Lei feriehus i Lumsås - Book her

Feriehus i Lumsås, Sjælland, Danmark til utleining!

Lumsås byr på vakkert lys, kultur og skjønne naturlandskaper i det vakre Odsherred.

 

Gjestevurderinger fra Lumsås

 
 

10 gjester har gitt Lumsås en gjennomsnittlig vurdering på 4,60 av 5 stjerner.

 

Eign

Odsherred ligger i Sjællands nordvestlige hjørne, og er omgitt av Isefjorden og Kattegats Sejrø Bugt. Området er kjent for sitt helt spesielle lys. Sommerhusområdet Lumsås befinner seg i den nordlige delen av Sejrøbugten. Sommerhusene leies sjelden ut til turister, og området framstår da som typisk dansk. Her finner dere flott natur, vakker strand, gode aktivitetsmuligheter, kulturelle severdigheter og utfluktsmål for hele familien rett i nærheten. Det er behagelig avstand til innkjøp av dagligvarer, og 9 km herfra tilbyr Nykøbing Sjælland på et utall av forretninger, spisesteder og opplevelsesmuligheter.

 
Grønn og kupert natur bak kysten i Lumsås på Sjællands nordkyst Kysten ut for feriehusområdet Lumsås Feriehus i det grønne og bakkede landskapet bak kysten i Lumsås Den flott restaurerte Lumsås Mølle fungerer i dag som et arbeidende museum
 

Strande

Den barnevennlige Lumsås Strand er en av de vakreste badestrender som finnes i Sejerø-bugten. Likeledes er Gudminderup Strand ved Højby en skjønn og barnevennlig sandstrand med lave klitter. Alle strendene i bukten byr på gode forhold for windsurfere, og har dessuten Blåt Flag. Gå ikke glipp av den enestående solnedgangen over havet fra stranden.

Natur

Områdets vekslende og kuperte landskap er dannet under istiden og er en stor kontrast til de flate områder omkring Lammefjorden og Siddinge. Vakre naturopplevelser venter dere her i området. Sonnerup Skov ved Lumsås har en 3 km lang kystlinje og dekker et område på 290 ha. Her finnes flere merkede vandrestier. Ved Ulkerup Skov og Overdrev (ved Nykøbing Sj.) kommer de gamle hustomter, (gadekær) og gjerder fra en skoglandsby stadig til syne. Området omkring stranden ved Hønsinge Lyng er fredet, men må gjerne benyttes. Vakre naturomgivelser med skog, plantasjer med furu og gran, samt kupert, variert landskap omgir området. Ved Hovvig, øst for Nykøbing, kan dere oppleve et spennende fuglereservat.

Aktiviteter

Området byr på flere golfbaner, bl.a. Mensalgård Pay & Play-bane med 9 hull (9 km) og Odsherred Golfklub (11 km). For lystfiskere er det også gode sjanser for napp langs kysten, i Lammefjordskanalene eller på havet ombord på en kutter fra f.eks. Havnsø eller Sjællands Odde. Dessuten finnes det 3 Put & Take fiskevann i området. I Nykøbing Sjælland kan dere bowle i byens bowlingsenter, som også byr på underholdning for de små. Dessuten er området ideelt for sykkel- og vandreturer.

Severdigheter

Området er rikt på gallerier, atelier, verksteder og utstillinger, da det bor mange kunsthåndverkere her. Besøk Lumsås Mølle, som er et møllemuseum i fortsatt drift, hvor melet males på gammeldags maner. Opplev imponerende konstruksjoner, vakre interiør, hvite møllevinger og kjøp evt. mel med hjem. Jettestuen ved Højby er en av Danmarks best bevarte jettestuer med to kamre. Jettestuen er 4,5 m høy, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker (9 km). Utstilling fra utgravningen kan ses på Stenstrup Museum i nærheten (6 km). Nykøbing Sjælland er en hyggelig by med gågate, allverdens forretninger, fortauskaféer og gode, kulturelle tilbud. Sommerland Sjælland ved Nykøbing byr på mer enn 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vill tur i rutsjebanen eller en tur i Sjællands største vannland (9 km).

Utfluktsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan dere oppleve 600 dyr, fordelt på 100 arter (21 km). Ta evt. en fergetur fra Havnsø over Sejerø Bugten til øya Sejerø. Den har Danmarks mildeste klima, et kupert landskap, mange små badestrender, samt flere gravhauger og en bautasten. Sagnlandet Lejre består av 4 hus og 8 mindre verksteder fra jernalderen. Her kan dere seile i uthulte stammebåter, hogge ved med jernalderøks og male mel (56 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan dere se skip fra vikingtiden, vikingskipskopier, samt andre nordiske bruksbåter. Museet har dessuten egen øy og havn (66 km). Besøk hovedstaden København med sitt levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, fornøyelser, Europas lengste gågate ¿Strøget¿, samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo osv. (99 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

4 Feriehus i Lumsås

Søk feriehus