Ferie på Skagen

Det finnes mange gode grunner til å dra i feriehus i Skagen. Bli betatt av områdets helt særlige stemning og enestående natur. På Skagen finner dere store hedeområder, plantasjer, klitter og masse sandstrender. Dere kan også velge å holde ferie i selve Skagen by, hvor dere er i gåavstand fra hyggelige kaféer og spisesteder.

Skagen har i mange år vært et av danskenes foretrukne feriesteder, og hver sommer vokser byen med flere tusen midlertidige innbyggere. Stedet summer av liv og aktivitet, men også om vinteren kan Skagen danne en særdeles sjarmerende ramme om et opphold i feriehus eller ferieleilighet.

Når dere holder ferie på Skagen, ligger resten av Nordjyllands natur og seværdigheter rett uten for døren. Dere kan ta på tur i Nordjylland, og f.eks. oppleve Fårup Sommerland, Nordsø Oceanarium, herregårder og slott eller besøke de små hyggelige badebyene Blokhus, Løkken og Lønstrup ved Vesterhavet.

Gjestevurderinger fra Skagen:
 
 
326 gjester har gitt Skagen en gjennomsnittlig vurdering på 4,71 av 5 stjerner.
 
youtube

Feriehus og ferieleiligheter på Skagen

Holder dere ferie i feriehus i Skagens natur, kan dere nyte roen og freden, og bare slippe hverdagens mas. Havet og stranden er kun en kort gåtur vekk, og dere er helt dere selv, når dere slapper av på terrassen til feriehuset. Holder dere ferie i feriehus på Skagen, er det opplagt å oppleve naturen til fots eller på sykkel. Det er mange vandre- og sykkelruter i området, som fører dere gjennom de flotteste steder. Dere kan ta en tur til Skagen by, og f.eks. oppleve Skagensmalernes fantastiske verker på Skagens Museum, Den tilsandede Kirke og Grenen.

Når dere holder ferie på Skagen, er dere tett på både Vesterhavet og Kattegat. Dere kan oppleve Vesterhavets ville bølger og den barske naturen som er formet av vind og vær. Har dere med barn på ferien i feriehus, så er østkystens mildere strender mer barnevennlige. Bølgene er mindre og vannet er lavere, så de små trygt kan leke i vannkanten.

Det danske været kan være lumsk, og det er ikke noen garanti for solskinn og badevær. Leier dere et luksusferiehus med pool, har dere alltid mulighet for å ta en svømmetur – også selv om regnen siler ned utenfor. Barnefamilier har stor glede av en feriebolig med pool, som blir helt deres eget private badeland, hvor barna kan plaske i timevis. Et feriehus med pool behøver ikke være en dyr luksus. Dere kan f.eks.leie et luksusferiehus sammen med venner eller familie, så dere deler utgiftene, eller dere kan finne et luksusferiehus med Last Minute rabatt.

Når dere leier feriehus i Skagen, bor dere midt i maleriske omgivelser

Det er jo fint med litt luksus på ferien, og et feriehus med pool eller spabad gir den følelsen av å bli skjemt bort og wellness, man har bruk for på ferien. Det er spesielt nydelig, dersom dere leier feriebolig på høsten eller om vinteren. Her kan dere virkelig nyte den luksus, det er å sitte i spabadets varme bobler, mens vinden og regnen raser utenfor eller ta en svømmetur om morgenen i det lune bassenget, mens landskapet utenfor er dekket av rimfrost.

Vil dere ha liv rundt dere og være tett på spisesteder, butikker og museer, så kan dere velge å leie et feriehus eller en ferieleilighet i selve Skagen by. Dere kan leie en ferieleilighet i Skagen midtby, og oppleve byens liv og sjarmerende stemning på tett hold. Dere har også mulighet for å leie et av de ikoniske gule Skagenshus med rødt tegltak, hvor dere har adgang til egen hage. I Skagen kan dere finne akkurat den ferieboligen, som passer til behovet i ferien.

Feriestemning og opplevelser på Skagen

Når dere er i feriehus i Skagen, kan dere ta på en kulturell og gastronomisk reise gjennom byen og besøke noen av de mange gallerier og museer i byen eller nyte frisk fisk og skalldyr på havnen.

Elsker dere musikk og god stemning, kan dere leie feriehus eller ferieleilighet, mens det er Skagen Festival, så dere ikke går gipp av noe. Skagen skrur ekstra opp for sjarmen i de dagene, hvor Skagen Festivalen holdes, og det er masse aktiviteter og arrangementer. Restauranter og kaféer kreser for gjestene deres og sørger for gode tilbud og kulinariske opplevelser.

Grenen nord for Skagen er et populært turmål

På Skagens Museum kan dere oppleve de imponerende verker, som skagensmalerne skapte med pensler og farger. Deres malerier fengsler og fascinerer stadig publikum. Det er ikke kun kunst i verdensklasse, men dere får også et godt innblikk i livet i Skagen på slutten av 1900-tallet.

Rett nord for Skagen kan dere oppleve noe helt særlig - her kan dere ikke kun stå på det nordligste punktet i Danmark, dere kan også stå med beina i to farvann på samme tid. Ved Grenen møtes Kattegat og Skagerrak og bølgene bruser inn mot hverandre. Det imponerende synet av de to hav, som møtes, tiltrekker hvert år mange mennesker.

Den tilsandede kirke litt sør for Skagen by er et populært turmål. Kirken stammer fra det 14. århundre og ble benyttet til sist i 1700-tallet, hvor vandreklitter langsomt begynte åt dekke til kirken. På et tidspunkt måtte man gi opp kampen mot sandet. I dag kan man kun se kirketårnet stikke opp av sandet. Kirken er et godt eksempel på de naturkrefter, man har måtte leve med i Nordjylland i flere hundre år.

Det oser av deilig feriestemning ved de gamle pakkhusene på havnen i Skagen

Ta med hunden til Skagen

Det er greit å ha med hunden med til Skagen, uansett hvilken type feriebolig, dere ønsker at holde ferie i. Det er et stort utbud av feriehus og ferieleiligheter, hvor det er tillatt å ha med hund. Dere kan ogå leie et en feriebolig med innhegnet hage eller terrasse, så hunden ikke skal være bundet hele tiden. Det er ren luksus for hund og hundeeier.

Både strand, hede og skog i Skagen innbyr til å gå lange turer med hunden, som vil nyte å komme ut og oppleve nye steder. De mange feriehusområdene ligger midt i vakker natur og gjør de daglige lufteturene til en stor fornøyelse. Hvis dere vil gå en tur med hunden, hvor den kan løpe fritt, så kan dere besøke de to hundeskogene i Skagen. Den ene hundeskogen ligger i Skagen Klitplantage tett på parkeringsplassen og kiosken ved Den tilsandede Kirke. Hundeskogen er innhegnet og ca.10 ha stor. Den andre hundeskogen ligger i utkanten av Skagen by i Byfogedskoven. Denne hundeskogen er innhegnet, men det er ikke noen porter ved inngangene.

Ta med hunden til Skagen og nyt å gå tur i den nydelige naturen

 
Kategori
?
Nordvestjylland, Bunken

 

1 uke fra NOK 5363

 
6 Soveplasser, 3 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Gl. Skagen

 

1 uke fra NOK 10272

 
7 Soveplasser, 4 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Bunken

 

1 uke fra NOK 4442

 
8 Soveplasser, 3 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Bunken

 

1 uke fra NOK 2713

 
6 Soveplasser, 3 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Gl. Skagen

 

1 uke fra NOK 9138

 
6 Soveplasser, 4 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Skagen, Midtby

 

1 uke fra NOK 7028

 
4 Soveplasser, 2 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Skagen, Østerby

 

1 uke fra NOK 7038

 
6 Soveplasser, 3 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Skagen, Midtby

 

1 uke fra NOK 7140

 
8 Soveplasser, 3 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Skagen, Nordby

 

1 uke fra NOK 6105

 
8 Soveplasser, 4 Soverom

Kategori
?
Nordvestjylland, Skagen, Midtby

 

1 uke fra NOK 9512

 
10 Soveplasser, 4 Soverom

Vis flere feriehus