Lei feriehus på Orø - Book her

Feriehus på Orø, Sjælland, Danmark til utleining!

Den lille og meget naturskjønne øya Orø ligger innerst i Danmarks neststørste fjord Isefjord, kun få km fra fastlandet.

 

Gjestevurderinger fra Orø

 
 

8 gjester har gitt Orø en gjennomsnittlig vurdering på 4,38 av 5 stjerner.

 

Eign

På den 14 km2 store Orø finder du ro, frisk luft, hyggelig øy-stemning, en deilig og særpreget natur, et rikt dyreliv, gode fiskemuligheter, strand, en dyrepark, vakre, gamle landsbymiljøer, smale gater og velbevarte bindingsverkshus. Øyas sjarmerende 'hovedstad' Bybjerg byr på en historisk kirke, et lokalmuseum, gode innkjøpsmuligheter og en kro. Flere steder langs øyas veier selges det produkter fra gårdene. På Orø kan du slappe av, vandre i naturen, dyrke vannsport, fiske, studere fugler eller nyte den helt spesielle atmosfære, som finnes på en øy. Orø er forbundet med fastlandet via 2 forskjellige fergeforbindelser. Overfarten mellom Orø og Hammerbakke på fastlandet mot øst varer under 10 minutter, og fergen seiler flere ganger i timen. Overfarten til Holbæk varer ca. 30 minutter.

 

Strande

Orøs eneste badestrand 'Orøstrand' ligger ved Nørrestænge på den nordvestlige del av øya. Stranden er en god og ren sandstrand med god vannkvalitet og Blått Flagg.

Natur

Orø er preget av frodig natur med mange markerte vandrestier, vidstrakte strandenger, kystskrenter, småskog, beplantninger og marker. Øya har et rikt fugleliv, da landskapet byr på masser med føde, raste- og yngleplasser. På Orø kan du dessuten støte på rådyr, rev, harer, fasaner, vannrotter, muldvarper og den seæpregede, grønnbrogede fløytepadde, som fløyter i forsommeren. De høyeste steder på øya er bakkene Møllebjerg (29 m), Stensbjerg (28 m) og Elnebjerg (26 m).

Aktiviteter

De 14 km vandrestier fører deg rundt på øya og gir mulighet for å oppleve naturen på nært hold. Da Orø er omgitt av vann, er det opplagt å ta på seiltur eller selv å seile en tur i robåt eller kano på Isefjord. Øya tilbyr også en 12-hullers, innendørs minigolfbane. Du kan leie joller og sykler samt delta i rideturer på øya. Det er gode fiskemuligheter overalt langs øya kyster.

Severdigheter

Orø Kirke i Bybjerg ble oppført i midten av det 12. århundre og inneholder bl.a. en vakker, gammel døpefont og en jomfru Maria figur. Bak kirken finner du det lille museum 'Ourø minder', som er innrettet i øyas tidligere fattighus. Her vises en lokalhistorisk samling av forskjellige folkeminner, gamle bruksgjenstander, bilder av en praktøks fra vikingetiden og en kopi av et stort gullkors fra Orø. Naturskolen ved Orøstrand har etablert en 40 tdr. land stor dyrepark/mini-zoo med savanne, og her kan du oppleve spennende dyr som f.eks. lamaer, struds, kenguruer, skotsk høylandskveg, nesebjørner, vaskebjørner, krokodiller og tropiske fugler i naturlige omgivelser. Orø Urtehave ligger i et fredelig landområde og her finner du 600 forskjellige legeplanter, krydderurter og snapseurter.

Utfluktsmål

Fra Orøs lille, idylliske fiskehavn Brønde kan du seile til Holbæk, som er en moderne handelsby med hyggelige streder og gamle, restaurerte hus. Seilturen er meget vakker og varer ca. en halv time. I Holbæk kan du bl.a. shoppe, oppleve stemningen i byens hyggelige marina og besøke et museum, som består av 13 historiske bygninger, og som byr på musikk og teater i museumsgården. Følg evt. den idylliske stien Strandmøllevej fra sentrum og ned langs med fjorden til marinaen. På vikingeskipsmuseet i Roskilde kan du oppleve skip fra vikingetiden, vikingeskipskopier samt andre nordiske bruksbåter. Museet har dessuten egen øy og havn (32 km fra Hammerbakke). Besøk hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, forlystelser og Europas lengste gågate 'Strøget'. Her finnes attraksjoner som f.eks. Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og meget mere (66 km fra Hammerbakke).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus på Orø

Søk feriehus
 
  •  Kategori

   ?

   1 uke fra NOK 5078,-

    

   Orø Feriehus, Orø

   Reg. nr.: 94-4008

   250 m till vann

   Soveplasser: 4

   Soverom: 2