs strandpromenaden og Strandvejen. Stranden vender mot nordvest og ligger relativt ubeskyttet ut til Kattegat. Derfor er det gode forhold for wind- og kitesurfere.

Natur

Heatherhill ved Rågeleje er et stort, fredet, kupert og meget naturskjønt område, som går helt ned til Kattegat. Hovedparten av Heatherhill er dekket av heder og lyngplanter og sauene går fritt omkring på lyngkledde bakker, som innbyr til turgåing. Tibirke Bakker er et vakkert, fredet naturområde med lyngkledde bakker. Fra et utsiktspunkt i området kan dere se Arresø, Grib Skov og et glimt av Roskilde Fjord. Grib Skov er med sine 5600 ha en av Danmarks største skoger. Her finnes et utall av merkede vandre- og sykkelruter, samt flere flotte og historiske steder. Ved Grib Skov ligger også Esrum Sø, vakkert omgitt av uberørt landskap med skog og enger. Her kan dere bade, seile og studere fugler i fuglereservatet (27 km). Arresø er med sine 40 km2 Danmarks største sjø. Her er det gode muligheter for vandre- og sykkelturer. En sykkeltur rundt sjøen er 50 km lang. Det er også mulig å ta en hyggelig seiltur på sjøen (26 km).

Aktiviteter

For lystfiskere er det gode forhold for kystfiske langs hele Nordsjællands kyst. Det finnes et utall av golfbaner i Nordsjælland, og banene ved Helsinge Golfklub med 18 hull (10 km), Asserbo Golf Klub ved Frederiksværk, Passebækgård med en 9-hulls bane og Gilleleje Golfklub med en 18-hulls bane er de, som ligger nærmest på Rågeleje. De høye skrenter og de gunstige vindforhold gjør Heatherhill til et attraktivt sted for paragliders og for windsurfing. Den skjønne naturen innbyr også til sykkel- og gåturer.

Severdigheter

Ta evt. en rundtur på Smidstrup-Farmen; en gård med alle danske dyr fra en bondegård (8 km). Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med severdigheter, museer, gågate, fontene, butikker og spisesteder. Byen ligger midt mellom Arresø og Esrum Sø (10 km). Besøk Gilleleje med den gamle bydelen, små fiskerhus og den stemningsfulle havnen (11 km). På Rudolf Tegners Museum ved Villingebæk er billedhoggeren Tegner's skulpturer av gips og marmor utstilt (19 km). Esrum Kloster er et gammelt cistercienserkloster med en vakker klosterhage og et lite klosterapotek. Klostret ligger svært naturskjønt til ved Esrum Sø (23 km).

Utfluktsmål

I Nordsjælland fins flere interessante slott. Bl.a. Kronborg Slot ved 'porten' til Øresund (39 km), Frederiksborg Slot, som med sine tårn og spir har et nesten eventyraktig utseende (24 km), og Fredensborg Slot, som er Dronning Magrethes sommerresidens (28 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den flotte gamle parken danner en spennende ramme om kunsten (38 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er innrettet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbildeavdeling, biblioteksrom og kafé (40 km). Besøk hovedstaden København med sitt levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, fornøyelser og Europas lengste gågate ¿Strøget¿. Her fins attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer (71 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

9 Feriehus i Rågeleje

Søk feriehus