Lei feriehus i Dokkedal - Book her

Feriehus i Dokkedal, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

Den hyggelige byen Dokkedal ligger ved Jyllands milde østkyst, ca. 10 km sør for Limfjorden.

 

Gjestevurderinger fra Dokkedal

 
 

gjester har gitt Dokkedal en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusene omkring Dokkedal ligger i et vakkert naturlandskap, som ånder fred og ro, helt ut til Kattegat. Det finnes flere gode strender i nærheten av området. Dessuten har byen en kro. Fra den lille fiskerbyen Egense, 9 km fra Dokkedal, kan du/dere seile med fergen til Hals hvert tiende minutt, hvor du/dere finner butikker, spisesteder, underholdning og aktiviteter for hele familien. Dokkedal ligger ca. 11 km nord for den populære ferie- og badebyen Øster Hurup med deilige strender, diverse aktivitets- og innkjøpsmuligteder samt mange spisesteder. Med bare ca. 30 km til Aalborg, er det også gode muligheter for innkjøp, sightseeing og underholdning.

 
Utsikt over Kattegat og det lange diket med badebro i feriehusområdet Dokkedal Utsikt over de grønne bergene Mulbjergene i ferieområdet Dokkedal Utsikt over det klare vannet fra det lange diket i Dokkedal En lang badebro fører dere til det klare badevannet i feriehusområdet Dokkedal
 

Strande

Ved Mulbjerge og dalen Stejlgabet er det bygget en badebro, som det er mulig å bade fra. Her finner du/dere deilig sandstrand med rolig vann. Stranden er bilfri og har Blått Flagg. Øster Hurup Strand (11 km mod syd) er en kilometerlang, hvit badestrand med lave klitter og Blått Flagg. Stranden er veldig barnevennlig, idet bølgene er små og vannet blir kun langsomt dypt. Stranden egner sig utover bading til solbading og diverse strandaktiviteter, også godt til vindsurfing.

Natur

Mulbjerge er en fredet, ganske markant moræneknoll på 144 ha nær Dokkedal. Herfra har du/dere en fantastisk utsikt over havet og området. Stejlgabet er navnet på den dal, som skjærer seg gjennom Mulbjerge fra Dokkedal og ut til kysten. Nedenfor skrenten er det oppdyrkede jorder, strandenger og små moser. Her gresser dyrene om sommeren og fuglelivet er rikt, bestående av både ande- og vadefugler. Området er omgitt av bakker, småskog, jorder og kyst. Den dyrkede jorden går helt ned til vannet og om sommeren gresser dyrene her. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med innsjøer, landbruksarealer og skogene Høstemark Skov og Toft Skov. Længer inne i landet ligger Danmarks 2. største skogsområder Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, med det kuperte terreng, de mange skogssjøer og kilder, den avvekslende skog, det rige dyreliv og de mange vandreruter er det også vært et besøk.

Aktiviteter

Området omkring Dokkedal byr på mange muligheter for lystfiskere. Kattegat og Limfjorden er opplagte fiskespots, men det finnes også flere elver samt Put&Take fiskesjøer i området, bl.a. Øster Hurup Fiskepark og Terndrup Mølledam. Golfspillere kan avprøve Hals Golfklubs bane, som ligger ved havet, eller Rold Skov Golfklubs bane, som ligger idyllisk i skogen. I Øster Hurup finnes et subtropisk badeland med fasiliteter for hele familien og som har åpent året rundt. Dessuten er det her minigolf, tennisbaner samt sykkel- og hesteutleie. Mou Go-Kart Bane arrangerer spennende konkurranser for hele familien. Opplev fart, spending og få sus i magen på den 600 m lange banen. Området er flatt og derfor velegnet for syklister. Deilige naturopplevelser venter langs de avmerkede sykkelruter, som fører gennom det vakre Østhimmerland. Det finnes også flere naturstier og vandrestier i området, bl.a. i Mulbjergene.

Severdigheter

Langs østkysten finner du/dere mange gallerier og værksteder, som fremstiller forskjellige former for kunst. Mange steder kan du/dere også få lov til å følge med i arbeidet. Fra Egense kan du/dere ta den 5 min. lange turen med fergen over Limfjorden til Hals, som er en hyggelig ferieby med et livlig og hyggelig havnemiljø. På torvet i Hals er det oppstilt hvaltenner og ryghvirvler fra en Blåhval. Festningen Hals Skanse ligger ved utgangen av Limfjorden. Kruttårnet og Tøjhuset er bevart og sistnevnte er innrettet som museum. Hals Museum viser en lokalhistorisk utstilling om havet, fjorden, landet, byen, Hals Skanse, krigen og besettelsen.

Utfluktsmål

Aalborg er Nordjyllands 'hovedstad' og ligger ca. 30 km fra Dokkedal. Her finner du/dere kunst, kultur, Danmarks eldste kloster, gågater, den sjarmerende gamle bycentrum, forlystelsesgaten Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Aalborg Zoologiske Have er et barnevennlig dyrerike i flotte omgivelser. Opplev også 'Rosernes By' Mariager, se de vakre gamle bindingsværkshus og brostensbelagte gater, og nyt det omkringliggende idylliske naturlandskap. Her ligger også Danmarks Saltcenter, hvor du/dere kan oppleve saltets magi. Saltcenteret er Skandinavias eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema (40 km). Rold Skov byr på 15.000 tdr. land med kupert terreng, skogssjøer og kilder, avvekslende skog, rikt dyreliv og mange vandreruter. Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus ligger ca. 68 km fra Dokkedal. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter benyttes fritt.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Dokkedal

Søk feriehus