Lei feriehus i Korsør - Book her

Feriehus i Korsør, Sjælland, Danmark til utleining!

Lej feriehus i Korsør og bo tett på hav og strender

 

Gjestevurderinger fra Korsør

 
 

gjester har gitt Korsør en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Korsør ligger flott ut mot Storebælt, og byen har i mange hundre år vært en sentral overfartsby for trafikken mellom Fyn og Sjælland. Korsør består av to bydeler, Halsskov, som ligger nord for havnen og Sydbyen, som ligger sør for Korsør havn. Korsør er en aktiv by i utvikling, og her finner dere bl.a. gode spisesteder, et kulturhus, Danmarks eldste kino og Korsør festning. Korsør ligger tett på nydelige strender og skog, med mange muligheter for å komme ut i naturen.

 

Ceres Stranden ligger ved Korsørs sydlige bydel og tett på byen og supermarked. Det er en strand med et grønt engområde, p-plasser og toaletter. Selve stranden byr på badebroer, bålplass, bord og benker samt beach volley. Korsør strand ligger i forlengelse av Ceres Strand. Stranden ligger i fredelige omgivelser og med utsikt til Stigsnæs, Agersø og Omø. Knivkær Strand ligger mot nord og det nordlige kystområdet til Korsør. Her kan dere oppleve en helt utrolig utsikt til Storebæltsbroen. Stranden er barnevennlig med badebro og en god sandstrand med kystskrent. Her er det en beachvolley-bane og toalett ved p-plassen. Granskoven Strand ligger også i den nordlige delen av Korsør, og det er en populær sandstrand om sommeren. Skovstranden Korsør Lystskov og Quistgårdsvej Strand er begge laget til rullestolsbrukere.

Korsør Lystskov er en nydelig bøkeskog med et rikholdig dyre- og planteliv. I skogen kan dere finne mange historiske levn i form av dysser og høyer. Det er et fint stisystem i skogen og i et hjørne av skogen er det laget en hundeskog.
Naturen har overtatt de gamle leirgravene rundt Korsør Nor, og her kan dere nyte fugleliv og planter ved de mange flotte vannhullene. Knoppsvaner, lappedykkere og gravender yngler på stedet sammen med mange andre fuglearter. 
Strendene ved Lejsøen og Lejodden er flott, uberørt natur, hvor mange fugler yngler og det vokser en rikdom av planter. Av hensyn til fuglenes yngleperiode, bør dere respektere veiledningene på skiltene.

Lystseilere har fine forhold, for havnen ved Korsør ligger meget sentralt. Her er dere tett på Det Sydfynske Øhav og Smålandshavet. 
Også lystfiskere har stor glede av de mange avvekslende fiskevannene ved Korsør. Gode fiskeplasser ved Korsør er f.eks. Korsør Inderhavn, Halskov Rev og Lejodden. Korsør Lystskov er et populært fiskevann for mange lokale lystfiskere. Det er gode fiskefasiliteter, bålplass på stranden og fine toalettforhold.
I Korsør Lystskov finner dere et merket stisystem, som er velegnet til løpe- og vandreturer. Det er gode muligheter for å oppleve den varierte naturen ved Korsør på en sykkeltur.

Severdigheter

Kongegården i Korsør er en mange hundre år gammel herskapelig bygning, som tidligere tjente som overnattingssted for kongen, når han skulle seile over Storebælt til Fyn. Besøker dere Kongegården i dag, kan dere se en permanent utstilling av Korsørs kunstner Harald Isenstein og forskjellige skiftende utstillinger samt gå på konserter m.m.
Festningen i Korsør ble anlagt på 1100-tallet av kongemakten som vern mot fiender fra sør. Festningstårnet stammer fra 1200-tallet og er det eneste, som er tilbake av Korsør slott. Festningen består, bortsett fra tårnet, også av en magasinbygning, et affutasjehus, et vakthus og en kommandantbolig.
Korsør Miniby gengir byen slik den så ut i 1875 og er en nøyaktig kopi av havnen, bygninger og gater. Husene, som er i målestokk 1:10, blir fremstilt til den minste detalj på et lite verksted i Korsør.

Utfluktsmål

Vikingborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingborg. Et museum utstiller funn fra utgravninger (verktøy, våpen, drakter o. lign.) samt rekonstruksjoner (ca. 15 km). Besøk halvøya Reersø med idylliske, stråtekte bindingsverkshus fra 1700-tallet, en hyggelig havn og Reersø Museum. Nyt den enestående naturen med et rikt fugleliv og mange verksteder til kunsthåndverkere og utstillinger (ca. 36 km). Skælskør er en hyggelig liten havneby med nydelige, gamle hus og en helt særlig, rolig stemning. Her finner dere hyggelige små butikker med keramikk og lokale råvarer (ca. 15 km). Sør for Skælskør ligger det flotte Borreby Gods, hvor det er mange arrangementer og konserter året rundt, og dere kan også komme på en spennende rundvisning (ca. 18 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Korsør

Søk feriehus