Lei feriehus i Kærgården, Vestervig - Book her

Feriehus i Kærgården, Vestervig, Nordvestjylland, Danmark til utleining!

Det hyggelige ferieområdet Kærgården ved Vestervig er omgitt av fjord, plantasjer og skog.

 

Gjestevurderinger fra Kærgården, Vestervig

 
 

39 gjester har gitt Kærgården, Vestervig en gjennomsnittlig vurdering på 4,13 av 5 stjerner.

 

Eign

Kærgården ligger ved Vestervig og Krik Vig i Nissum Bredning ved den milde Limfjord. Herifra er det bare et par km til Vesterhavet og byen Agger. Byen Vestervig ligger rett bak sommerhusområdet Kærgården, og her finner dere butikker, et par spisesteder, mange gamle, vakre bygninger, bl.a. Skandinavias største landsbykirke og en klosterpark som egner seg bra til piknik. Rundt Kærgården er det store vidder og åpen utsikt. Her finnes det badestrand, store sjøer og laguner med et enestående fugleliv samt gamle fiskermiljøer. Eignen rundt Kærgården og Vestervig er preget av store, gamle 'stute'-gårder. Området er et ideelt feriemål for bl.a. lystfiskere, naturelskere og fugleentusiaster. De nærmeste større byene er Hurup (11 km) og Thisted (36 km).

 
Utsikt fra feriehusområdet i Kærgården, Vestervig Sandstranden ved feriehusene i Kærgården, Vestervig Feriehusene i Kærgården, Vestervig med havet i bakgrunnen Skulptur og tinghus i byen Vestervig, tett på feriehusområdet
 

Strande

Man kan bade i fjorden ved Krik Vig, der det er en badebro. 8 km fra Kærgården ligger Vesterhavet og Agger Strand. Her kan dere bade i Vesterhavets blå bølger. Den barnevennlige stranden har Blått Flagg, er ca. 100 meter bred og består av sand og stein. Vannet er klart, og det er sandbunn med stein. Bølgebrytene på stedet sørger for le når dere bader og leker i vannet.

Natur

Landskapet rundt Kærgården og Vestervig er preget av granplantasjer, eng, marker med avgrøder og beitende dyr samt fjord og sjøer. Et par km mot nord ligger den 750 ha store ferskvannssjøen Flade Sø. Lodbjerg Klitplantage er et 1.050 ha stort område med skog, sjøer samt hede og områder med sanddyner. Det finnes 5 forskjellige merkede vandreruter i det naturskjønne området (9 km). Opplev den naturskjønne, fredede og fuglerike Agger Tange. De lavvannede områder, de store lagunesjøer og flatlandet på tangens østside gir gode yngle- og fødesøkningsmuligheter for mange vannfugler. Tangen er dessuten en viktig rasteplass for mange fuglearter på vår- og høsttrekk. Agger Tange er ganske enkelt et paradis for naturelskere (10 km). I farvannet mellom Agger Tange og Thyborøn kan dere oppleve en selkoloni. Rønhede Plantage ved Bedsted inneholder foruten skog også vandreruter, bålplasser og små sjøer (10 km).

Aktiviteter

Du kan bade og sole deg langs kysten på Krik Vig. Det nydelige landskapet med hede og sanddyner rundt Kærgården og Vestervig innbyr til vandre- og sykkelturer langs de mange merkede rutene. Lystfiskere kan kaste ut snøren i fjorden, i Vesterhavet, i bekker og naturlige sjøer på eignen, bl.a. ferskvannssjøene Flade Sø og Ørum Sø og i Put & Take fiskeparkene. Har du lyst på å spille golf, kan du prøve flere naturskjønne baner i området, og de nærmeste finner du hos Nordvestjysk Golfklub ved Thisted (36 km) og Lemvig Golfklub (39 km). På Agger Tange kan fugleentusiaster observere fuglenes oppførsel i et fredet reservat.

Severdigheter

Vestervig Kirke er et viktig monument i Thys historie, og den imponerende landsbykirken rommer bl.a. et av landets fineste orgler. Ved byens gamle apotek kan du se en apotekerhage med krydder- og helbredende urter. 'Klostermøllen' mellom Vestervig og Krik er en flott restaurert, hollandsk mølle som vitner om fortidens utnyttelse av vindens krefter (2 km). Ved møllen kan du også besøke en liten utstilling 'Æ Beeshus' som bl.a. belyser områdets tidligere stutehandel. Stutegården Bubbel er en av de mest interessante og velbevarte stutegårder på eignen. I Agger kan du se en utstilling om kystsikringens historie samt skiftende kunstutstillinger i 'De sorte huse'. I det nesten 200 år gamle fiskerhus i Agger kan du oppleve hvordan en fiskerfamilie har levet i gamle dager (8 km). Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, velholdt kjøpmannsgård. Her får du et autentisk inntryk av kjøpmannsgårdens rolle i gamle dager. På 3. etasje i bygningen er det skiftende utstillinger (14 km).

Utfluktsmål

Kystcentret i Thyborøn er et spendende opplevelses- og formidlingssenter for hele familien. Lær mer om Danmarks 7000 km lange kystlinie. På JyllandsAkvariet i Thyborøn kan du holde en krabbe i hånden, klappe en hai på hodet og klappe en flatfisk på ryggen - en spendende og annerledes opplevelse for både voksne og barn (17 km). Kom tett på havet og de fascinerende beboere til havet. Nordsø Akvariet i Vorupør utstiller bl.a. fisk og havdyr som har blitt fanget av lokale fiskere (24 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med fargerike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. vakre tropefugler samt pirat-, leke- og vannland med forskjellige aktiviteter (41 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spendende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir livaktiggjort (62 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Kærgården, Vestervig

Søk feriehus
 
  •  

   Kærgården, Vestervig Feriehus, Kærgården, Vestervig

   7 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : 1   •   400 m till vann
   Reg. nr.: 18-4038

    
   1 uke fra NOK 4919,-
    
  •  

   Kærgården, Vestervig Feriehus, Kærgården, Vestervig

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   300 m till vann
   Reg. nr.: 18-4041

    
   1 uke fra NOK 3812,-
    
  •  

   Kærgården, Vestervig Feriehus, Kærgården, Vestervig

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   400 m till vann
   Reg. nr.: 18-4028

    
   1 uke fra NOK 3614,-
    
  •  

   Kærgården, Vestervig Feriehus, Kærgården, Vestervig

   11 Omtaler


    

   Soveplasser: 10   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : no   •   200 m till vann
   Reg. nr.: 18-4039

    
   1 uke fra NOK 4916,-
    
  •  

   Kærgården, Vestervig Feriehus, Kærgården, Vestervig

   9 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   300 m till vann
   Reg. nr.: 18-4035

    
   1 uke fra NOK 4932,-
    
  •  

   Kærgården, Vestervig Landsted, Kærgården, Vestervig

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 10   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : 4   •   1500 m till vann
   Reg. nr.: 18-4036

    
   1 uke fra NOK 4609,-