Lei feriehus i Eskebjerg Vesterlyng - Book her

Feriehus i Eskebjerg Vesterlyng, Sjælland, Danmark til utleining!

Eskebjerg er en hyggelig, gammel landsby med sjarmerende hus, og ligger ved Sejerø-bukten og det naturskjønne, fredede område Vesterlyng.

 

Gjestevurderinger fra Eskebjerg Vesterlyng

 
 

4 gjester har gitt Eskebjerg Vesterlyng en gjennomsnittlig vurdering på 3,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferieområdet Eskebjerg Vesterlyng ligger mitt i Sejerø-bukten på Vestsjælland. Den lille landsbyen Eskebjerg ligger bakenfor Sjællands største hedeområde Vesterlyng, som er et meget populært og naturskjønt utfluktsmål. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Eskebjerg, som også byr på flere grønne områder med lekeplass, ballbane, bmx-bane, petanquebane og bålplass. Området innbyr til opphold i naturen, hvor du kan vandre, bade, fiske, studere fugler og oppleve oldtidsminner i form av bl.a. gravhøyder og dysser. Den nærmeste større by er Kalundborg (13 km), og her finner du et spennende havnemiljø, en ganske særlige bydel fra middelalderen med smale streder og velbevarte bindingsverkshus, Danmarks eneste kirke med 5 spir, mange utstillinger og den hyggelige bysentrum med restauranter og forretninger.

 

Strande

På den fredede Vesterlyng-hede finner du en kilometerlang, deilig badestrand med fint sand, klitter og deilig badevann. På tross av, at stranden ligger i et fredet område, er den tilgjengelig for offentligheten. Vannet er lavt ved strandkanten, bølgene er små, og stranden er derfor meget barnevennlig.

Natur

Ferieområdet Eskebjerg Vesterlyng er omgitt av en meget variert natur med marker, strandenger, små sjøer, klitter, enebærkratt, og lyng og overdrev med mange viltvoksende urter. Vesterlyng er det største, sammenhengende hedeområde på Sjælland, hvor dyrene gresser fritt. Området er et lavområde, hvor lyng og gress er vokset sammen over de små sandklitter. Området er fredet og har derfor en spennende flora. Bl.a. kan du oppleve orkidéer. Margueritruten (spesielt naturskjønne og avmerkede vejstrekninger i Danmark) fører rett forbi dette naturskjønne område. Fuglereservatet Saltbæk Vig er en kystlagune, som er bevokst med rør i de våte klittlavninger. Området starter få km fra Eskebjerg Vesterlyng. Tissø er Danmarks fjerde største innsjø med et areal på 13 km2. Innsøjen ligger 12 km sørøst for Eskebjerg Vesterlyng, og her er naturen preget av marker og flate morenelandskaper mot vest og høytliggende, bakkede og varierte landskaper mot øst. Området har et rikt fugleliv.

Aktiviteter

På den fredede Vesterlyng-hede finner du 2 avmerkede vandrestier. Den grønne rute fører deg forbi en langdysse, i gjennom Mareskoven og forbi nogen bronsealderhøyder, og følger du den brune rute kommer du i gjennom en plantasje, ned til stranden og forbi en vandreklitte. Det er gode fiskemuligheter langs hele Vestsjællands kyst og i områdets Put & Take fiskesjøer. Har du lyst til å fiske på havet, kan du ta med på en fiskeskøyte, som seiler ut fra Havnsø (8 km). Området er rikt på golfbaner, og du kan f.eks. avprøve Kalundborg Golfklubs 18-hullers bane, som byr på utfordringer for både begynnere og øvede golfspillere. Banen ligger i naturskjønne omgivelser, ca. 12 km fra Eskebjerg Vesterlyng. Det er mulig å leie ridehester flere steder i området. Har du lyst til å dykke, er det mulig å finne rester etter en gammel steinalderboplass ved Ordrup Næs ca. 50 m fra land (21 km mot nord).

Severdigheter

Området er kjent for sine mange, interessante gravhøyder, stendysser og jettestuer. Havnsø (8 km) ligger i Nekselø Bugt og har alltid vært et viktig fergeleie. Nyd stemningen på havnen, kjøp evt. friskfanget fisk eller ta med fergen fra Havnsø til den bilfrie øya Nekselø, som er et besøg værd med sitt vakre og spennende landskap og et rikt dyreliv¿ eller til øya Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kupert landskap, mange små badestrender samt flere jettestuer og en bautastein. Besøk middelalderbyen Kalundborg med de brosteinsbelakte, smale streder og velbevarte bindingsverkshus (13 km). Dragsholm Slot i Hørve er Danmarks eldste slott. Den opprinnelige festning fra den tidlige middelalder har et fangehul og kan by på mange spøkelseshistorier. Til slottet hører en meget vakker slottspark (18 km).

Utfluktsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan du oppleve 600 dyr av 100 forskjellige arter (23 km). Birkegårdens Haver ved Tågerup er en vakker opplevelse og en fryd for øyet og nesen. Opplev en engelsk, japansk og dansk hage samt dyrefold med tamme dyr (28 km). Jettestuen ved Højby er en av Danmarks best bevarte jettestuer med 2 kamre. Jettestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Utstillingen fra utgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (36 km). Forlystelsesparken Sommerland Sjælland byr på mere end 60 aktiviteter for hele familien: en hyggelig kanotur, en vill tur i rusjebanen eller en tur i Sjællands største vannland (39 km). På vikingeskipsmuseet i Roskilde kan du oppleve skip fra vikingetiden, vikingeskipskopier samt andre nordiske bruksbåter (61 km). Besøk også hovedstaden København med attrasjoner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og meget mere (94 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus i Eskebjerg Vesterlyng

Søk feriehus
 
  •  Kategori

   ?

   1 uke fra NOK 5172,-

    

   Eskebjerg Vesterlyng Feriehus, Eskebjerg Vesterlyng

   Reg. nr.: 90-4800

   700 m till vann

   Soveplasser: 5

   Soverom: 3

  •  Kategori

   ?

    

   Eskebjerg Vesterlyng Feriehus, Eskebjerg Vesterlyng

   Reg. nr.: 90-4801

   2000 m till vann

   Soveplasser: 6

   Soverom: 3