Lei feriehus i Liseleje - Book her

Feriehus i Liseleje, Sjælland, Danmark til utleining!

Den fortryllende badebyen Liseleje ligger på Sjællands nordkyst ved den skjønne Hesselø Bugt.

 

Gjestevurderinger fra Liseleje

 
 

gjester har gitt Liseleje en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Liseleje er en ferieby, som lever opp til alle forventninger. Her finner dere bl.a. en kilometerlang sandstrand, den attraktive Asserbo Golfklub og Danmarks største sjø 'Arresø' - for bare å nevne noen av fasilitetene. Likeledes er det i Liseleje mange hyggelige butikker, innbydende iskaféer og flere gode restauranter. Skulle dere få lyst til å besøke en by som er litt større, så ligger Frederiksværk i en avstand av ca. 8 km unna, og her fins det gode aktivitetsmuligheter for turister.

 
Skjønn sandstrand med sanddyner og innbydende badevann i Liseleje Sti til den deilige sandstranden med blått flagg i Liseleje Utsikt over den brede sandstranden i feriehusområdet Liseleje Havtyren på naturlekeplassen nær stranden i Liseleje
 

Strande

I Liseleje finner dere en skjønn, barnevennlig sandstrand med store klitter bakenfor. Stranden har det Blå Flagg, og i skoleferien holder en livredder øye med de som bader. Ved stranden er det fine muligheter for surfere. Besøk også badebyen Tisvildeleje (ca. 8 km), en kilometerlang, hvit og barnevennlig sandstrand med Blått Flagg. Stranden i Rågeleje (ca. 18 km) er en lang, herlig badestrand med fint sand og få sten. Stranden, som ligger i le, har Blått Flagg, og her det også en livredder, som i skoleferien holder øye med badegjestene. Stranden ligger langs strandpromenaden og Strandvejen, og vender mot nordvest, relativt ubeskyttet ut til Kattegat, derfor er det gode forhold for wind- og kitesurfere her.

Natur

Arresø (ca. 4 km) er med sine 40 km2 Danmarks største sjø. Her er det gode muligheter for gå- og sykkelturer. Og en sykkeltur rundt sjøen er 50 km lang. Det er også mulig med en seiltur på sjøen. Tibirke Bakker (ca. 10 km) er et herlig, fredet naturområde med lyngkledde bakker. Fra et utsiktspunkt i området er det en flott utsikt over Arresø, Gribskov og et glimt av Roskilde fjord. Gribskov (ca. 16 km) er med sine ca. 5000 ha en av Danmarks største skoger. Her fins et utall av merkede vandre- og sykkelruter, samt flere vakre og historiske steder. Ved Gribskov ligger også Esrum Sø, flott omgitt av et uberørt landskap med skog og enger. Her kan dere bade, seile og studere fugler i fuglereservatet.

Aktiviteter

I Liseleje er det tallrike arrangementer hele sommeren. Gled dere til dragefestivalen, markedsdager og midsommerfesten med fakkeltog og stort Sankt Hans bål på stranden. For lystfiskere er det gode muligheter for kystfiske langs hele Nordsjællands kyst. I Nordsjælland fins det et utall av golfbaner. Asserbo Golfklub (ca. 3 km) er den eldste og beste i Danmark og ligger i et vakkert naturområde ved Arrenakke Bakke. Her finner dere utfordringer for så vel nybegynnere som øvede. Ved Rågeleje (ca. 18 km) ligger Heatherhill, med høye skrenter og gunstige vindforhold gjør dette naturområdet til et attraktivt sted for paragliders og windsurfere.

Severdigheter

Besøk Asserbo Slotsruin (ca. 3 km). Slottet ble bygd av munker i det 12. århundre. Slottet ble sandet til og først gravd fram igjen av Frederik VII i 1849. Helsinge (ca. 12 km) er en aktiv og hyggelig handelsby med severdigheter, museer, gågate, fontener, butikker og spisesteder. Besøk den gamle fiskerbyen Gilleleje med sin gamle bydel, små fiskerhus og den hyggelige, stemningsfylte havnen (ca. 26 km). På Rudolf Tegners Museum ved Dronningmølle er billedhoggeren Tegners skulpturer av gips og marmor utstilt (ca. 30 km).

Utfluktsmål

I Nordsjælland finnes flere interessante slott. Bl.a. Kronborg Slot i Helsingør ved 'Porten' til Øresund (ca. 40 km), Frederiksborg Slot, som med sine tårn og spir har et nesten eventyraktig utseende (ca. 22 km), og Fredensborg Slot, som er Dronning Margrethes sommerresidens (ca. 30 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er innrettet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbildeavdeling, bibliotek og kafé (ca. 41 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den flotte gamle parken danner en spennende ramme om kunsten (ca. 42 km). Besøk også hovedstaden København med det levende kulturlivet, museer, musikk, teatre, gallerier, fornøyelser og Europas lengste gågate 'Strøget', samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene og København Zoo (ca. 60 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus i Liseleje

Søk feriehus