Lei feriehus in Omø - Book her

Feriehus in Omø, Sjælland, Danmark til utleining!

Opplev ekte øy-stemning på den lille, hyggelige Omø i Smålandshavet.

 

Gjestevurderinger fra Omø

 
 

1 gjester har gitt Omø en gjennomsnittlig vurdering på 5,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Omø ligger i Smålandsfarvandet mellom Sjælland og Fyn/Langeland, ca. 50 minutters seiltur fra fergeleiet Stigsnæs på Vestsjælland. Omø er 4,5 km2 stor, har godt 12 km kystlinje og knapt 200 faste innbyggere. Den lille øya som oser av hygge, fred og ro, har 2 byer. Ved fergeleiet ligger Omø Kirkehavn. Her finner dere en intakt landsbystemning med godt bevarte, gamle hus, en aktiv fiskerihavn, en lystbåthavn, en lekeplass, en grillbar og en barnevennlig badestrand. Midt på øya ligger Omø By - en særdeles godt bevart landsby med bindingsverkshus, landsbyhaver, et hyggelig tjern, en landhandel og en kafé. Hold ferie på en liten, naturskjønn øy, der dere blir hensatt til en annen tid. Her kan dere bade, slappe av og nyte naturen og den utrolige stillheten.

 

Strande

Ved lystbåthavnen finner dere en barnevennlig sandstrand med beachvolley-bane. Og hele veien langs Draget finner ligger det mange fine badestrender. Både på havnen og på stranden kan dere nyte en vakker solnedgang i allverdens farver.

Natur

Omø har et spesielt klima, og på grunn av sin plassering har øya den laveste mengden nedbør og de høyeste sommertemperaturer i Danmark. Naturen på Omø er grønn, uberørt og allsidig med kyststrekninger, åker, eng, myr og Omø Sjø. Øya er veldig flat, men har dog et 24 meter høyt punkt - Skovbanken - og her kan dere nyte utsikten over havnen, landsbyen, sjøen, myra og fyret. I klart vær kan dere se helt til Fyn, Storebeltsbroen og øyhavet nord for Lolland. Omø Sjø er omgitt av blomstrende eng med et mangfoldig fugleliv og på Skovklinten bor det sandsvaler i redehuller i klinten. På Omø kan dere nyte lyden av bruset fra bølgene og en aldeles klar stjernehimmel, som er helt usjenert av gatelys.

Aktiviteter

Når dere holder ferie på Omø kan dere nyte synet av de nydelige, gamle husene og følge livet på havnen. Se når fergen, fiskebåter og seilbåter legger til i havnen. Og kanskje er dere heldige å kunne kjøpe frisk fisk direkte av fiskerne. Dere kan bade på strendene på Draget, fiske langs alle kystene på øya, går tur og ta på sykkeltur. Rundt Omø Sjø kan dere se på det livlige fuglelivet. Omø er et opplagt feriemål, dersom dere ønsker ro og stillhet - her kan dere få ny energi til hverdagen.

Severdigheter

Besøk Fiskernes Hus, en gammel skipperkneipe med livbøyer og lanterner, ved fergeleiet. Her kan dere ofte få kjøpe friske fisk. Omø hadde i 1997 besøk av den kubanske kunstneren William Perez, som sammen med fiskerne på øya skapte et tårn av bunngarnspæler. Tårnet heter Monomenta a la Unidad (monument til enigheten) og ligger ved havnen. Tett på havnen ligger et gammelt tjærekar, som tidligere ble brukt av fiskerne til å tjære garn i. Og ved Omø By kan dere se en treskulptur, som er en modell av en tidligere bondemann i byen. I Kulturhuset Loen kan dere se kunstutstillinger og delta i andre kulturelle arrangementer. Besøk også Omø Kirke, som er en av Danmarks minste kirker. I Historiens Hus kan dere få et innblikk i øyas historie. Huset rommer en minnestue for den tidligere eieren til huset med bilder fra en svunnen tid. Det 22 meter høye Omø Fyr, et gult vinkelfyr fra 1893, ligger på den vestligste spissen på øya.

Utfluktsmål

Nær Slagelse på fastlandet på Sjælland kan dere besøke den 1000 år gamle vikingborgen Trelleborg. Her kan dere se restene av en stor ringborg. På Trelleborgs museum kan dere se rekonstruksjoner, modeller og utstillinger med arkeologiske funn fra utgravninger, som f.eks verktøy, våpen og klesdrakter. Barna vil elske et besøk i fornøyelsesparken BonBon-Land og Fantasy World i Holme-Olstrup på Sydsjælland. BonBon-Land har mer enn 70 utendørs forlystelser for hele familien, og Fantasy World byr på 10.000 m2 med opplevelser og mekaniske figurer fra alle verdensdeler.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus in Omø

Søk feriehus