Lei feriehus i Fakse Ladeplads - Book her

Feriehus i Fakse Ladeplads, Sjælland, Danmark til utleining!

Det kjente, gamle ferieområde, Faxe Ladeplads, er stadig populært pga. av den fine stranden, den flotte naturen og de vakre skogene.

 

Gjestevurderinger fra Fakse Ladeplads

 
 

14 gjester har gitt Fakse Ladeplads en gjennomsnittlig vurdering på 4,07 av 5 stjerner.

 

Eign

På Sydsjællands østkyst, like under Stevns, ligger den familievennlige badebyen Faxe Ladeplads. Her finner dere en vakker strand, en hyggelig, kombinert lystbåt- og fiskerihavn, gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder. Det er et naturskjønt og skogrikt område. Det er ikke langt til spennende severdigheter for hele familien, og det er dessuten jernbaneforbindelse direkte herfra til København. Byen Fakse ligger 6 km bakom kysten, og her kan dere bl.a. besøke byens berømte bryggeri. Den nærmeste av større byer er Næstved, 32 km fra Faxe Ladeplads.

 

Strande

Syd for lystbåthavnen ligger en lang, skjønn og barnevennlig badestrand. Nord for havnen ligger en annen vakker badestrand, og området omkring 'Flagstangen' er særdeles populært. På begge strender er det gode muligheter for å finne rav. 5 km mot nord ligger enda en vakker badestrand, Vemmetofte Strand, en barnevennlig sandstrand med grunt vann og badebro. På Feddet finner dere en skjønn, bred og hvit sandstrand med små klitter og deilig badevann (7 km).

Natur

Vemmetofte Skovene strekker seg fra øst for Faxe Ladeplads og langs Fakse Bugt. Skogene består av bøk-, eik- og grantrær, elvene Vivede Mølleå og Kildeåen, samt strandenger med et rikt fugleliv. Lenger mot nord ligger skogen Strandgård Dyrehave med flere oldtidshauger og mange, gamle eiketrær. I Leestrup Skov mellom Faxe og Rønnede, finner dere det kjente eiketre 'Kludeegen', som sies å ha en helbredende virkning. Feddet er en 5 km lang halvøy med en stor vekslende natur. Det fredede hedeområdet med klitter og strandenger har dessuten et rikt fugleliv, som kan studeres fra et fugletårn (7 km). Ca. 25 km nord for området ligger den 15 km lange Stevns Klint, som med sine kritthvite krittklinter rager mer enn 40 meter opp fra kysten. Opplev den bemerkelsesverdige klinten fra utsiktspunktene eller kysten ved Højerum, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud. Fra Rødvig til Boesdal kan dere gå langs stranden. Ved Holtug Kridtbrud finnes en rekke sjeldne planter.

Aktiviteter

I Faxe Ladeplads kan dere bowle i byens bowlinghall. I byen leies det ut sykler. I Fakse er det anledning til å komme på omvisning til de kjente Faxe Bryggerier. Turen avsluttes med smaksprøver (6 km). Langs hele Faxebugt-kysten er det gode fiskemuligheter. Bl.a. er kysten ut for skogen Strandgård Dyrehave et riktig godt spot. Det arrangeres ride- og vandreturer på den fredede halvøya Feddet. Rønnede Golfklub kan tilby en naturskjønn og spennende 18-hulls golfbane. Det finnes også en sveveflyklubb ved Rønnede (13 km).

Severdigheter

Både Blåbæk vann- og vindmølle er velbevarte og ligger naturskjønt til, bare 4 km bak Faxe Ladeplads. Vannmøllen er, som en av de eneste i Danmark, stadig i full bruk. Det prektige Vemmetofte Kloster er ikke offentlig tilgjengelig, men klosterkirken kan besøkes (5 km). Østsjællands Museum Faxe stiller ut mer enn 500 forskjellige arter fossiler og forsteninger. I Faxe Kalkbrud, som er 45 m dypt, kan dere selv finne fossiler og forsteninger fra f.eks. hai og krokodiller, som levde her for millioner av år siden. Området er generelt rikt på gravhauger og langdysser, som finnes bl.a. i Faxe og i Strandegårds Dyrehave. Gå ikke glipp av Stevns største severdighet; den 15 kilometer lange og opp til 41 meter høye krittklinten Stevns Klint. 'Flagbanken' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående utsikt, og ligger ved Stevns Natur Center. Utover det er den gamle kirken ved Højerup, som ligger helt ute ved klinten, et besøk verd.

Utfluktsmål

Bonbonland i Holme Olstrup har mer enn 70 fornøyelser for hele familien; bl.a. Danmarks villeste rutsjebane 'Vild-svinet', raftingbane, karuseller, sirkus, barneteater, sjørøversjø og mye mer (24 km). Gisselfeld Slotpark er en av Nordeuropas vakreste hager med mange botaniske sjeldenheter. Det er offentlig adgang til parken, den framstår som en engelsk landskapshage (25 km). Eventyrlandet Fantasy World ved Ringsted er en verden av eventyr og magi. Et fascinerende og mekanisk fantasiland med bl.a. troll, nisser og fargerike dyr (62 km). Hovedstaden København med sitt levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, og fornøyelser, Europas lengste gågate 'Strøget', samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer, 66 km fra Faxe Ladeplads.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

3 Feriehus i Fakse Ladeplads

Søk feriehus
 
  •  Kategori

   ?

    

   Fakse Ladeplads Feriehus, Fakse Ladeplads

   Reg. nr.: 92-5016

   300 m till vann

   Soveplasser: 6

   Soverom: 3

  •  Kategori

   ?

    

   Fakse Ladeplads Feriehus, Fakse Ladeplads

   Reg. nr.: 92-5006

   200 m till vann

   Soveplasser: 7

   Soverom: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Fakse Ladeplads Ferieleilighet på landet, Fakse Ladeplads

   Reg. nr.: 92-5011

   6000 m till vann

   Soveplasser: 6

   Soverom: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Fakse Ladeplads Feriehus, Fakse Ladeplads

   Reg. nr.: 92-5015

   250 m till vann

   Soveplasser: 4

   Soverom: 2