Lei feriehus i Helsingør - Book her

Feriehus i Helsingør, Sjælland, Danmark til utleining!

Kjøpstaden Helsingør byr på flott natur, gode strender, det vakre Kronborg Slot, samt et utall av severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Helsingør

 
 

17 gjester har gitt Helsingør en gjennomsnittlig vurdering på 4,47 av 5 stjerner.

 

Eign

Helsingør ligger i det nordøstlige hjørne av Sjælland, med utsikt til Helsingborg i Sverige. Byen er kjent for bl.a. Kronborg Slot, et av Nordeuropas mest betydelige renessanseslott, den store, moderne og livlige marina nord for slottet, fergehavnen syd for slottet, Marienlyst Slot, som ligger bak lystbåthavnen, de deilige, barnevennlige badestrender, samt mange museer og aktivitetstilbud. Dessuten fins det mange gode forretninger og et utall av spisesteder i byen. Der er kort avstand til skog, sjøer, Sverige, kjente feriebyer og små, hyggelige fiskeleier.

 
Deilig badevann ved stranden, som ligger rett vest for Helsingør Sandstrand med lavt og klart vann i utkanten av Helsingør Kronborg Slot ligger ut til Øresund, midt i Helsingør Fargestrålende hus langs vollgraven ved Kronborg Slot i Helsingør
 

Strande

2 av Øresunds deilige og barnevennlige badestrender ligger like ved Helsingør Nordhavn, byens fiskeri- og lystbåthavn. De mest besøkte strender i området ligger ved Grønnehave, Kronborg, Snekkersten (3 km mot syd) og Espergærde (6 km mot syd). Stranden ved Hornbæk er en praktfull badestrand med finkornet sand, barnevennlige vanndybder, høye klitter, Blått Flagg og livreddere i høysesongen. Strandaktiviteter som vannsykling, beachvolley og windsurfing er populære her. Hornbæk Havn ligger bak ved stranden, og moloene sørger for, at det bare er fint sand på stranden (12 km). Det er også mulig å bade i Esrum Sø. Ved Fredensborg (14 km) finner dere f.eks. et godt badested i nærheten av Fredensborg Slot, som er sommerresidens for den danske Dronning Margrethe og hjem for Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.

Natur

Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov er en del av Kronborg Statsskovdistrikt og løv- og nåletrær, bakker, myr og lavninger med flere sjøer er karakteristisk for området her. Gå ikke glipp av en tur rundt den idylliske Bondedam, som leverer vannkraft til møllehjulene. Skogen ligger litt nordvest for Helsingør. Gurre Sø som ligger naturskjønt til er omgitt av skogene Horserød Hegn mot nord og den fredelige og nesten uberørte Gurre Vang mot syd (10 km mot vest). 'Hornbæk Plantage' er en vakker skog med et rikt dyre- og planteliv, samt mange merkede turstier og sykkelruter (12 km). I det kuperte, varierte landskapet omkring Tikøb ligger Arresø, 40 km2, som er Danmarks største sjø, og Esrum Sø, som er omgitt av skog (14 km), samt den vakre Gribskov - Danmarks største løvskog.

Aktiviteter

Skulle været svikte, kan dere benytte både Marienlyst Badeland og Helsingør svømmehall. Helsingør byr dessuten på flere bowling- og minigolfbaner, og byen er omgitt av gode stier, som innbyr til vandre-, sykkel- og rideturer. Dere kan også kjøre med veterantog om sommeren. Det er gode forhold for lystfiskere langs kysten mellom Helsingør og Hornbæk. Det kan også fiskes fra Helsingør Havns moloer og fra en jolle, som kan leies i byen. Ønsker dere å bli med på havfiske, kan dere ta en turbåt fra Helsingør. Dessuten kan dere fiske i områdets sjøer, som f.eks. Sorte Sø, Klare Sø, Gurre Sø, Hornbæk Sø, samt Put & Take fiskesjøen 'Fredensborg Ørredfiskeri'. Noen av Danmarks beste golfbaner ligger i Nordsjælland. Helsingør Golf Club, Hornbæk Golfklub, Simon's Golf Club ved Kvistgård, Fredensborg Golf Club og Nivå Golf Klub er bare noen av de nærmeste.

Severdigheter

Kronborg Slot ligger ved innseilingen til Øresund. Slottet er en verdensberømt severdighet på grunn av Shakespeares drama om den danske prins Hamlet. Slottet er en elegant og vakker renessansebygning med en enestående beliggenhet. På slottet fins Handels- og Søfartsmuseet, som rommer Danmarks største maritime samling. Marienlyst Slot i Helsingør er en vakker, arkitektonisk perle, med utsikt over Øresund. Slottet fungerer som museum med en samling av malerier og sølvarbeider. Danmarks Tekniske Museum i Helsingør rommer en stor samling av fly, dampmaskiner, oppfinnelser, elektriske apparater og biler. Helsingør Bymuseum er innrettet i det vakre Karmeliterhus fra 1516, og beretter om Sundtoldens historie og byens handelsliv. Helsingør Vinmuseum befinner seg i de gamle stemningsfulle kjellere under det Classenske Palæ. Helsingørs eldste vinhandel fungerer i dag som museum og rommer en vinhistorisk utstilling.

Utfluktsmål

Ta evt. en avstikker til Sverige - turen med fergen fra Helsingør til Helsingborg tar bare 20 minutter. Hammermøllen i Hellebæk (5 km) er en restaurert mølle, som i dag fungerer som museum og kafé. Ved ruinene av Gurre Slot, oppført i 1100-tallet, blir fortiden gjort levende og det fortelles at det spøker om natten her (9 km). Nordsjællands Legetøjsmuseum i Kvistgård utstiller leketøy fra perioden 1840-1960. Et spennende sted for alle i familien (10 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den flotte parken danner en spennende ramme om kunsten (10 km). Slottsparken ved Fredensborg Slot er åpen året rundt og her kan dere følge 16 km ganger, stier og alleer rundt i den vakre hagen med skulpturer, paviljonger, broer osv. (14 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er innrettet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbildeavdeling, biblioteksrom og kafé (25 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

6 Feriehus i Helsingør

Søk feriehus
 
  •  Kategori

   ?

    

   Helsingør Feriehus, Helsingør

   Reg. nr.: 93-0318

   10 m till vann

   Soveplasser: 7

   Soverom: 4

  •  Kategori

   ?

    

   Helsingør Ferieleilighet i by, Helsingør

   Reg. nr.: 93-0317

   50 m till vann

   Soveplasser: 6

   Soverom: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Helsingør Ferieleilighet, Helsingør

   Reg. nr.: 93-0313

   50 m till vann

   Soveplasser: 2

   Soverom: 0

  •  Kategori

   ?

    

   Helsingør Ferieleilighet, Helsingør

   Reg. nr.: 93-0312

   50 m till vann

   Soveplasser: 4

   Soverom: 0

  •  Kategori

   ?

   1 uke fra NOK 4309,-

    

   Helsingør Ferieleilighet, Helsingør

   Reg. nr.: 93-0311

   50 m till vann

   Soveplasser: 2

   Soverom: 1

  •  Kategori

   ?

    

   Helsingør Ferieleilighet, Helsingør

   Reg. nr.: 93-0314

   100 m till vann

   Soveplasser: 4

   Soverom: 0

  •  Kategori

   ?

    

   Helsingør Feriehus i by, Helsingør

   Reg. nr.: 93-0315

   600 m till vann

   Soveplasser: 4

   Soverom: 2