Lei feriehus i Læsø, Byrum - Book her

Feriehus i Læsø, Byrum, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

Byrum ligger midt på den skjønne ferieøy Læsø, langt ute i Kattegat, og byr på mange severdigheter for hele familien, deilig natur og mange hyggelige feriehus. Når dere holder ferie i et feriehus i Byrum på Læsø, er dere omgitt av deilig natur, det unike Rønnerne og alle de interessante attraksjonene på Læsø.

 

Gjestevurderinger fra Læsø, Byrum

 
 

11 gjester har gitt Læsø, Byrum en gjennomsnittlig vurdering på 4,09 av 5 stjerner.

 

Eign

Byrum er Læsøs sentrum og her er det fine handlemuligheter og mange spisesteder. Her finner dere dessuten Læsø Tårnet, et 17 meter høyt utsiktstårn, dere dere kan nyte utsikten ut over hele byen, øya og havet. Feriehusene ligger rett uten for byen i grønne skogområder, og når dere velger å bo her, er dere tett på alle Læsøs severdigheter og badestrender. Rundt byen ligger naturområdene Læsø Plantage, Kærene og Rønnerne. Og på en ganske kort sykkeltur kan dere besøke mange kunsthåndverkere og attraksjoner som Lynghaven og Saltsyderiet.

 
Utsikt over Byrum og grønne omgivelser fra Læsøtårnet Det karakteristiske, røde utsiktstårnet i Byrum på Læsø Det hyggelige torget i sentrum av Byrum er omgitt av butikker og spisesteder Den flotte, røde kirken i Byrum
 

Strande

Alle badestrendene på Læsø ligger bare en kort kjøretur fra Byrum. Den nærmeste er Storedal, som ligger rett nord for Byrum. Her finner dere en fin sandstrand og nydelig vann, som dog fort blir dypt. Litt østover ligger stranden Hvidebakker. Her kan dere få glede av en deilig badestrand med sanddyner, fint sand og badevann, som er grunt og barnevennlig i kanten. Den mest barnevennlige stranden på øya er Kongestranden, som starter ved Vesterø Havn og følger kysten hele veien ned til øya Stokken. Her er vannet grunt helt ut til tredje revle, og sandstranden skjermes av høye sanddyner med marehalm.

Natur

Byrum er omgitt av åker, eng og skog. Rett sør for Byrum kan dere oppleve det fredede marskområde Rønnerne. Det 1741 ha store, helt flate området er lagt ut som Natura 2000-område. Her finner dere et stort antall ville blomster og mange ande- og vadefugler. Dere kan oppleve Rønnerne fra ryggen på en islandshest eller fra den traktortrukne Rønnerbussen. Nordvest for Byrum ligger hedemosen Kærene. Her finner dere et stort antall sjøer, nydelig omgitt av hede og skog. Nord for Byrum finner dere den vakre Læsø Klitplantage med klitthede, skog og strand. Plantasjen byr blant annet på ride-, vandre- og sykkelstier, en skoghytte med skiftende utstillinger samt Gataway Læsø. Gateway Læsø omfatter en stor hundeskog, en sunnhetsplass med treningsredskaper, bålplass med border, benker, toaletter og rent drikkevann i sommerperioden. På høsten kan dere dessuten dra på soppejakt og lete etter kantareller i plantasjen.

Aktiviteter

Med Byrums beliggenhet er det opplagt å sykle fra feriehuset og rundt iblant attraksjonene og badestrendene på Læsø. Golfspillere kan prøve 18-hulls banen hos Læsø Seaside Golfklub, som ligger ca. 10 km mot nordvest. Banen, som har fått 16 av 20 mulige stjerner i Peugeots Golf Guide, er åpen for gjestespillere. Lystfiskere kan fiske i den 10.000 m2 store put & take sjøen Læsø Fiskesø, som ligger sør om golfbanen. Her kan dere fange ørret, ål og flodkreps. Dere kan også fiske og kanskje fange ferskvannsfisk i Hornekssjøen, som ligger tett på Horneks Odde. Dere kan selvsagt også fiske i havet fra kysten eller fra havnemoloene i Østerby og Vesterø. Her kan dere blant annet fange havørret fra mars til november. Prøv også å ta på havfiskeri med båten Seadog, som seiler ut fra både Østerby og Vesterø.

Severdigheter

I og rundt Byrum kan dere besøke adskillige kunsthåndverkere. På Læsø Glaspusteri, som ligger i en tidligere skole litt uten for Byrum, kan dere se, når flytende glass blir bearbeidet og laget om til nydelig kunsthåndverk. Keramikeren Anine Meilby omdanner leire til imponerende dyr og fugler, og hos Lynggård Keramik nær Kærene kan dere se, når keramikeren lager husflidsting i keramikk. I Byrum finner dere også Luddes Hus, som er et lite museum med skiftende utstillinger av malerier, skulpturer og kunsthåndverk. Rett uten for Byrum kan dere besøke den barnevennlige attraksjonen Storhaven, en stor gård med masse barneaktiviteter og produksjon av is, mel og kremer. Her kan barna møte de tamme dyrene på gården, ride på islandshest og skyte med pil og bue. Her kan dere dessuten prøve å støpe stearinlys og male mel på stubbmøllen på gården.

Utfluktsmål

Et par kilometer mot sør ligger Saltsyderiet, og her kan dere se, hvordan saltet, som utvinnes fra Rønnerne, blir sydet i åpne jernpanner i de små sydehyttene. Hør syderne fortelle om sydeprosessen og gamle sydeteknikker, og kjøp ev. nyksydet Læsøsalt med hjem til feriehuset. Fra tårnet ved saltsyderiet kan dere se ut over hele Saltsyderiet og naturområdet Rønnerne. Tett på Byrum kan dere også besøke Museumsgården, som er en av de mest velholdte tanggårdene på Læsø. Under det tykke tangtaket finner dere et originalt Læsøhjem med åpne ildsteder, alkover og møbler fra 1800-tallet samt utstillinger med Læsø-drakter og malerier. På en rundvisning kan dere høre mer om gårdens historie, beboerne, tangtakene og mye annet. Utenfor kan dere se en stubbmølle fra 1810. I Rhododendronhaven i Østerby, ca. 12 km mot øst, kan dere oppleve et veld med nydelige blomster i mai og juni, men hagen er verdt et besøk på alle tider i året.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Læsø, Byrum

Søk feriehus
 
  •  

   Læsø, Byrum Feriehus, Læsø, Byrum

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   5000 m till vann

    
   1 uke fra NOK 3771,-
    
  •  

   Læsø, Byrum Feriehus på landet, Læsø, Byrum

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   5000 m till vann

    
   1 uke fra NOK 4143,-
    
  •  

   Læsø, Byrum Feriehus, Læsø, Byrum

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   4000 m till vann

    
   1 uke fra NOK 6770,-
    
  •  

   Læsø, Byrum Feriehus, Læsø, Byrum

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   4500 m till vann

    
   1 uke fra NOK 3276,-
    
  •  

   Læsø, Byrum Feriehus, Læsø, Byrum

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 5   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : 1   •   5000 m till vann

    
   1 uke fra NOK 4018,-