Lei feriehus i Gerå - Book her

Feriehus i Gerå, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

Gerå ligger i hyggelige og rolige omgivelser ved kysten av Kattegat mellom Hals og Frederikshavn.

 

Gjestevurderinger fra Gerå

 
 

1 gjester har gitt Gerå en gjennomsnittlig vurdering på 5,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det lille ferieområdet Gerå ved Kattegat i Nordøstjylland er omgitt av enger, marker og plantasjer. Gerå er et ideelt sted for fugleinteresserte, lystfiskere og alle, som ønsker å holde en avslappende ferie i stille og uforstyrrede omgivelser. Der er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området. Gode innkjøpsmuligheter og spisesteder finder du/dere i de nærliggende byer, som f.eks. Dronninglund (10 km), Sæby (27 km), Hals (15 km) og Aalborg (39 km).

 
Klart badevann ved stranden i feriehusområdet Gerå Lavt og klart badevann ved stranden i ferieområdet Gerå Utsikt langs kysten i viltreservatet i Gerå Bekken Gerå går gjennom ferieområdet Gerå
 

Strande

Utenfor Gerå er det stenstrand med lavt vann. Det er mulig å bade her, men du/dere skal langt ut, før vannet blir dypt. Stedet er velegnet for vindsurfere. Ved Asaa og Lyngså finner du/dere gode og barnevennlige badestrender med fint sand, lavt, barnevennlig vann, sandbunn og klitter. Begge strender har Blått Flagg.

Natur

Geråen løper ut i Kattegat tett på Gerå. Aså-Gerå Vildtreservat er et EF-fuglebeskyttelsesområde, som strekker seg fra Gerå og 3-4 km nordpå til Aså langs kysten. Her kan du/dere observere det rike fugleliv. 10 km inn i landet finner du/dere den vakre Dronninglund Storskog med avmerkede vandrestier, som fører dig/dere over bakker og gjennom skog med mose og innsjøer. Her kan du/dere bl.a. oppleve 'den uforklarlige bekk', som stikk i mot tyngdeloven renner oppover en bakke. Mellom Albæk og Voerså ligger Holtbjerg, et fasinerende morenebakkelandskap. Her har du/dere en flott utsikt over havet og områdets små landsbyer. Gå heller ikke glipp av Holtbjergs syv bronsealderhøyder (14 km). Deilige naturopplevelser venter i den stille og uberørte natur omkring Gerå.

Aktiviteter

For lystfiskere byr området på gode muligheter, og du/dere kan fiske bl.a. i havet, i Voer Å og i Dybvad Søpark. Nær Dronninglund ligger Naturparken, hvor det finnes aktiviteter for hele familien, bl.a. tennis, minigolf, pentanque og strand-volleyball. Det finnes flere golfbaner i området og den vakre banen hos Sæby Golfklub er den nærmeste.

Severdigheter

Batteriet ved Hou's sydlige strand er en velbevart festning fra Englandskrigen i 1807-14 (8 km). Se det vakre og velholte Dronninglund Slott, som ble bygget i 1100-tallet, og gå evt. en tur i den deilige slotsparken (10 km). I Dronninglund Kunstsenter kan du/dere oppleve både national og international kunst. Besøk den fredelige og idylliske byen Voerså. Ved den gamle kroen kan du/dere leie robåter og vannsykler og seile oppover elven og oppleve ekte danske natur (12 km). Festningen Hals Skanse ligger ved utgangen av Limfjorden. Kruttårnet og tøyhuset er bevart og sistnevnte er innrettet som museum. Hals Museum viser en lokalhistorisk udstilling om hav, fjord, land, by, Hals Skanse, krig og besettelse (15 km).

Utfluktsmål

Den sjarmerende handelsbyen Sæby ligger 27 km nord for Gerå. Her finnes gamle, velholte hus, gågater, brostensbelakte gater, vannmøllen ved Sæby Å og et hyggelig havnemiljø med lystbåthavn. Voergård Slot ved Flauenskjold er en av Danmarks flotteste renessansebygninger og er avgjort vært et besøk med sin park, sine voldgraver, franske kunstskatter og fine samlinger av møbler (28 km). Nordjyllands 'hovedstad' Aalborg ligger 39 km fra Gerå. Her finner du/dere kunst, kultur, gågater, det sjarmerende gamle bycentrum, forlystelsesgaten Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Frederikshavn er en god handelsby, hvor du/dere bl.a. kan ta på dagsturer til Sverige og Læsø. En kjøretur på toppen af bakkene fra Sæby til Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) gir en deilig utsikt over vannet, havnen, byen og landskapet (44 km). Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus ligger 65 km fra Gerå. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter benyttes fritt.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Gerå

Søk feriehus