Lei feriehus i Vangså - Book her

Feriehus i Vangså, Nordvestjylland, Danmark til utleining!

Vangså er et lite, koselig fiskerleie på Jyllands vestkyst - rett sør for windsurfernes paradis Klitmøller.

 

Gjestevurderinger fra Vangså

 
 

10 gjester har gitt Vangså en gjennomsnittlig vurdering på 4,90 av 5 stjerner.

 

Eign

Med bare 6 km til surfområdet Klitmøller og 10 km til feriebyen Vorupør ligger det deilige sommerhusområdet Vangså veldig attraktivt ut til Vesterhavet. Her finner dere god badestrand, fred, ro, frisk havluft og deilig natur. Stranden og plantasjeområdene bak stranden innbyr til spaserturer og opphold i det fri. Plantasjene har et rikt fugleliv og rommer bl.a. mange gravhøyer fra bronsealderen. Vangså er et ideelt feriested for fugle- og naturelskere samt kulturelt interesserte. Her er dere tett på naturen og bare en kort biltur vekk fra feriebyer og severdigheter. Det finnes innkjøpsmuligheter og spisesteder i området, og den nærmeste større by er Thisted som ligger 22 km østover.

 
Den brede sandstranden og klittlandskapet ved Vangså Utsikt over stranden og havet fra sanddynene ved Vangså Strand, Vesterhav og klittlandskap ved Vangså Klittlandskapet bak stranden i Vangså
 

Strande

Den deilige sandstranden ved Vangså er ca. 100 m bred. Badevannet er klart og det er barnevennlig sandbunn. Stranden er skjermet av sanddyner som kan gi le, ro og skygge. Det er gode betingelser for surfere rundt Vangså - spesielt mot nord. Etter en storm er det ofte mulig å finne rav i vannkanten.

Natur

Her er luften frisk, himmelen høy og naturen ren. Bak kysten i Vangså ligger det fredede fuglebeskyttelsesområde Vangså Klithede. Blant havklittene, heden med sanddyner, innlandsklittene, myrområdene og den store bestanden av orkideer finnes det et utall merkede vandreruter. Herifra kan dere beundre den særpregede natur og det rike fugleliv. De nærliggende sjøer Vandet Sø og Nors Sø er blant de reneste i landet, og det er mulig både å bade og fiske i sjøene. Plantasjene Nystrup og Vandet er preget av hulveier, gravhøyer, vakker skog og mange vandreruter.

Aktiviteter

Naturen rundt Vangså innbyr til vandreturer, f.eks. langs Vesterhavet, i plantasjene bak kysten eller rundt om en av de nydelige skogsjøene. Stranden innbyr til bading, soling og forskjellige strandaktiviteter. Klitmøller ligger 6 km nord for Vangså, og er kjent som et av Europas beste windsurfing-områder. Her finner dere gode betingelser for både øvede og nybegynnere. Lystfiskere kan prøve lykken langs kysten, i områdets naturlige sjøer, bl.a. Nors Sø og Vandet Sø samt i baklandets Put & Take fiskeparker. Golfspillere kan benytte et hyggelig golfanlegg i Nystrup Plantage (6 km), eller en av Danmarks mest utfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (22 km).

Severdigheter

Området er rikt på gravhøyer fra bronsealderen som især finnes i Vandet Plantage og Nystrup Klitplantage. Vorupør Museum er innrettet i det gamle skipsverft som har bygget skip til kystens fiskere. Museet illustrerer den historiske bakgrunnen for Vorupør og kystbefolkningens spesielle levevis (10 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan man oppleve fisk og havdyr, som har blitt fanget av lokale fiskere. Besøk Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren ¿ Nordeuropas største festning med bunker. På museumsområdet kan dere også oppleve utstillinger, kanoner, uniformer, våpen osv. (18 km).

Utfluktsmål

Thisted byr på butikker, restauranter, gallerier, keramikerverksteder, Thisted Kirke, Thisted Bryghus og Thisted Museum som er innrettet i en gammel villa. Her vises bl.a. en minnestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt utstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (22 km). Kystcentret i Thyborøn er et spendende opplevelses- og formidlingssenter for hele familien. Lær mer om de 7000 km av kyst som omgir Danmark. I JyllandsAkvariet i Thyborøn kan dere holde en krabbe i hånden, klappe en hai på hodet og klappe en flatfisk på ryggen - en spendende og annerledes opplevelse for både voksne og barn (44 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med fargerike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. vakre tropefugler samt pirat-, leke- og vannland med forskjellige aktiviteter (49 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Vangså

Søk feriehus
 
  •  

   Vangså Feriehus, Vangså

   6 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   900 m till vann
   Reg. nr.: 17-1703

    
   1 uke fra NOK 3450,-
    
  •  

   Vangså Feriehus, Vangså

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   1000 m till vann
   Reg. nr.: 17-1705

    
   1 uke fra NOK 4794,-
    
  •  

   Vangså Feriehus, Vangså

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   5000 m till vann
   Reg. nr.: 17-1707

    
   1 uke fra NOK 2302,-