Lei feriehus i Vang, Thy - Book her

Feriehus i Vang, Thy, Nordvestjylland, Danmark til utleining!

Ferieområdet Vang ligger i naturskjønne omgivelser, midt mellom Vesterhavet og Limfjorden og rett bak den fascinerende Nationalpark Thy.

 

Gjestevurderinger fra Vang, Thy

 
 

gjester har gitt Vang, Thy en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Egn

Hold ferie i fredelige naturomgivelser. Den lille landsbyen Vang ligger i Thy og er omgitt av åkrer, grønne områder og den unike Nationalpark Thy med uspolert natur og et rikholdig dyreliv. Fra feriehuset kan dere på kort tid være midt i nasjonalparken eller ved Vesterhavet. Badestranden i Vangså ligger 9 km vekk, handelsbyen Thisted ved Limfjorden ligger 10 km vekk og feriebyen Vorupør med butikker, spisesteder, strand og barnevennlig havbad ligger 12 km vekk, og til windsurfernes paradis Cold Hawaii i Klitmøller er det også bare 12 km. Ferieområdet Vang, Thy er ideelt for de som elsker natur, fred og ro og kort avstand til byer og aktiviteter.

 

Strande

Vesterhavsstranden ut for Nationalpark Thy har høye sanddyner, sandbunn og fine muligheter for å bade. Dere kan blant annet bade på de populære strendene i Klitmøller og Vorupør. Og i Vorupør kan dere dessuten benytte et lekkert havnebad, som ligger i forbindelse med moloen og er skjermet fra Vesterhavets bølger. Klitmøllers Cold Hawaii er et av Europas beste windsurfing-områder, og det ligger i forbindelse med den brede badestranden. Den nærmeste badestranden ligger ved Vangså. Her er det klart badevann, sandbunn og høye, skjermende sanddyner. Når havet har vært opprørt, kan man ofte finne rav i vannkanten.

Natur

Ferieområdet Vang er omgitt av åpne vidder og ren, frisk natur. Få kilometer fra feriehuset ligger Nationalpark Thy, som byr på innlandsklitter, hede, skog og idylliske skogsjøer. Her kan dere vandre og sykle i naturen eller studere det rikholdige dyrelivet. Dere kan også ta på tur med naturveileder i det store naturområdet. Bak kysten i Vangså ligger det fredede fuglebeskyttelsesområdet Vangså Klithede med havklitter, klitthede, innlandsklitter, myrer og et spennende fugleliv. De nærliggende sjøene Vandet Sø og Nors Sø er blant de reneste i Danmark, og her kan dere både bade og fiske. Plantasjene Nystrup og Vandet er preget av hulveier, gravhøyer, nydelig skog og mange vandreruter.

Aktiviteter

Når dere er på ferie i feriehus i Vang, Thy har dere gode muligheter for å vandre i nasjonalparken, bade og går tur langs Vesterhavet, lære å surfe i Cold Hawaii Klitmøller og sykle på merkede stier gjennom den uspolerte naturen. Lystfiskere kan prøve lykken i Vesterhavet, i sjøene på egnen, f.eks. Nors Sø og Vandet Sø, samt i Put & Take fiskeparkene. Etter bare en kort kjøretur kan golfspillere prøve et hyggelig golfanlegg i Nystrup Plantage eller en av Danmarks mest utfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted.

Severdigheter

Nationalpark Thy er en severdighet i seg selv. Her finner dere vakker og variert natur, et rikt dyreliv og mange fortidsminner. I den restaurerte, hollandske Faddersbøl Mølle i Nationalpark Thy, et par km fra feriehuset, kan dere se en interessant utstilling om landskapet og historien til møllen. Thisted er med sitt byliv, sine museer og Thisted Bryghus som tilbyr rundvisninger i sommerperioden, også verdt et besøk. I Vorupør finner dere Nordsø Akvariet, Vorupør Museum, røkerier, butikker, spisesteder, fiskebåter på stranden og det innbydende havbadet ved siden av den lange moloen.

Utfluktsmål

I Hanstholm, 24 km fra feriehuset deres i Vang, Thy, kan dere besøke Bunkermuseum Hanstholm. Her finner dere blant annet en 3000 m2 stor museumsbunker, utstillinger og kanoner. Besøk det sjarmerende Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy, mellom Agger og Lyngby, og nyt den unike utsikten over det fredede landskapet og Vesterhavet.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Vang, Thy

Søk feriehus