Lei feriehus i Melby - Book her

Feriehus i Melby, Sjælland, Danmark til utleining!

Melby ligger i Nordsjælland, omgitt av hav, sjø, deilig natur, feriebyer og en av Danmarks beste golfbaner.

 

Gjestevurderinger fra Melby

 
 

1 gjester har gitt Melby en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

En kilometerlang sandstrand, Danmarks største innsjø 'Arresø' samt den attraktive Asserbo Golfklub omgir ferieområdet Melby. Melby ligger ca. 4 km fra feriebyen Liseleje, hvor dere finner hyggelige butikker, innbydende iskaféer og flere gode restauranger, og 9 km fra fergebyen Hundested. Når dere holder ferie i Melby kan dere bade, fiske, spille golf, vandre, sykle og oppholde dere i den skjønne naturen, eller besøke noen av Sjællands mange byer og spennende seværdigheter. Den nærmeste større by er Frederiksværk, som ligger ca. 6 km fra Melby, og her finner dere butikker, spisesteder, aktivitetsmuligheter, gallerier og seværdigheter for hele familien.

 

Strande

Stranden mellem Melby og Liseleje er en deilig, barnevennlig sandstrand med flott badevann og klitter i baklandet. Stranden har Blått Flagg, og i skoleferien holder en livredder øye med de badende gester ved Liseleje. Langs stranden finner du også gode surfmuligheter.

Natur

Melby Overdrev er et stykke deilig natur med klittplantasje, skog, stier og flere sjeldne planter. Tropegården i Melby er en deilig besøkshage med flotte planter, tropiske fugler, aper, nesebjørner, geiter osv. Arresø (6 km) er Danmarks største sø med sitt vannspeil på 40 km2. Her er det gode muligheter for vandre- og sykkelturer langs sjøen. En sykkeltur rundt sjøen er 50 km lang. Det er også mulig å ta en hyggelig seiltur på sjøen. Tibirke Bakker er et herlig, fredet naturområde med lyngklette bakker. Fra et utsiktspunkt i området er det en herlig utsikt over Arresø, Gribskov og en bit av Roskilde fjord (13 km). Gribskov (25 km) er en av Danmarks største skoger med sine ca. 5000 ha. Her finnes det et utall avmerkede vandre- og sykkelruter samt flere smukke og historiske steder. Ved Gribskov ligger også Esrum Sø, vakkert omgitt av et uberørt landskap med skoger og enger. Her kan dere bade, seile og studere fugler i fuglereservatet.

Aktiviteter

I nabobyen Liseleje kan dere oppleve arrangemanger som dragefestival, markedsdager og mittsommerfest med fakkeltog og stort Sankt Hans bål på stranden hele sommeren igjennom. I Nordsjælland kan dere velge mellem et utall golfbaner, og den nærmeste er Asserbo Golfklub (3 km), som er en av Danmarks eldste og beste golfbaner. Banen ligger i et herlig naturområde ved Arrenakke Bakke, og byr på utfordringer for såvel nybegynnere som øvede. For lystfiskere er det gode muligheter for kystfiskeri langs hele Nordsjællands kyst. Besøk Grønnehavegård i Frederiksværk, som er en hyggelig, stråtekt gård fra 1836 med forskjellige dyr. Det arrangeres ride- og traktorturer ut over markene herfra (6 km). Ved Rågeleje (21 km) ligger Heatherhill, hvis høye skrenter og gunstige vinnforhold gjør dette naturområde til et attraktivt sted for paragliders. Vinnforholdene gjør også området velegnet for brettseilere.

Severdigheter

Omkring Melby finner du ikke mindre en 5 bronsealderhøyder. Asserbo Slot ble bygget av munker i det 12. århundre, men sandede til i det 16. århundrede, og i dag kan dere fremdeles se spor av slottet og voldgravene i den skjønne naturen ved slottsruinen (3 km). På den gamle brannstasjonen 'Frederiksværk Brandværnsmuseum' kan dere oppleve håndtrukne, hestetrukne og motoriserte brannsprøyter (6 km). Frederiksværk Bymuseum inneholder en arkeologisk samling samt en utstilling om datidens industri, håndverk og handel. Opplev bl.a. en autentisk kjøpmannsbutikk fra starten af 1900-tallet. GeoArt Krystalmuseum & Kunsthus inneholder bl.a. danske strandstein, kugle- og planslepne stein samt mineraler fra hele verden. Krudtværksmuseet er et kombinert lokalhistorisk museum og frilandsmuseum. Her finner dere en arbeidende vannmølle og flere originale værksteder. Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med severdigheter, museer, gågate, springvann, butikker og spisesteder (16 km).

Utfluktsmål

Besøk Gilleleje med den gamle bydel, de idylliske streder og små fiskerhus. På Gilleleje Museum kan dere oppleve utstillinger omkring fiskeri og bl.a. se et gammelt fiskerhus (30 km). På Rudolf Tegners Museum ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer utstillet av gips og marmor (34 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er innrettet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledavdeling, bibliotek og kafé (45 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den vakre gamle park danner en spennende ramme om kunsten (46 km). Besøk hovedstaden København med museer, musikk, teatre, gallerier, forlystelser, Europas lengste gågate 'Strøget' samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek og København Zoo (61 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Melby

Søk feriehus