Lei feriehus i Jungshoved - Book her

Feriehus i Jungshoved, Sjælland, Danmark til utleining!

Jungshoved i Fakse Bugt ligger i vakre naturomgivelser, litt isolert, men sentralt.

 

Gjestevurderinger fra Jungshoved

 
 

6 gjester har gitt Jungshoved en gjennomsnittlig vurdering på 4,33 av 5 stjerner.

 

Eign

I ferieområdet kan dere se ruinene av en gammel herregård, som ifølge sagnet skulle være bygd av sjørøveren Joffne. Herregården ble oppkalt etter Joffne 'Joffneshoved', som senere ble til Jungshoved. Foruten sjørøverhistorier byr området også på bademuligheter, aktiviteter i den skjønne naturen og utflukter til spennende severdigheter. Fra sommerhusområdet er det, tross den rolige beliggenheten, ikke langt til forretninger. Dagligvarer kan dere kjøpe innen for en radius av 3 km, og den nærmeste større by er Vordingborg, med mange forretninger og severdigheter (ca. 24 km).

 

Strande

Sommerhusområdet ligger bare få hundre meter fra en god badestrand, og også på halvøya Feddet finner dere en skjønn, bred og hvit sandstrand med små klitter og herlig badevann (ca. 27 km).

Natur

Præstø Fjord er rik på vannfugler - her kan dere bl.a. betrakte forskjellige svømme- og dykkender. Feddet, en 5 km lang halvøy, strekker seg gjennom Præstø Fjord, og har en meget vekslende natur. Hedeområdet, som er fredet, har klitter og strandenger og dessuten et rikt fugleliv, som kan observeres fra et fugletårn. Både Præstø Fjord, den lille øya Maderne og Feddet er fuglebeskyttelsesområder. Møns Klint (ca. 45 km) er et opplagt utfluktsmål. De forskjellige lag av kritt, leire og grus bevirker, at skrenten er i stadig bevegelse. Stevns Klint er med sine hvite krittklinter mer enn 40 m høy. Opplev den enestående klinten fra mange utsiktspunkter. Flagbanken er det mest spektakulære stedet ved Stevns Klint.

Aktiviteter

Dere kan fiske i f.eks. Præstø Fjord, på Feddet eller i Vesterled Put & Take sjø (ca. 18 km). Lei evt. en kajakk i Roneklint Kajakcenter (ca. 6 km) og ta en tur på egen hånd fra Roneklint strand. Det arrangeres ride- og vandreturer på den fredede halvøya Feddet (ca. 27 km). Rønnede Golfklub (ca. 34 km) tilbyr en naturskjønn og spennende 18-hulls golfbane. Det finnes også en sveveflyklubb ved Rønnede.

Severdigheter

Jungshoved Kirke inneholder noen kalkmalerier, som sies å forestille en dødsdans. Præstø (ca. 13 km) er en sjarmerende, gammel handelsby. Her finner dere mange forretninger, gode restauranter og hyggelige kaféer. Kikk innom pottemakeriet Rødeled og se hvordan en skjønn skål eller en kopp blir til av en klump leire. Besøk også handelsbyen Vordingborg (ca. 24 km) med mange severdigheter og fritidstilbud. Byens kjennetegn er Gåsetårnet, som hører til en av Danmarks største slottsruiner fra middelalderen. Østsjællands Museum Fakse (ca. 32 km) stiller ut mer enn 500 forskjellige fossiler. Fakse Kalkbrud er 45 m dypt, og her fins fossiler av f.eks. hai og krokodiller, som levde her for millioner av år siden.

Utfluktsmål

Ta en tur på Præstø Fjord med turbåten Fjordkaperen, som seiler fra Præstø til Fed Havn på Feddet. Gisselfeld Slotspark er en av Nordeuropas vakreste hager med mange botaniske sjeldenheter. Det er offentlig adgang til parken, som framstår som engelsk hage (ca. 41 km). Bonbonland i Holme-Olstrup (ca. 43 km) byr på mer enn 70 aktiviteter for hele familien, bl.a. rutsjebanen 'Vildsvinet', raftingbane, karuseller, sirkus, barneteater, sjørøversjø og mye mer. I Knuthenborg Safaripark ved Bandholm på Lolland (ca. 83 km) lever ville dyr i 'naturlige' omgivelser - rett rundt bilen deres. Besøk også hovedstaden København med attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer (ca. 103 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

3 Feriehus i Jungshoved

Søk feriehus