Lei feriehus i Tolne - Book her

Feriehus i Tolne, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

 

Gjestevurderinger fra Tolne

 
 

gjester har gitt Tolne en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille, hyggelige landsbyen Tolne ligger i Vendsyssel, midt mellom Frederikshavn og Hjørring. Her kan dere holde ferie i et feriehus, som er omgitt av skjønn natur, bl.a. Danmarks nordligste bøkeskog, den nydelige og varierte Tolne Skov. Skogen byr på mange vandre- og sykkelruter og er rik på bær og sopp, som dere kan plukke. Ferieutleiing i Tolne er en unik naturopplevelse og kan anbefales til både den aktive familien og til de, som bare gjerne vil slappe av og nyte roen i den uspolerte naturen. I Tolne finner dere en kro og dere kan også kjøpe dagligvarer i nærområdet. Ellers kan dere benytte dere av gode handlemuligheter og spisesteder i Sindal, Frederikshavn og Hjørring.

 
Den idylliske Tolne Skovpavillon i Tolne Skov Hyggelig, gammelt gjestgiveri i sentrum av Tolne Skogveien gjennom Tolne Skov - verdt et besøk på alle tider i året Tolne Skovpavillon ligger nydelig midt i Tolne Skov
 

Strande

Når dere holder ferie i feriehus i Tolne, bor dere bare ca. 15 km fra både Frederikshavns skjønne palmestrand med grunt, barnevennlig vann på østkysten og den herlige, brede Vesterhavsstranden med høye sanddyner og fint sand i Tversted.

Natur

Tolne er omgitt av den meget naturskjønne Tolne Skov. Skogen har et rikt fugleliv og bebos også av dyr som rådyr og rev. Den nordlige delen av skogen er en fredet bøkeskog, som er i ferd med å utvikle seg til en naturskog. Skogen inneholder en paviljon, hvor dere kan benytte bord, benker, grill og en lekeplass. Fra paviljongen kan dere følge 2 av skogens 3 vandreruter, som fører dere til gravhøyer og andre fortidsminner. Vandrerutene varierer i lengde fra 1½ til 3½ km. Fra bronsealderhøyene Bålhøje, midt i skogen, kan dere nyte en enestående utsikt over landskabet mot Frederikshavn og helt til Læsø, langt ute i Kattegat. Og fra Tolne Bakker (Strandhuls Bakker) kan dere nyte en vakker utsikt til Skagen Odde og vandreklitten Råbjerg Mile.

Aktiviteter

Tolne Skov innbyr til vandring på de 3 merkede vandrerutene. Her kan dere plukke bær og sopp og holde øye med skogens rike dyreliv. Dere kan også sykle langs Hærvejsruten og Tolneruten, som begge fører dere gjennom Tolne Skov. Ved Mosbjerg, 3 km mot nord, kan dere fiske eller ro kano på Uggerby Å. Golfspillere kan bl.a. prøve banen hos den nærliggende Sindal Golfklub (7 km).

Severdigheter

Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg er et friluftmuseum, som er bebodd av landbofamilier i skolenes sommer- og høstferie. På museets to husmannssteder kan dere oppleve autentiske kulisser og gamle husdyrraser samt delta i aktiviteter som f.eks. høstdag og jernalderdag (3 km mot nord). I lokalområdet kan dere også besøke kunsthåndverkere så som glasskunstnere, keramikere og kunstmalere. Gå på oppdagelse i Tolne Skov, hvor dere kan finne gravhøyer og andre interessante fortidsminner.

Utfluktsmål

Opplev ørnereservatet EagleWorld nær Tuen, hvor nordiske jaktfugler, som f.eks. kongeørnen, havørnen, jaktfalken og vandrefalken demonstrerer sine jaktteknikker i samarbeid med mennesker (16 km mot nord). Farm Fun ved Ålbæk er en stor lekeplass og aktivitetspark i naturskjønne omgivelser med dyr og fornøyelser for både barn og voksne (17 km). Handelsbyen Frederikshavn byr på butikker, spisesteder, interessante museer og det naturskjønne området Bangsbo med dyrehage og botanisk hage (18 km). Fra Frederikshavn kan dere også ta på dagstur til den nydelige Læsø i Kattegat. På ferien i Tolne kan dere også besøke Danmarks største vandreklitt, Råbjerg Mile, ved Bunken (19 km), Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanariet, samt det tyske forsvarsanlegget Bunkermuseet 10. batteri i Hirtshals (37 km), Danmarks nordligste by, den sjarmerende havnebyen Skagen (38 km) samt den herlige fornøyelsesparken for hele familien, Fårup Sommerland (55 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Tolne

Søk feriehus