Lei feriehus i Helberskov - Book her

Feriehus i Helberskov, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

Det stille ferieområdet Helberskov ligger få kilometer nord for Als Odde, hvor Mariager Fjord munner ut i Kattegat.

 

Gjestevurderinger fra Helberskov

 
 

21 gjester har gitt Helberskov en gjennomsnittlig vurdering på 4,29 av 5 stjerner.

 

Eign

Landsbyen Helberskov er et flott eksempel på et bevaringsværdig landsbymiljø, som viser spor etter en mere end 200 år gammel byggeskikk. De vakre bindingsværksgårder er fra 1700 og 1800-tallet. Det hyggelige naturområdet ligger ca. 8 km sør for den populære feriebyenen Øster Hurup med deilige strender, diverse aktivitets- og innkjøpsmuligheter samt mange spisesteder.

 
Utsiktsbenk ved den lavvannede kyst i Helberskov Det lave vannet ved feriehusområdet i Helberskov Feriehusene I Helberskov er omgitt av skog og plantasje Dere kan følge flere vandrestier gjennom skogområdet med feriehus i Helberskov
 

Strande

Det er mulig å bade ved Kattegattkysten omkring Als Odde og her er det gode muligheter for vindsurfing, men de hvite, barnevennlige sandstrendene finnes nord for området i Øster Hurup (8 km). Øster Hurup Strand er en kilometerlang, hvit badestrand med lave klitter og Blått Flagg. Stranden er velegnet for barn, idet bølgerne er små og vannet blir langsomt dypt. Stranden egner seg også til solbading og diverse strandaktiviteter, også godt til vindsurfing.

Natur

Naturen omkring Helberskov har et rikt dyreliv med bl.a. rådyr, fasaner, rev og diverse fugler. Fra 'Bjerget' i Helberskov kan du/dere oppleve den storslåede udsigt over Mariager Fjord og Kattegat. Kysten udenfor Helberskov og omkring Als Odde består af brede flate strandenger med mange vadefugler. Arealerne sørvest for Als Odde, ned mot fjorden, ligger kun omkring 1 meter over havoverflaten. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med innsjøer, landbruksarealer og skogene Høstemark Skov og Toft Skov. Lenger inn i landet ligger Danmarks neststørste skogsområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, er afgjort vært et besøk, med det kuperte terreng, de mange skogssjøer og kilder, den varierte skog, det rike dyreliv og de mange vandrestier.

Aktiviteter

Med Mariager Fjord mot sør og Kattegat mot øst, innbyr området ved Helberskov til vannaktiviteter. For lystfiskere er det virkelig gode muligheter fra bryggen i Als Odde, i Mariager Fjord, i områdets elver eller i en af Put&Take fiskesjøene. Ved bryggen i Als Odde er det også mulig å leie en båt til fiskeri i Mariager Fjord. Utover fiskeri er seilas, surfing og vannskiløp også populære vannaktiviteter i området. Det er gode muligheter for vandre- og sykkelturer. Området er flatt og derfor velegnet for syklister. Deilige naturopplevelser venter langs de avmerkede sykkelstier, som fører gjennom det vakre Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. I Øster Hurup, 8 km fra Helberskov, finnes et subtropisk badeland, som har åpent året rundt, minigolf, tennisbaner samt sykkel- og hesteutleie. For golfspilleren er det mulighet for å avprøve den flotte banen ved Rold Skov Golfklub.

Severdigheter

Besøk de mange gallerier, kunstværksteder eller lokalmuseer som ligger i området omkring Hadsund (14 km). Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands eldst bevarte vinnmølle. Fra den stråtekte mølle har du/dere en usædvanlig flott utsikt over fjorden. Als Lokalmuseum er innrettet i et stråtekt bindingsværkshus og viser et stuehus med innventar fra 1750-1830. I den flotte haven ved Visborggård Slot og under en gravhøjde ligger Kong Christian X hvite vallak begravet. Willestrup Barokkhage fra 1750 ved godset Willestrup er en vakker herregårdshage med fontener, roser og løkplanter. Willestrup Å løper gjennom hagen. Hadsund Lokalmuseum ligger i vakre omgivelser og rummer utstillinger, som forteller om områdets historie. De velholte gods Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund er alle vært et besøk.

Utfluktsmål

Opplev også 'Rosernes By' Mariager, se de vakre gamle bindingsværkshus og brostensbelakte gater, og nyt det omkringliggende idylliske naturlandskap. Her ligger også Danmarks Saltcenter, hvor du/dere kan oppleve saltets magi. Saltsenteret er Skandinavias eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema (27 km). Rold Skov byr på 15.000 tdr. land med kupert terreng, skogssjøer og kilder, varierende skog, rikt dyreliv og mange vandreruter (38 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er det innrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegangene. Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede vollsted Fyrkat samt rekonstruksjoner av et borgerhus og en vikingegård med ni hus, oppført kort før år 1000. (42 km) I Randers Regnskov kan du/dere oppleve jungelstier, klipper, krokodiller og små fosser. Randers Regnskov er en innendørs regnskog og lever virkelig opp til sit navn (45 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Helberskov

Søk feriehus
 
  •  

   Helberskov Feriehus, Helberskov

   9 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   400 m till vann
   Reg. nr.: 45-4034

    
   1 uke fra NOK 3279,-
    
  •  

   Helberskov Feriehus, Helberskov

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 5   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   150 m till vann
   Reg. nr.: 45-4095

    
   1 uke fra NOK 4451,-
    
  •  

   Helberskov Feriehus, Helberskov

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 7   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : 1   •   360 m till vann
   Reg. nr.: 45-4097

    
   1 uke fra NOK 3980,-
    
  •  

   Helberskov Feriehus, Helberskov

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   750 m till vann
   Reg. nr.: 45-4089

    
   1 uke fra NOK 3518,-
    
  •  

   Helberskov Feriehus, Helberskov

   6 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   1200 m till vann
   Reg. nr.: 45-4101

    
   1 uke fra NOK 4267,-
    
  •  

   Helberskov Feriehus, Helberskov

    

   Soveplasser: 5   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   500 m till vann
   Reg. nr.: 45-4107

    
   1 uke fra NOK 3739,-