Lei feriehus in Kregme - Book her

Feriehus in Kregme, Sjælland, Danmark til utleining!

Kregme ligger mellom Roskilde Fjord og Danmarks største sjø, Arresø

 

Gjestevurderinger fra Kregme

 
 

5 gjester har gitt Kregme en gjennomsnittlig vurdering på 4,40 av 5 stjerner.

 

Eign

Kregme er en hyggelig nordsjællandsk landsby og forstadsområde og ligger 4 km sydøst for Frederiksværk. Landsbyen ble anlagt ved vikingtidens Kattegatbugt, den nåværende Arresø, som er Danmarks største sjø. Kregme ligger kun få km fra fine sandstrender og her finner dere også dagligvarebutikker innen en radius på få km. Har dere lyst på en bytur, kan dere besøke Frederiksværk som har gode spesialbutikker, mange restauranter og mange andre gode tilbud til turister.

 

Strande

Det er bare ca. 10 km til den nydelige, barnevennlige sandstranden i Liseleje på Kattegats kyst. Stranden har Blått Flagg og i skoleferien holder en livredder øye med badegjestene. På stranden er det også gode muligheter for surfere. Besøk også badebyen Tisvildeleje (ca. 18 km), der dere finner en kilometerlang, hvit og barnevennlig sandstrand som også har Blått Flagg. Stranden i Rågeleje (ca. 24 km) er en lang, deilig badestrand med fint sand og få stein. Stranden ligger langs strandpromenaden og Strandvejen, og her er det fine forhold for wind- og kitesurfere.

Natur

Arresø (ca. 2 km) er med sine 40 km2 Danmarks største sjø. Liker man å være aktiv i naturen, er det gode muligheter for vandre- og sykkelturer langs sjøen. En sykkeltur rundt sjøen er på ca. 50 km, men en hyggelig seiltur på sjøen er også en mulighet. Tibirke Bakker (ca. 18 km) er et nydelig, fredet naturområde med lyngkledde bakker. Fra et utsiktspunkt på egnen er det en herlig utsikt over Arresø, Gribskov og en bit av Roskilde fjord. Med sine ca. 5000 ha . er Gribskov (17 km) en av de største skogene i Danmark. Her er det et utall merkede vandre- og sykkelruter og mange vakre og historiske steder. Ved Gribskov ligger også Esrum Sø, flott omgitt av et uberørt landskap med skog og eng. Her kan dere bade, seile og studere fugler i fuglereservatet.

Aktiviteter

På området rundt Kregme er det gode muligheter for lystfiskere, som kan fiske fra kysten eller sjøen. Lystfiskeri er tillatt på Arresø. Man kan fiske fra de stedene, der det er lovlig offentlig adgang og fra båt. For golfspillere er det også gode muligheter, da det er en del golfbaner i området. Banene ved Frederikssund Golfklub (17 km) og Asserbo Golf Club (6 km) ligger tettest på Kregme. Asserbo Golfklub er den eldste og beste i Danmark og ligger i et praktfullt naturområde nær Arrenakke Bakke. Her er det baner for både nybegynnere og øvede. Ved Rågeleje (ca. 23 km) ligger Heatherhill. De høye skrentene og gunstige vindforholdene gjør området til et attraktivt sted for paragliders og windsurfere.

Severdigheter

Besøk museumsgården Birkely i Kregme som viser et typisk gårdsbruk fra 1800-tallet. Eller Kregme kirke, som opprinnelig var en romansk kampesteinsbygning, men som senere har fått sengotiske tilbygninger. Også Asserbo Slotsruin (ca. 6 km) er verdt et besøk. Slottet ble bygget av munker i det 12. århundre, sandet til og ble først gravd fri igjen av Frederik VII i 1849.

Utfluktsmål

Ta på tur til den gamle fiskebyen Gilleleje med de små fiskehusene og den hyggelige, stemningsfulle havnen (ca. 40 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan dere få et spennende innblikk i vikingenes og skipenes historie eller seile en tur på Roskilde Fjord på et av skipene til museet (40 km). Frederiksborg Slott i Hillerød (18 km) er bestemt også verdt et besøk. Slottet ble bygget i 1600-tallet av Christian IV og er et overdådig praktslott. Et must er hovedstaden København (52 km) med attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Carlsberg Glyptotek, Experimentarium, Rosenborg Slott med kronjuvelene og København Zoo og mye annet.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus in Kregme

Søk feriehus