Lei feriehus i Atterup - Book her

Feriehus i Atterup, Sjælland, Danmark til utleining!

Atterup - morsomme, spennende og lærerike ferieopplevelser ved Lammefjorden

 

Gjestevurderinger fra Atterup

 
 

6 gjester har gitt Atterup en gjennomsnittlig vurdering på 3,33 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferieområdet Atterup ligger i Odsherred på Nordsjælland. I disse omgivelsene kan dere nyte den deilige og avvekslende naturen og de mange underholdene, spennende og lærerike ferieopplevelser for enhver smak og alder. Ferieområdet er preget av kunstnere, som maler abstrakte motiver, som illustrerer Odsherreds nydelige landskap eller gjengir motiver fra andre verdener på akvareller. Forlystelsesparken Sommerland Sjælland, Zoo i Asnæs samt de interessante museene på eignen er opplagte turmål på ferien deres i Atterup. For de, som elsker vannet er det et utall av muligheter her og man kan bade i Isefjorden eller på de nydelige strendene i vikene på nord- og østkysten til Sjælland. Også golfspillere kan utfolde seg her og lystfiskere kan fange karper i Lammefjordens kanaler, tett på Atterup. Det er mulig å kjøpe dagligvarer cirka 7 km fra ferieområdet, og har dere lyst på å handle i større stil, kan dere besøke Nykøbing Sjælland (21 km) eller Holbæk (23 km).

 
Små båter på det klare vannet ved feriehusområdet Atterup Lang badebro i det klare vannet ved feriehusområdet Atterup Små båter på elven bak feriehusene i Atterup Feriehus bak kysten i ferieområdet Atterup
 

Strande

Langs hele Isefjorden finner dere nydelige badestrender, der bøkeskogen ofte vokser helt ned til vannet. Den nærmeste, gode badestranden ligger ved Sandskredet i Kongsøre Skov (8 km). Her speiler bøkeskogen seg i det blå vannet, og bord og benker på stedet innbyr til piknik i det grønne. Her finnes dessuten toalett, badebro og 2 grillplasser som dere kan bruke fritt og kvitt. Men den aller beste badestranden ligger i Nyrup Bugt og Sejerø Bugt. Strendene i Sejerø Bugt samt sandstranden Lumsås er veldig barnevennlige, og Gudminderup Strand er de flate klittene et velegnet turmål for hele familien. Alle disse strendene ligger tett på Højby, ca. 20 fra Atterup, har Blått Flagg og byder dessuten på gode muligheter for windsurfere. Et besøk på stranden Rørvig Nord (26 km) med klitter og sand kan også anbefales.

Natur

Fortidens store gletsjere har sørget for det skiftende og kuperte landskapet på eignen og det står i stor kontrast til det flate og tørre fjordområdet (Lammefjord og Siddinge). Tett på feriehuset deres ligger to av de fem eldste skogene i Odsherred. Besøk f.eks. den 246 ha store Kongsøre Skov (8 km), som angivelig har navn etter sagnkongen Kong Øre, som etter sigende ble myrdet i Kalundborg og begravd i Kongsøre Skov. Ulkerup Skov (10 km) er også verdt et besøk. Her kan dere også se restene av en gammel landsby fra rundt år 1300. Ta evt. på en tur til Højby Sø (18 km). Langs den idylliske, gjenskapte sjøen kan dere følge flere vandreruter - enten på egen hånd eller med en naturveileder.

Aktiviteter

Den deilige naturen på Odsherred inviterer til sykkel- og vandreturer langs de markerte rutene - f.eks. på den 27 km lange Fjordsti. Ønsker dere å oppleve en mer kupert natur, kan vi anbefale en lang vandretur ved Veddinge (10 km). Lystfiskere kan boltre seg på fiskeplassene på den avvekslende kysten og på Lammefjordens kanaler, hvor man kan fange karper. I Nykøbing Sj. Bowlingcenter kan dere bowle, spille biljard og airhockey samt more dere med spillemaskinene (21 km). Såvel voksne som barn (7-12 år) kan utfordre hverandre på gokartbanen KartingRace i Svebølle (40 km). Området byr dessuten på mange golfbaner av høy kvalitet, som f.eks. Dragsholm Golf Club (17 km), Mensalgaard Golfklub (18 km) og Odsherred Golfklub (19 km).

Severdigheter

I Grevinge, som ligger bare 2 km fra feriehuset deres, kan dere besøke kunstneren Wilja Bech i Galleri Ærtebjerg og beundre de inspirerende oljemaleriene hennes. Ifølge kunstneren selv skaper hun en annen verden enn den eksisterende i motivene sine. Kunstinteresserte bør likeledes ta en tur til ’Huset, Asnæs’ (11 km), hvor det hver måned arrangeres skiftende utstillinger med malerier, grafikk, skulpturer og kunsthåndverk. På Odsherred Kunstmuseum i Asnæs vises landskapsmalerienes utvikling. Gi barna en fin opplevelse og besøk Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs, hvor dere kan få kjennskap til mer enn 600 dyr, fordelt på omkring 100 sorter. På Odsherreds Trafikmuseum i Høvre (19 km) kan dere lære mer om den lokale post- og trafikkhistorien.

Utfluktsmål

Ta en tur til Nykøbing Sjælland (21 km), som byr på et utall av restauranter, fine innkjøpsmuligheter og kulturelle severdigheter. Ved Nykøbing Sjælland finner dere likeledes fornøyelsesparken Sommerland Sjælland, hvor hele familien kan kose seg. De minste kan prøve en flytur med den Røde Baron eller leke lokomotivfører i Minilands minitog. De større barna kan f.eks. utfordre jungelens farer i Amazonas. Holbæk (23 km) er også verdt et besøk. Her kan dere f.eks. shoppe, besøke marinaen, der det også er mange aktiviteter for barn, eller gå på museum. Holbæk Museum har bl.a. 13 historiske hus. På frilandsmuseet Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk blir fortiden levende. Besøk den gamle smien fra år 1869 og prøv spesialitetene fra kjøkkenet til Husmandsstedet.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

2 Feriehus i Atterup

Søk feriehus