Lei feriehus i Læsø, Nordmarken - Book her

Feriehus i Læsø, Nordmarken, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

Nordmarken er et stille og naturskjønt ferieområde ved Læsøs nordkyst. Nordmarken byr på en god badestrand med høye sanddyner og hyggelige feriehus bak kysten. Nordmarken på Læsø er omgitt av havet og Læsø Klitplantage, og derfor er feriehusutleie populært her.

 

Gjestevurderinger fra Læsø, Nordmarken

 
 

29 gjester har gitt Læsø, Nordmarken en gjennomsnittlig vurdering på 4,48 av 5 stjerner.

 

Eign

Feriehusområdet Nordmarken ligger tett på Østerby på Læsøs nordkyst. Området er rolig, hyggelig og meget naturskjønt med innlandsklitter, skog, hede og deilige badestrender. Like ved Nordmarken ligger Læsø Seaside Golfklub og bak golfbanen ligger Østerby, der dere kan handle, spise og nyte stemningen på lystbåthavnen. Nordmarken er et deilig ferieområde for den aktive familien som gjerne vil bade, sykle og nyte de fredelige omgivelsene, men området er også ideelt for lystfiskere og ikke minst golfspillere. Her bor dere midt i naturen, men allikevel nær butikker, restauranter og alle Læsøs severdigheter.

 
Den deilige sandstrand med klitter ved Hvide Bakker, tett ved feriehusområdet Nordmarken på Læsø Ved Hvide Bakker, tett ved feriehusene i Nordmarken, ligger denne deilige badestr Mellom feriehusene og stranden i Nordmarken finner dere dette nydelige naturområde Ut for feriehusene i Nordmarken ligger en mindre sandstrand med stein
 

Strande

Ved Nordmarken finner dere en deilig sandbadestrand med sanddyner. Stranden, som heter Hvide Bakker, er en av Læsøs beste badestrender og er omgitt av klittplantasje og kltithede. Fra de ganske høye sanddynene ved stranden har dere veldig fin utsikt over området. Dere kan enda se helt ut til den lille øygruppen, Nordre Rønner, som ligger 7 km nord for Læsø. Ved Hvide Bakker kan dere benytte de bordene, benkene og toalettene som er på stedet. Dere kan også bade på den nærliggende Østerby Strand. Her er vannet grunt og barnevennlig i kanten og rett bak stranden finner dere lekeplass, iskiosk og spisesteder.

Natur

Nordmarken er omgitt av skog, innlandsklitter, hede og badestrand. Her er naturen fredelig og uspolert. Rett vest for Nordmarken ligger den nydelige Læsø Klittplantasje - et stort og variert hede- og skogoråde. Gateway Læsø er en del av klittplantasjen, og består av en 10 ha stor hundeskog, en sunnhetsplass med treningsredskaper samt en bålplass med border, benker, grill, drikkevann og toaletter. Dere kan sykle, vandre og ride på de mange stiene i klittplantasjen, og liker dere å ta på soppejakt, kan dere finne både kantareller og Karl Johan sopp i plantasjen på høsten. Fra de høyeste stedene i Læsø Klittplantasje kan dere kanskje få øye på selene, som boltrer seg på steinrevet Borfeld, nord for Læsø.

Aktiviteter

Like ved siden av Nordmarken kan golfspillere glede seg til å spille på den flotte seaside-banen hos Læsø Seaside Golfklub. 18-hulls banen er omgitt av variert natur med skog, lynghede, klitter, små sjøer og vannløp. Banen er av høy kvalitet og har oppnådd hele 16 av 20 mulige stjerner i Peugeots Golf Guide. Banen er åpen for gjestespillere og i høysesongen kan dere også delta i golfmatches her. Området rundt Nordmarken er også ideell for lystfiskere. Dere kan f.eks. fiske i Læsø Fiskesø, litt sør for Nordmarken, hvor dere finner en 10.000 m2 stor put & take fiskesjø. Her kan dere fange ørret, ål og flodkrebs. Eller dere kan fiske i ferskvannssjøen Hornekssøen ved Horneks Odde. Vil dere hellere fiske i havet, kan dere prøve lykken fra kysten eller fra havnen i Østerby. Her kan dere fange havørret fra mars til november. Vil dere prøve havfiskeri, kan dere ta med båten Seadog ut på havet fra Østerby. Seadog tilbyr også andre seilturer for hele familien, som f.eks. selsafari.

Severdigheter

Et par kilometer mot vest, tett på Hornekssjøen, finner dere to gamle hummerhytter. Hyttene ble brukt av Læsøs fiskere i starten av 1900-tallet, og de holdt til her i hele fiskesesongen. I den ene av hyttene har Læsø Museum innrettet en liten utstilling om hyttenes tidligere funksjon. I Østerby, et par kilometer mot øst, kan dere besøke den vakre rododendronhagen med et vell med blomster og sjeldne trær. Dere kan se et vell av fargestrålende blomster i mai og juni, men hagen er flott på alle årstider. Like uten for Østerby kan dere også oppleve det restaurerte tanghuset Hedsvigs Hus. Huset fremstår i dag slik det så ut i 1850 med flott tangtak og bindingsverk av strandingstømmer. Hedvigs Hus er en del av Læsø Museum. I sommerperioden holder huslauget åpent hus et par ganger i uken.

Utfluktsmål

Når dere holder ferie i feriehus på Læsø, bør dere besøke øyas mest kjente attraksjon – Læsø Saltsyderi. Saltsyderiet ligger ved naturområdet Rønnerne, som også forsyner syderiet med saltholdig vann. Her kan dere se, hvordan saltet blir sydet på åpne jernpanner i sydehyttene. I høysesongen forteller syderne om saltets historie og sydeprosessen. I Saltsyderiets butikk kan dere blant annet kjøpe frisksydet Læsøsalt. Fra Saltsyderiets tårn kan dere se ut over Rønnerne. Men dere kan også oppleve naturområdet på nært hold fra Rønnerbussen eller hestevogn. Opplev også Museumsgården, På Lynget, når dere holder ferie på Læsø. Den smukke, gamle tanggården med Læsøs tykkeste tangtak viser et intakt Læsøhjem fra slutten på 1800-tallet. Se det originale interiøret samt en utstilling av malerier og Læsødrakter. Uten for museet kan dere se en gammel, men stadig fungerende, stubbmølle.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Læsø, Nordmarken

Søk feriehus
 
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   1500 m till vann
   Reg. nr.: 47-1001

    
   1 uke fra NOK 4110,-
    
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   400 m till vann
   Reg. nr.: 47-1011

    
   1 uke fra NOK 3371,-
    
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   700 m till vann
   Reg. nr.: 47-1038

    
   1 uke fra NOK 7460,-
    
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

   8 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   700 m till vann
   Reg. nr.: 47-1020

    
   1 uke fra NOK 4361,-
    
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   2500 m till vann
   Reg. nr.: 47-1029

    
   1 uke fra NOK 3090,-
    
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   800 m till vann
   Reg. nr.: 47-1016

    
   1 uke fra NOK 3662,-
    
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   800 m till vann
   Reg. nr.: 47-1032

    
   1 uke fra NOK 4299,-
    
  •  

   Læsø, Nordmarken Feriehus, Læsø, Nordmarken

    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : 1   •   600 m till vann
   Reg. nr.: 47-1034

    
   1 uke fra NOK 4603,-