Lei feriehus i Haraldsted Sø - Book her

Feriehus i Haraldsted Sø, Sjælland, Danmark til utleining!

Haraldsted Sø - herlige naturopplevelser direkte ved sjøen på den vakre øya Sjælland.

 

Gjestevurderinger fra Haraldsted Sø

 
 

gjester har gitt Haraldsted Sø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Prøv å ha ferie bare få meter fra en sjø. Haraldsted Sø byr ikke bare på rent badevann, men også fine spaserturer langs bredden i naturskjønne omgivelser. Historiske opplevelser venter dere også i den lille landsbyen Haraldsted (ca. 2 km), som kan fortelle om dramatiske begivenheter, og i en av de eldste byer i Danmark, Ringsted (ca. 7 km), som er kjent for sine karakteristiske, røde taksten. Her finner dere også tallrike forretninger. Dagligvarer kan dere kjøpe innen for en radius av få km.

 

Strande

Kun få meter fra sommerhusområdet fins et badested ved Haraldsted Sø, som har Blått Flagg. Ønsker dere å bade i havet, så kan Køge (ca. 32 km) med sin fine sandstrand og godt badevann anbefales.

Natur

Haraldsted ligger i en langstrakt dal, som oppsto under den siste Istid. Langs nordsiden av sjøen, fra demningen ved den vestlige enden til skogen Vrangeskov, kan dere følge en ca. 5,5 km lang, markert tursti. Skogen Vrangeskov er preget av bøk, som vokser på de steile skrenter helt ned til sjøen. Ved foten av skrentene veller det fram kilder, og her vokser den lille, grønne milturten. Stevns Klint (ca. 59 km) er med sine hvite krittklinter mer enn 40 m høy. Fra flere utsiktspunkter kan dere nyte synet av den flotte klinten. Flagbanken er det mest spektakulære stedet ved Stevns Klint.

Aktiviteter

I Haraldsted Sø er det bare medlemmer av sportsklubben som har lov til å fiske, men i Ringsted Å (en utløper i Haraldsted Sø) er det gode fiskemuligheter. Golfspillere kan prøve banene hos Skjoldenæsholm Golf Center (ca. 9 km), som ligger i skjønne omgivelser. Den vakre naturen i ferieområdet innbyr til en vandre- eller en sykkeltur. I Ringsted (ca. 7 km) kan dere leie sykler. Dere kan også bowle i Ringsted. 12 toppmoderne baner er til rådighet i Ringsted Bowlingcenter, hvor det også er restaurant, kafé og spilleautomater.

Severdigheter

Landsbyen Haraldsted (ca. 2 km) ble kjent på grunn av det dramatiske mordet på hertug Knud Lavard i det 12. århundre, og Knud Lavards Kapel (ca. 4 km) var i den katolske tiden sentrum for martyren Knud Lavard. Besøk også Haraldsted Kirke, som stammer fra det 12. århundre (ca. 2 km). Festningen 'Ridebanen' ligger på nordsiden av Haraldsted Sø og er sannsynligvis et forhistorisk tilfluktssted. Fantasy World (ca. 6 km) er et sommerland med uforglemmelige opplevelser for hele familien. Her kan dere møte H. C. Andersen, de 7 dverger og aper. Ringsted (ca. 7 km) er en av Danmarks eldste byer. Her fins Ringsted Museum & Vindmølle, som er et kulturhistorisk museum. Til museet hører en vindmølle, hvor det i dag blir framstilt økologisk mel. Det tilhørende Radiomuseum stiller ut objekter fra 1880¿1980.

Utfluktsmål

Gjorslev Slot (ca. 21 km) er bygd av kalksten fra Stevns Klint. Slottet er omgitt av en vollgrav og en flott park, anlagt i engelsk stil med en sjø. Besøk evt. byen Køge (ca. 32 km) med sin hyggelige, gamle bydel, en stemningsfylt båthavn, museene Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjsmuseum, en fortryllende kirke, gågaten, markedsdagene og gode restauranter. I sommerperioden blir det i Frederikssund (ca. 58 km) oppført vikingspill, og her finner dere også J.F. Willumsens Museum, som utelukkende viser verker av J.F. Willumsen. Besøk også hovedstaden København (ca. 72 km) med dens museer, musikkliv, teatre, gallerier, fornøyelser og den lengste gågaten i Europa - Strøget, i tillegg attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Haraldsted Sø

Søk feriehus