Lei feriehus i Stenbjerg - Book her

Feriehus i Stenbjerg, Nordvestjylland, Danmark til utleining!

Stenbjerg er et gammelt, fredelig fiskerleie som på nydelig vis er omgitt av Vesterhavet og storslagne plantasjeområder.

 

Gjestevurderinger fra Stenbjerg

 
 

7 gjester har gitt Stenbjerg en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Stenbjerg er det fredfylte alternativ til det mer livlige Vorupør. Den hyggelige byen er skjermet mot vind og vær av klittene bak den fredede 'Stenbjerg Landingsplads', der det tidligere ble drevet med ervervsfiskeri. Atmosfæren rundt landingsplassen med de små hvite redskapsskur, redningshuset, spillhuset og de gamle fiskerhus er idyllisk og livlig. Her er det også mulig å kjøpe friskfangede fisk av de lokale fiskere. Stenbjergs vartegn er 'Sømærket' som er høyt plassert på en klitt. Det kan kjøpes dagligvarer i Stenbjerg, og De kan bl.a. spise på byens kro. Den nærmeste større by er Thisted som ligger 27 km mot nordøst. Her finner De ro, sjarm, frisk havluft og rekreative, grønne omgivelser. Området byr på gode muligheter for å bade, fiske og vandre i den enestående natur. Stenbjerg er et ideelt feriested for kunstnere og naturelskere.

 
De små, hyggelige fiskerhusene på vei mot stranden i Stenbjerg Redningshuset og de hvite fiskerhusene fra den høye sanddynen bak stranden i Stenbjerg Et av de små fiskerhusene i Stenbjerg med anker og kanon Sommerdag på stranden i Stenberg
 

Strande

Stenbjergs ca. 100 m brede sandstrand med enkelte stein har Blått Flagg. Det er sandbunn og badevannet er nesten alltid klart. Men det blir fort dypt og strømmen kan noen ganger være kraftig. Stranden er skjermet av marehalmsklitter rett bak de små, hvite fiskerhus. På grunn av vinden er det gode muligheter for å windsurfe ved Stenbjerg Strand.

Natur

Stenbjerg er på den ene siden omgitt av Vesterhavet og de spesielle marehalmsklitter og på den andre siden ligger det grønne plantasjeområder. Her kan De nyte duften av hav, jord og furu på én gang. De store statsskogene bak Vorupør utgjør landets største sammenhengende skogarealer. Her finner De sjøer, vannløp, blid bøkeskog og værbitt furu. Landskapet er veldig vekslende og vidstrakt, og himmelen er uendelig høy, klar og blå.

Aktiviteter

Det er gode muligheter for kystfiskeri ved Stenbjerg. De kan dessuten fiske i baklandets sjøer, bekker og Put & Take fiskeparker. Ønsker De å komme på havfiskeri, kan De ta med en fiskeskøyte fra Hanstholm ut på havet (29 km). Den deilige natur med bl.a. Stenbjerg Plantasje inneholder mange merkede stier, og innbyr til piknik og vandreturer. Vestkyststien - en 80 km lang vandre-/sykkelsti mellom Bulbjerg og Agger - går rett forbi Stenbjerg. Har De lyst på å prøve å windsurfe, kan De benytte Dem av de gode vind- og strømforhold i området. Bl.a. er Klitmøller et internasjonalt kjent windsurferområde (17 km). Golfspillere kan prøve det hyggelige golfanlegget i Nystrup Plantage (17 km), eller en av Danmarks mest utfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (27 km).

Severdigheter

Stenbjergs tidligere redningshus er i dag innrettet med et lite museum som forteller om stasjonens historie og funksjon. I et av fiskerhusene kan De se en liten utstilling om fiskerleiets historie. I Vorupør blir fiskeskøytene stadig trukket opp på landingsplassen på stranden hver dag etter bruk - en veldig gammel tradisjon som har blitt bevart. Fra den 350 m lange molen har De mulighet for å oppleve aktivitetene på tett hold (5 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan De oppleve fisk og havdyr som er fanget av lokale fiskere. Vorupør Museum er innrettet i det gamle båtverft som har bygget skip til kystens fiskere, og viser den historiske bakgrunn for Vorupør og kystbefolkningens spesielle levevis. 'Svankjær lille Savværk' viser en utstilling av danske papirklipp som imidlertid er skåret ut i tre. Se resultatene av et tidskrevende og presist utført stykke arbeid og kjøp evt. et eksemplar med hjem (10 km).

Turer

Thisted byr på butikker, restauranter, gallerier, keramikkverksteder, Thisted Bryghus og Thisted Museum, der dere blant annet kan se en minnestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt utstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (27 km). Besøk Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas største festning med bunker. På museumsområdet kan dere også se utstillinger, kanoner, uniformer, våpen osv. (29 km). Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevart kjøpmannsgård. Her får dere et autentisk inntrykk av kjøpmannsgårdens rolle i gamle dager (33 km). En helt anden severdighet er Jesperhus som byr på fargestrålende blomster, tropefugler, junglezoo og lekeland for barn (38 km). På frilandsmuseet Hjerl Hede kan dere følge livet i en sjarmerende, gammel landsby med hus, gårder, verksteder, kirker, sagbruk og mye mer. Opplev forskjellige aktivitetsdager og levendegjørelser her året igjennom (76 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Stenbjerg

Søk feriehus
 
  •  

   Stenbjerg Feriehus, Stenbjerg

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   2000 m till vann
   Reg. nr.: 17-2515

    
   1 uke fra NOK 2985,-
    
  •  

   Stenbjerg Feriehus på landet, Stenbjerg

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 5   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : 2   •   10000 m till vann
   Reg. nr.: 17-2518

    
   1 uke fra NOK 2785,-