Lei feriehus i Mariager - Book her

Feriehus i Mariager, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

Den idylliske lille handelsbyen Mariager er kjent som 'Rosernes By' og er en av Danmarks best bevarte byer.

 

Gjestevurderinger fra Mariager

 
 

gjester har gitt Mariager en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Mariager ligger ut til Mariager Fjord, nord for Randers. Den hyggelige byen er kjent for fjorden, sine roser, gamle skrå bindingsværkshus og brostensbelakte gater. Her oser av romantikk og idyll. I byens lystbåthavn er det en hyggelig atmosfære. Det er spennende museer, gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder i Mariager, som er omgitt av deilige naturområder, fortidsminner og seværdigheter for hele familien.

 

Strande

Det er flere gode badesteder langs Mariager Fjord og mod nord ved Kattegattkysten. Færgehagen Strand, vest for Mariager, er et meget velegnet sted til vindsurfing. En halv times kjørsel fra Mariager (ca. 30 km) finner du/dere den deilige badestranden ved Kattegatbyen Øster Hurup. Den kilometerlange, hvite badestranden har lave klitter og Blått Flagg. Stranden er meget barnevennlig, fordi bølgene er små og vannet blir langsomt dypt. Stranden egner seg til bading, solbading og diverse strandaktiviteter - også godt til surfing.

Natur

Mariager er omkranset av frodige naturlandskaper ved fjorden, gamle skoger og heder, det grønne landskapet ved Kastbjerg Ådal og ut mot kysten finnes store strandenger. Munkholmanlegget er en liten oase midt i Mariager med skog og Helligkilden med rennende vann. Utsiktspunktet Hohøj ved Mariager er Danmarks største gravhøyde og ligger i 110 m høyde. I klart vær er det mulig å se helt opp til 50 km utover landskapet. Bramslev Bakker er et fredet naturområde med avmerkede vandrestier. Vesterskoven strekker seg langs med fjorden og her finner du/dere bl.a. utsiktspunktet Sukkertoppen, som ligger 41 m.o.h. Katbjerg Odde er et fredet, kupert område med avvekslende natur, som er kjent for sine orkideer. Mariager Fjord Vildtreservat er et viktig rasteområde for mange vann- og vadefugler. Lenger mot nord ligger Danmarks neststørste skogsområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land med et kupert terreng, mange skogssjøer og kilder, avvekslende skog, et rikt dyreliv og mange vandreruter (30 km).

Aktiviteter

Ta med Mariager-Handest Veteranjernbane, som kjører langs Mariager Fjord, og opplev landskapet på en annerledes måte. Eller hva med å prøve en seiltur på Mariager Fjord med 'Svanen', som er en kopi av de kjente Mississippi-hjuldampere? Ved Mariager findes det tennis-, strandvolley-, og petanque baner. Golfspillere kan avprøve banen ved Mariager Fjord Golf Klub med Danmarks vakreste utsikt. Dessuten er de nærliggende baner ved Rold Skov Golfklub og Randers Golf Klub også vært et besøk. For lystfiskeren er det gode fiskesteder langs Mariager Fjord samt mulighet for kystfiskeri ved Als Odde. Det finnes flere Put & Take fiskesjøer i området. De mange naturskjønne områder, som omkranser Mariager, innbyder til sykkel- og vandreturer.

Severdigheter

Den mere end 600 år gamle byen er kjendt for sine vakre roser, og disse kan oppleves ved en gåtur rundt i Mariager. Bymuseet, Mariager Museum, er innrettet i en gammel vakker kjøpmannsgård fra 1700-tallet. Her kan du/dere oppleve bl.a. kjøbmannsbutikk, barberstue, rokokostuer, kjøkken, smie, værksteder samt utstillinger med effekter fra forskjellige tidsaldre. Galleri Vognporten, som er en del av Mariager Museum, viser skiftende kunstutstillinger. I Klosterhaven på baksiden av museet vokser urter og planter som i fortiden. Opplev saltets magi på Danmarks Saltcenter, som er Skandinavias eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema. I 'Sydehytten' får du/dere innblikk i framgangsmåten for saltutvikling. Mariager har en stor, vakker og hvitkalket klosterkirke i 2 etasjer. Det kuperte terreng omkring Hohøj og i det nærliggende Alstrup rummer en rekke enestående og varierte kulturminner fra både oldtiden, middelalderen og historisk tid.

Utfluktsmål

I Vikingesenteret Fyrkat ved Mariager Fjord er det både aktiviteter og seværdigheter, som bringer deg ca. 1000 år tilbake og illustrerer livet på en av datidens største vikingeborger. Fyrkat Møllegård er en fredet bindingsværksgård med en over 200 år gammel vandmølle (15 km). I Randers Regnskov kan du/dere opleve jungelstier, klipper, krokodiller og små fosser. Randers Regnskov lever virkelig opp til sit navn (25 km). Besøg Verdenskartet i det naturskjønne område ved Klejtrup Sø. Her kan du/dere oppleve hele verden i miniutgave med bl.a. sjøer, elver og fjellkjeder (27 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er det innrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegangene (30 km). Besøk Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, kunstmuseum 'Aros', Latinerkvarterets små, intime gater med spennende butikker, de hyggelige gågater, den livlige atmosfære ved kaféene ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (77 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Mariager

Søk feriehus