Lei feriehus i Havnsø - Book her

Feriehus i Havnsø, Sjælland, Danmark til utleining!

Havnsø er et lite fergeleie ved Nordvestsjællands kyst.

 

Gjestevurderinger fra Havnsø

 
 

6 gjester har gitt Havnsø en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Havnsø ligger i Nekselø Bugt og har alltid vært et viktig fergeleie. Det antas, at det allerede fra det 14. århundre har vært overfart herfra til øyene Nekselø og Sejerø. Havnsø hører til området Odsherred, som er kjent for sitt ganske spesielle lys; og da feriehusene i dette område vanligvis ikke leies ut til turister, virker denne regionen stadig 'typisk dansk'. Så vel natur- og badeopplevelser, som kultur og severdigheter venter dere her. Dagligvarer kan kjøpes i området, og den nærmeste større byen er Kalundborg (ca. 22 km) med sitt spennende havnemiljø, den spesielle bydelen fra middelalderen med smale streder og velbevarte bindingsverkshus. Her ligger også Danmarks eneste kirke med 5 spir, mange utstillinger og et hyggelig sentrum med restauranter og forretninger.

 
Badestrand med klart vann ut for feriehusene i Havnsø Feriehusene i Havnsø ligger i grønne omgivelser bak den lange badestranden Fergen til Nekselø, som seiler jevnlig fra Havnsø Utsikt til den fredede og naturskjønne Nekselø fra kysten ved Havnsø
 

Strande

Sandstranden ved Havnsø, som hører til området Vesterlyng, er barnevennlig, har Blått Flagg og egner seg godt til windsurfing. I Ordrups nordlige del (ca. 16 km) fins det også en barnevennlig sandstrand, og her er det dessuten en strandterrasse med bord og benker, og en rampe til kjørestolsbrukere. Ved Ordrup er det gode surfmuligheter.

Natur

Vesterlyngen ved Havnsø er Sjællands største hedelandskap med gressenger, små sjøer, lyng og en unik flora. Området er dessuten fredet. Ordrup Næs er et delvis fredet naturområde med løv- og nåletrær. Fra tangens spiss kan dere av og til se både marsvin og sel (16 km).

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter langs hele kysten i Vestsjælland, i områdets Put & Take fiskesjøer eller på havet fra f.eks. Havnsø eller Sj. Odde med en fiskekutter. Spiller dere golf, kan Kalundborg Golf Klubs 18-hulls golfbane anbefales, og har dere lyst til å ri en tur, så kan dere leie ridehester flere steder. På Ordrup Næs kan dere følge en sti hele veien rundt i det naturskjønne område. På grunn av gode vindforhold, er det også et populært sted å sette opp drager her. Har dere mot på å dykke, er det ved Ordrup Næs mulig å finne etterlatenskaper etter en gammel stenalderboplass ca. 50 m fra land.

Severdigheter

Havnsø Mølle er en hollandsk mølle fra 1822. Nyt stemningen på havnen, kjøp evt. fersk fisk eller ta fergen fra Havnsø til den bilfrie øya Nekselø, som med sitt vakre og spennende landskap, rike dyreliv og storslåtte utsikter er absolutt et besøk verd - eller til øya Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kupert landskap, mange små badestrender, samt flere jettestuer og en bautasten. Dragsholm Slot er Danmarks eldste slott. Den opprinnelige festningen fra tidlig middelalder har et fangehull og kan by på mange spøkelseshistorier. Til slottet hører en nydelig slottspark (ca. 10 km).

Utfluktsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan dere oppleve 600 dyr av 100 forskjellige arter (ca. 18 km). Jettestuen ved Højby er en av Danmarks best bevarte jettestuer med 2 kamre. Jettestuen er 4,5 m høy, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Utstillingen fra utgravningen kan ses på Stenstrup Museum i nærheten (ca. 31 km). Fornøyelsesparken Sommerland Sjælland byr på mer enn 60 aktiviteter for hele familien: en hyggelig kanotur, en vill tur i rutsjebanen eller en tur i Sjællands største vannland (ca. 30 km). Besøk også hovedstaden København med dens levende kulturliv, museer, musikkliv, teatre, gallerier, fornøyelser og den lengste gågaten i Europa - Strøget. København har attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer (ca. 96 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

4 Feriehus i Havnsø

Søk feriehus