Lei feriehus i Holløselund - Book her

Feriehus i Holløselund, Sjælland, Danmark til utleining!

I Holløselund finner dere fred, deilig natur, nydelig strand og fine aktivitetsmuligheter.

 

Gjestevurderinger fra Holløselund

 
 

gjester har gitt Holløselund en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Holløselund er et hyggelig feriehusområde på Kattegatkysten på Nordsjælland. Holløselund ligger midt mellom ferieområdene Vejby og Tisvildeleje i et skjønt område med hav, høye skråninger, hede, bakker, sjøer og skog. Dere kan kjøpe dagligvarer på eignen, og Tisvildeleje byr på butikker, spisesteder, gallerier og markedsdager om sommeren. Holløselund er et ideelt ferieområde for naturelskere, som kan nyte dyre- og fuglelivet på eignen, hedearealene, skogene og den lange sandstranden. Tett på Holløselund finner dere også større byer, severdigheter og fornøyelser for hele familien.

 

Strande

Holløselund Strand ligger ved foten av en steil skråning, men via en trapp med 164 trinn kommer dere ned på den deilige sandstranden. Fra toppen på trappen kan dere på en klar dag se helt til Hesselø. Den barnevennlige stranden byr på sandbunn, rent vann og Blått Flagg. Stranden strekker seg nordvestover og ligger relativt ubeskyttet ut mot Kattegat. Derfor er det også fine forhold for wind- og kitesurfere her.

Natur

Tisvilde Hegn er en deilig skog med turstier, sjøer og en trolleskog med krokede trær. På høsten kan dere ta på soppejakt på eignen. Tibirke Bakker, en del av Tisvilde Hegn, er et nydelig, fredet naturområde med lyngkledde bakker. Fra et utsiktspunkt her kan dere se Arresø, Kattegat og Grib Skov (3 km). Heatherhill er et stort, fredet, bakket og ytterst naturskjønt område som går helt ned til Kattegat. Hovedparten av Heatherhill er dekket til med hede og lyngplanter og sauene går fritt rundt på de lyngkledde bakkene (3 km). Ved Arresø, Danmarks største sjø, kan dere gå tur eller sykle langs sjøen. Turen rundt om sjøen er 50 km lang. Dere kan også ta en hyggelig seiltur på sjøen (9 km). Grib Skov er den 4. største skogen i Danmark og her finnes det et utall av merkede vandre- og sykkelruter og også mange historiske steder. Ved skogen ligger Esrum Sø, smukt omgitt av uberørt landskap med skog og mark. Her kan dere bade, seile og se på fugler i fuglereservatet (22 km).

Aktiviteter

Lystfiskere kan fiske langs Nordsjællands kyst, hvor det er mulig å fange flatfisk og ålekvabbe. De høye skråningene og de gunstige vindforholdene gjør Holløselund attraktiv for paragliders og windsurfere. Dere kan surfe helt fra Lynæs i vest til Helsingør i øst. I den nærliggende Tisvildeleje kan dere ta del i arrangementer sommeren gjennom. Gled dere til dragefestival, markedsdager og midtsommerfest med fakkeltog og stort Sankt Hans bål på stranden (4 km). Nordsjælland er rik på golfbaner og dere kan eksempelvis spille på banene hos Asserbo Golf Klub ved Frederiksværk, Helsinge Golfklub og Gilleleje Golfklub.

Severdigheter

Helene Kilde, en av de mest kjente sunnhetskildene i Danmark, finner dere ved skråningen mellom Tisvildeleje og Kattegat. Det sies, at man Sankt Hans natt skal drikke vann fra kilden på graven til helgenen Helena for å bli helbredet for sykdom (3 km) Besøk Tibirke Kirke, som ligger på det stedet, der det i oldtiden var et hedensk offersted (5 km). Asserbo Slotsruin er ruinene av et slott som ble bygget av munker i det 12. århundre. Slottet føk til med sand og ble først i 1849 igjen gravet fri av Frederik VII (10 km). Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med severdigheter, museer, gågate, springvann, butikker og spisesteder (10km).

Utfluktsmål

På Tegners Museum og Statuepark ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer av gips og marmor utstilt. I hede- og lynglandskap uten for museet kan dere se rundt 25 bronseskulpturer i landskapet (23 km). På det gamle cistercienserklosteret Esrum Kloster ved Esrum Sø kan dere se utstillingen ’Cistercienserne på Esrum Kloster’, en nydelig klosterhage og et lite klosterapotek (25 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygningene og den nydelige, gamle parken danner en spendende ramme om kunsten (36 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er innredet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbildavdeling, bibliotekrom og kafé (38 km). Opplev hovedstaden København med levende kulturliv, museer, musikk, teater, gallerier, attraksjoner, fornøyelser og Europas lengste gågate Strøget (57 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Holløselund

Søk feriehus