Lei feriehus i Bjerge - Book her

Feriehus i Bjerge, Sjælland, Danmark til utleining!

Bjerge er et rolig, naturskjønt og familievennlig feriested på den Vestsjællandske kysten.

 

Gjestevurderinger fra Bjerge

 
 

6 gjester har gitt Bjerge en gjennomsnittlig vurdering på 4,17 av 5 stjerner.

 

Eign

Bjerge Strand ligger ca. 6 km nord for Gørlev og ca. 12 km syd for Kalundborg på Vestsjælland. 7 km inne i landet bak Bjerge ligger Danmarks 4. største sjø Tissø. I Bjerge, som ligger ca. 1,5 km inne i landet, bak kysten og sommerhusområdet, kan dere kjøpe dagligvarer, samt restaurant.

 
Sti til den deilige sandstranden i feriehusområdet Bjerge Klart og barnevennlig badevann ved stranden i Bjerge Nydelig naturområde mellom stranden og feriehusene i Bjerge Badebro og hvitt sand på Bjerge Nordstrand
 

Strande

Bjerge Strand er delt opp i Bjerge Sydstrand og Bjerge Nordstrand. Begge har vakker sandstrand med klart vann og Blåt Flag. Spesielt er Bjerge Sydstrand svært barnevennlig, da det ikke er understrøm her og sandbunnen skråner bare litt. Ved fjære oppstår det små sandøyer helt inne ved strandbredden. I den sydlige enden av Bjerge Sydstrand finnes en beachvolley-bane og en lekeplass. Foruten bading, beachvolley, vandreturer og strandaktiviteter er her også gode muligheter for windsurfing, seilas og lystfiskeri.

Natur

Bjerge er omgitt av skogarealer og fredede områder. Tissø er Danmarks fjerde største sjø, med et areal på 13 km2. Sjøen ligger 7 km fra Bjerge, og naturen er preget av marker og flatt morenelandskap mot vest og høytliggende varierte landskap mot øst. Området har et rikt fugleliv. Halvøya Røsnæs er et vakkert og betagende naturområde vest for Kalundborg (23 km).

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter i de 2 elvene Halleby Å og 'Sukkerkanalen', som begge renner fra Tissø og ned gjennom stranden ved Bjerge. Herfra er det mange gode fiskeplasser langs kysten; bl.a. er Bjerge klint et populært sted, spesielt ved lavvann. Det er også anledning til å fiske i Tissø. Det finnes flere golfbaner i nærheten av Bjerge. Golfklubbene i Kalundborg, Korsør og Sorø er de nærmeste. Området innbyr til diverse strand- og vannsportsaktiviteter fordi stranden er lang og god.

Severdigheter

Omkring Bjerge finnes flere jettestuer, bl.a. Regnarshøj ved Bjerge by og Rævehøj. Herfra er det en praktfull utsikt over Storebælt. Minnestenene i Mullerup Mose indikerer stedene, hvor funn fra stenalderens jegere og fiskere forandret Danmarks historie (14 km). På østsiden av Tissø finner dere hele 7 herregårder med vakre alléer, omgitt av marker og skog, bl.a. de 3 middelaldergårdene Søbygård, Kattrup og Selchausdal. Det allsidige landbruksmuseum Fløjgården huser en stor privat samling av bl.a. landbruksmaskiner fra perioden 1850 til 1950, i alt ca. 2.000 effekter. Gårdens Belgierhester brukes som arbeidshester med sine gamle vogner og redskaper ved spesielle anledninger. På halvøya Reersø finnes det lille interessante Reersø Museum, som er en kårstue fra 1700-tallet (14 km).

Utfluktsmål

Besøk den levende handelsbyen Kalundborg med det spennende havnemiljøet, den helt unike middelalderbydelen med smale gater og velbevarte bindingsverkshus, Danmarks eneste kirke som har 5 tårn, mange utstillinger, det hyggelige sentrum med spisesteder og forretninger. Besøk også Kalundborg Museum, hvor vikingfunn fra Tissø er utstilt (14 km). Birkegårdens Haver ved Tågerup er en flott opplevelse og en fryd for øyet og nesen. Opplev en engelsk, japansk og dansk hage, samt en innhegning med tamme dyr (24 km). Ta evt. en tur med fergen fra Havnsø (31 km) over Sejerø Bugten til øya Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kupert landskap, mange små badestrender, samt flere gravhauger og en bautasten. I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan dere se 600 dyr, fordelt på 100 arter (48 km). Sommerland Sjælland byr på mer enn 60 fornøyelser for hele familien; en hyggelig tur med kano, en vill ferd på rutsjebanen eller en tur i Sjællands største vannland (66 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

2 Feriehus i Bjerge

Søk feriehus