Lei feriehus in Hanstholm - Book her

Feriehus in Hanstholm, Nordvestjylland, Danmark til utleining!

Hanstholm er omgitt av hav til to sider og Nationalpark Thy inne i landet.

 

Gjestevurderinger fra Hanstholm

 
 

4 gjester har gitt Hanstholm en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille fiskebyen Hanstholm ligger på sydspissen av Thy i veldig naturskjønne omgivelser. Hanstholm er kjent for sitt museumsenter og mange bunkere fra 2. verdenskrig, Danmarks kraftigste fyrtårn og ikke minst Nationalpark Thy, Danmarks første Nationalpark. Hanstholm er et opplagt feriemål for den aktive familien som elsker å være ute i naturen, samt for historisk interesserte og andre, som holder liker ro og deilig natur. Her kan dere oppleve fiskeriauksjoner, lære mer om byens rolle under krigen, besøke de samme bunkere som Olsen-banden og nyte det å være tett på havet og nasjonalparken. Hanstholm byr på mange spisesteder, blant annet et røykeri, og adskillige dagligvarebutikker.

 
Kysten, sør for Hanstholm, med badestrand og sanddyner Det hvite fyrtårnet i Hanstholm Den nydelige badestranden sør for Hanstholm Fiskerihavnen i Hanstholm
 

Strande

Ved Hanstholm finder I kilometervis av lange, øde sandstrender med bunkere og utemmet klittlandskap, hvor dere kan finne ly. Bølgene egner seg fortreffelig til surfing. Stranden er barnevennlig i vannkanten, men vannet blir fort dypt, og det kan være store bølger. I de ytterste klittrekkene, på stranden og i vannet kan dere se restene av de bunkerne, som under 2. verdenskrig utgjorde en del av Atlantvolden. Solnedgangen over havet er et enestående syn i Hanstholm.

Natur

Syd for Hanstholm kan dere følge kyststrekningen og nyte synet av havet og strendene på den ene siden og klittplantasjene og Hanstholm Vildreservatet, en del av Nationalpark Thy, på den andre siden. Nationalpark Thy dekker et stort område langs kysten - fra Hanstholm i nord til Agger i syd. Området er preget av klitthede, plantasjer, åpne vidder og store, rene sjøer. Her kan dere oppleve en helt unik og uspolert natur med sjeldne planter og et rikholdig dyreliv. Her kan dere blant annet finne Karl Johan sopp og kantareller her. Gå ikke glipp av synet av krondyrene i morgengryet. I Sårup, få km fra Hanstholm, kan dere oppleve fire fredede kjempehøyer. Dessuten er det mange boplasser fra jernalderen i området. Området er også attraktivt for ravjegere. Det er relativt lett å finne rav på stranden ved Hanstholm. For nylig fant man et stykke rav som veide 4,2 kg. 37 km øst for Hanstholm kan dere også besøke Danmarks eneste fuglefjell Bulbjerg.

Aktiviteter

De meget naturskjønnne omgivelsene innbyr til å vandre, sykle, ride, sejle, bade, surfe og spille golf. Har dere med sykler, kan dere følge den nye, 30 km lange sykkelstien fra Hanstholm til Klitmøller og Vorupør. Fra stien kan dere både nyte utsikten over Vesterhavet og naturen i Nationalpark Thy. Mountainbikere kan dessuten følge to mtb-ruter i Tvorup Klitplantage. Det er populært blant lystfiskere å ta en tur ut til Det Gule Rev med en fiskeskøyte. Her kan dere blant annet fange torsk og havkatt på over 20 kg. Båtene seiler fra Hirtshals til Det Gule Rev hver dag fra mars til oktober. Det er også mulighet for å ta med på ridetur på islandske hester ved Hanstholm. På havnen kan dere følge med i en ekte fiskeriauksjon fra kl. 06.45 på hverdager. I Hanstholm finner dere dessuten en gokartbane. Golfspillere kan prøve en av Danmarks mest utfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub nær Klitmøller og Vandet Sø (15 km).

Severdigheter

På Museumscenter Hanstholm kan dere oppleve en enestående museumsbunker, som under krigen var utstyrt med 4 store kanoner. Og ved siden av bunkeren kan dere se en spennende utstilling om Atlantvolden. Dere kan også kjøre en tur rundt i bunkerlandskapet med det gamle ammunisjonstoget. Museumscenter Hanstholm er Nordeuropas største befestningsanlegg fra 2. verdenskrig. Et annet bunkeranlegg med 17 cm kanoner kan dere oppleve på kysten mellom Hanstholm og Vigsø. Dette anlegget var utgangspunktet for filmen: Olsen-banden i Jylland. Besøk fyret i Hanstholm, som er Danmarks kraftigste og høyst beliggende. Fra fyrtårnet har dere utsikt over havet og byen. I sidebygningene kan dere se utstillinger om havnebyggeriet, kystfiskeriet og redningsvesenet. I området rundt Hanstholm kan dere besøke mange keramikere, malere, lysstøpere, glassblåsere og andre kreative kunsthåndverkere.

Utfluktsmål

I Vorupør, 25 km sørover, kan dere besøke Nordsøakvariet og oppleve fisk og havdyr, fanget av de lokale fiskerne. Vorupør Museum er innrettet i det gamle skipsverftet og her kan dere få den historiske bakgrunnen for Vorupør og kystbefolkningens særlige levevis. Besøk fuglefjellet Bulbjerg - en 47 m høy kalkklint, som er bebodd av havfugler, som eksempelvis havhester og måken ride. Her har dere en enestående utsikt over hele Jammerbugten. Se en liten utstilling om fuglefjellet i bunkeren på toppen av klinten. Bulbjerg ca. 37 km øst for Hanstholm. Jesperhus Blomsterpark på Mors er Nordens største blomsterpark, men byr også på jungelzoo med tropiske dyr og fugler og et pirat-, leke- og vannland med diverse aktiviteter (54 km). I Thyborøn, 60 km, kan dere besøke Kystcentret, som er et opplevelsessenter for hele familien med Danmarks kyst som omdreiningspunkt. Besøk også JyllandsAkvariet, der dere kan holde en krabbe i hånden, klappe en hai på hodet og klappe en flatfisk på ryggen.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Hanstholm

Søk feriehus
 
  •  

   Hanstholm Feriehus, Hanstholm

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   75 m till vann
   Reg. nr.: 17-0003

    
   1 uke fra NOK 5381,-