Lei feriehus i Gilleleje - Book her

Feriehus i Gilleleje, Sjælland, Danmark til utleining!

Det populære ferieområde Gilleleje på kysten på Nordsjælland byr på nydelig badestrand, et livlig byliv, en sjarmerende og aktiv havn samt mange deilige feriehus. På grunn av de mange aktivitetsmulighetene og severdighetene i området er feriehusutleie særdeles populært i Gilleleje.

 

Gjestevurderinger fra Gilleleje

 
 

42 gjester har gitt Gilleleje en gjennomsnittlig vurdering på 4,21 av 5 stjerner.

 

Eign

Gilleleje er Sjællands nordligste by og en av de vakreste beliggende byer på Sjælland med skog og strand i umiddelbar nærhet. Gilleleje har bevart sine idylliske gater og vakre restaurerte hus. Samtidig er Gilleleje en aktiv by med gode innkjøpsmuligheter, flere spisesteder, samt Sjællands største fiskerihavn. På den hyggelige og stemningsfulle havnen er det livlig aktivitet og her finnes bl.a. et røkeri, samt flere fiskebutikker og spisesteder. Ofte kan det også kjøpes fisk direkte fra fiskerbåtene. Feriehusutleie i Gilleleje tilbyr mange forskjellige opplevelser, og det er noe for enhver smak.

 
Stranden, Gilleleje Strandbakker, med badebro og redningspost og Nakkehoved Fyr i bakgrunnen Badegjester på sandstranden, Gilleleje Strandbakker, med badebro og redningspost Bak havnen i Gilleleje ligger en gammel, idyllisk bydel Den store og meget stemningsfulle lystbåthavnen i Gilleleje
 

Strande

Når dere bor i et feriehus i Gilleleje er det gode muligheter for svømming. Den vakre sandstranden ved Gilleleje har grunt og rolig vann, og det gjør stranden svært barnevennlig. Dere som gjerne vil bade på litt dypere vann, kan benytte badebroen på stranden.

Natur

Omkring Gilleleje finner dere en enestående vakker natur med skog, lyngbakker, frodige marker, steile skrenter og vakre badestrender. En vakker natur å gå tur i når dere leier et feriehus i Gilleleje. Gilbjergstien starter i Gilleleje, snor seg gjennom sommerhusområdet og over kjempehøyer til Gilbjerghoved, som ligger ca. 35 m o.h. Herfra er det flott utsikt over området og Kattegat, og i klart vær kan dere se til Hesselø. Gilbjerg er et yndet trekksted for fugler. Fyrbakkerne ligger mellom Gilleleje og Nakkehoved Fyr, og i skogen finnes flere merkede vandrestier. Heatherhill ved Rågeleje er et flott, fredet og kupert område med store lyngbakker, som går helt ned til Kattegat. Ved Grib Skov, 15 km fra Gilleleje, ligger også Esrum Sø, vakkert omgitt av uberørt landskap med skog og enger. Her kan dere bade, seile og studere fugler i fuglereservatet.

Aktiviteter

Det finnes 2 golfbaner i området; Passebækgård med en 9-hulls bane og Gilleleje Golfklub med en 18-hulls bane. Det er tennisbaner til rådighet i Gilleleje. For lystfiskere er det gode muligheter fra havnen. Vakre naturopplevelser venter langs de mange vandreruter i området; f.eks. den 2,5 km lange stien ved Gilberghoved og stien ved Nakkehoved Fyr.

Severdigheter

Gilleleje huser mange spennende og historiske severdigheter, som dere kan besøke når dere leier et feriehus her. Gilleleje Kirke er bygd av lokale fiskere i 1538, og er omkranset av Den Gamle Kirkegård. På Gilleleje Museum kan dere se utstillinger omkring fiskeri og bl.a. se et gammelt fiskerhus. Søborg Slotsruin er fra det 12. århundrede og ble i middelalderen brukt til statsfengsel. Ruinen ligger ca. 2 km. fra Gilleleje. Nakkehoved Fyr ligger ca. 30 m.o.h og bygd i 1772. Det er en flott utsikt over området og havet fra stien ved fyret. Munkeruphus er et fredet, idyllisk beliggende landsted, som nå brukes til utstillinger. Esrum Kloster er et gammelt cistercienserkloster med en vakker klosterhage og et lite klosterapotek. Klosteret ligger naturskjønt til ved Esrum Sø. På Rudolf Tegners Museum er skulpturer av gips og marmor utstilt av billedhuggeren Tegner.

Utfluktsmål

I Nordsjælland finnes flere interessante slott. Bl.a. Kronborg Slot ved 'porten' til Øresund, Frederiksborg Slot, som med sine tårn og spir har et nesten eventyraktig utseende, og Fredensborg Slot, som er Dronning Magrethes sommerresidens. Byen Helsingør med bl.a. en hyggelig, gammel bydel og det flotte Kronborg Slot, som er et av Nordeuropas betydeligste renessanseslott, 28 km fra Gilleleje. Hovedstaden København med det levende kulturlivet, museer, musikk, teatre, gallerier, fornøyelser og Europas lengste gågate 'Strøget' ligger 75 km fra Gilleleje. Her finnes attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

28 Feriehus i Gilleleje

Søk feriehus