Lei feriehus i Ejby Strand - Book her

Feriehus i Ejby Strand, Sjælland, Danmark til utleining!

Ejby Strand ligger mellom Roskilde Fjord og Isefjord, midt på Sjælland.

 

Gjestevurderinger fra Ejby Strand

 
 

gjester har gitt Ejby Strand en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusområdet ligger på den nederste delen av halvøya Hornsherred, Bramsnæs, som er preget av landbruk, små landsbyer og noen små fiskerbyer. Her venter dere natur- og badeopplevelser, samt kultur og severdigheter. I de nærmeste større byer, Holbæk (ca. 12 km) og Roskilde (ca. 22 km), fins mange restauranter, gode shoppingmuligheter og kulturelle tilbud. I nærområdet kan dere også kjøpe dagligvarer.

 

Strande

Ejby Strand er en stenet strand med badebro. Herslev Strand (ca. 13 km) er en barnevennlig strand med grunt vann og grovt sand, og kan også anbefales.

Natur

Kysten ved Isefjord er meget steil, mens kysten ved Roskilde Fjord går jevnt over i strandenger og marker. Ådalen, Ejby Ådal, er fredet og ligger i en dyp slukt, like nord for Ejby Havn. Sluktens bredd er terrasseformet og ved munningen i Isefjord er det enger og myr. Ejby Ådal har en interessant flora med mer enn 600 forskjellige, registrerte planter. Roskilde Fjord er et viltreservat. Vannet er grunt overalt i fjorden, med vanndybder som er lavere enn 6 m. Ved Roskilde Fjord finnes det et stort antall vannfugler, som yngler på ca. 30 små øyer og tanger.

Aktiviteter

Holbæk Golfklub ligger bare ca. 10 km fra feriehusområdet, og gir en spesiell opplevelse pga. sin enestående beliggenhet, direkte på halvøya Kirsebærholmen. Nyt utsikten over Holbæk Fjord herfra. Roskilde Golf Klub ligger ca. 16 km fra Ejby Strand, og i Roskilde finner dere også et bowlingsenter (ca. 23 km). Lystfiskere har mange muligheter langs kysten - f.eks. i Bramsnæs Bugt, hvor dere kan fiske både sjøørret og hornfisk. Besøk det tyrkiske badet i Holbæk, som byr på bl.a. dampbad, sauna og massasje.

Severdigheter

I Bramsnæs finnes det mange jettestuer, som forteller om Danmarks bebyggelse i oldtiden. På nordsiden av ådalen, Ejby Ådal, finner dere også en bautasten (minnesten fra Vikingtiden), som kalles Troldbykællingen. På Bramsnæs Museum i Kirke Hyllinge (ca. 3 km) blir fortiden til en opplevelse. Her kan dere beskue objekter, som har å gjøre med menneskets liv i Bramsnæs - fra oldtiden og opp til i dag. Hvis dere vil nyte en gourmet middag, kan dere spise på restauranten Langtved Færgekro, som er kjent for sin herlige beliggenhet, sitt gamle bindingsverkshus og ikke minst for sitt gode kjøkken (ca. 3 km). I Skibby (ca. 10 km) ligger Selsø Slot, som også inneholder et museum. I dette slottet finner dere en av Danmarks fornemste riddersaler. Legg merke til bl.a. det praktfulle stukktaket og de 2 store Versailles-speil.

Utfluktsmål

I Holbæk (ca. 12 km) kan dere ikke bare shoppe eller besøke marinaen, men også museet, som består av 13 historiske bygninger og byr på musikk og teater i gården. Besøk også landsbyen Nyvang, hvor fortiden blir levende. Opplev den gamle smie fra 1869 eller prøv spesialitetene fra Husmandsstedets kjøkken. I Vikingemuseet i Roskilde kan dere se skip fra Vikingtiden, samt andre nordiske skip (ca. 22 km). Dragsholm Slot ved Hørve (ca. 36 km) er Danmarks eldste slott. Den opprinnelige festningen fra den tidlige middelalder har et fangehull og kan by på mange spøkelseshistorier. Fornøyelsesparken Sommerland Sjælland kan by på mer enn 60 aktiviteter for hele familien (ca. 49 km). Besøk også hovedstaden København med sitt rojale preg (ca. 55 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Ejby Strand

Søk feriehus