Lei feriehus i Vigsø - Book her

Feriehus i Vigsø, Nordvestjylland, Danmark til utleining!

Vigsø er et lite og hyggelig feriehusområde i Vigsø Bugt, 9 km øst for Hanstholm.

 

Gjestevurderinger fra Vigsø

 
 

gjester har gitt Vigsø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Vigsø ligger i Thy, lige ved en deilig badestrand med flere bunkers, deilige naturområder med klittplantasjer og hedearealer, og tett på Hanstholm. Vigsø er en ideel feriedestinasjon for lystfiskere, naturelskere og familier med barn. Det er muligheter for innkjøp av dagligvarer i området, og i Hanstholm finner du gode innkjøpsmuligheter, flere spisesteder, aktivitetsmuligheter og spennende severdigheter.

Mer arrow

 
Strand med mange bunkere i Vigsø Bunkerne ligger i vannkanten ved stranden i Vigsø En bunkerrest fungerer som fuglefjell ved Vigsø Strandskjell i alle avskygninger ved bunkerne på stranden i Vigsø
 

Strande

Stranden ved Vigsø Bugt er en deilig, bred sandstrand, som egner godt for både bading og bretseiling. Det er sannbunn og vannet er meget klart. Stranden er ca. 40 m bred og 30 km lang. Stranden er barnevennlig i vandkanten, men vannet blir hurtig dypt, og det kan være store bølger. I de ytterste klitrekker samt i strandkanten kan du se restene av de bunkere, som utgjorde Vigsø Batteriet under 2. Verdenskrig.

Natur

Landskapet, som omgir Vigsø, er preget av strand, kuperte landskaper, strandeng, klittplantasjer, bakker, skoger og åpne vidder. Ved landsbyen Ræhr (3 km) ligger 'Skoleskoven', hvor barna kan bygge huler av trærnes grener og kvister. Skogen inneholder også innsjøen Ræhr Sø, hvor det er mulig å finne fossiler, da innsjøen er etablert på en gammel havbunn. Innsjøen er omgitt av enger, heder og marker, og naturen er meget fugle- og dyrerik. Den høytliggende Hesseldal Plantage finner du rett bak Vigsø, og her kan du oppleve flere storslåtte utsikter. Hanstholm Naturreservat er Danmarks største naturreservat, og selv om det ikke er adgang til selve reservatet, kan du gå i de omkringliggende plantasjer og nyte utsikten over området fra en bakke eller et fugletårn. Danmarks eneste fuglefjell 'Bulbjerg' kan oppleves 11 km øst for Vigsø.

Aktiviteter

Området omkring Vigsø innbyr til opphold i naturen. Bl.a. er det populært å klatre på bunkene på stranden. I den lille landsbyen Ræhr, 3 km fra Vigsø, er det lekeplass og petanquebane til rådighet. Det er gode fiskemuligheter langs kysten ved Vigsø, hvor det er mulig å fange havørret. Dessuten kan du fiske i den nærliggende Put & Take fiskepark 'Ræhr Fiskepark' eller ta på havfiskeri med fiskeskøyte til Det Gule Rev, som ligger 2 timers seilas fra Hanstholm. Hanstholm byr på en bowlingbane og en gokart-bane. Har du lyst til å prøve å brettseile, så finner du de beste betingelser ved Klitmøller, som er et internationalt kjent brettseiler-område (22 km). Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller byr golfspillere på en av landets mest utfordrende og vakkert beliggende baner (24 km).

Severdigheter

Besøk det tidligere fiskeleie Hanstholm, som i dag er en moderne handelsby. Byen har en aktiv fiskerihavn (en av landets største fiskerihavner, en stor færgehavn med forbindelser til Norge, Shetlandsøyene og Færøyene, gode innkjøpsmuligheter i Hanstholm Centeret samt flere spisesteder og kulturelle tilbud (9 km). Besøk Hanstholm Fyr fra 1843, som er Danmarks kraftigste og høyst beliggende fyrtårn, og nyt den flotte utsikten fra toppen av fyret. Ved fyret finner du en sidebygning, som rummer et museum om havnebyggeri og kystfiskeri. En del av Museumscenter Hanstholm er Musumsbunkeren - Nordeuropas største festning med bunker. På museumsområdet kan du også oppleve utstillinger, kanoner, uniformer, våpen osv. Bulbjerg er en 47 m høy kalkklint, som er bebodd av havfugler, og herfra er det en enestående utsikt over hele Jammerbugten. Det er innrettet en lille utstilling i bunkeren på toppen av klinten, som er Danmarks eneste fuglefjell. Bulbjerg ligger ca. 11 km øst for Vigsø.

Utfluktsmål

Limfjordsjøen Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finner du gallerier, utstillinger, samlinger og museer (33 km). I Nordsjøakvariet i Vorupør kan du oppleve fisk og havdyr, som er fanget av fiskerne i Vorupør (35 km). Vorupør Museum er innrettet i det gamle båtværft, som har bygget skip til kystens fiskere, og viser den historiske bakgrund for Vorupør og kystbefolkningens spesielle levevis. Jesperhus Blomsterpark er Nordens største blomsterpark med farverike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. flotte tropefugler samt pirat-, leke- og vannland med diverse aktiviteter (52 km). I Fårup Sommerland & Aquapark ved badebyen Blokhus kan du prøve mere end 50 spennende forlystelser for hele familien (84 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (90 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2018 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


Mindre arrow

 

0 Feriehus i Vigsø

Søk feriehus