Lei feriehus in Als Odde - Book her

Feriehus in Als Odde, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

Als Odde er et fredelig område tett på havet og fjorden - ideelt for naturelskere.

 

Gjestevurderinger fra Als Odde

 
 

gjester har gitt Als Odde en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Als Odde ligger på nordkysten ut ved Mariager Fjord. Landsbyen Als Odde er et velbevart landsbymiljø med bondegårder og bindingsværkshus fra omkring 1700 og 1800-tallet. Byen ligger i le av morenebakken Bjerget, som er 24 m høyt, og er omgitt av flate strandenger med et rikt fugleliv. Området ligger ca. 12 km fra den populære feriebyen Øster Hurup med deilige strender, diverse aktivitets- og innkjøpsmuligheter samt mange spisesteder.

 
Båtebroer i idylliske omgivelser ved Als Odde Utsikt mot Mariager Fjord fra Als Odde Stemningsbilde fra båthavnen i Als Odde Restaurant Jægerhuset i Als Odde er innredet i et idyllisk bindingsverkshus med stråtak
 

Strande

Det er mulig å bade ved kysten omkring Als Odde, men de hvite barnevennlige sandstrender med klitter finnes nord for området i Øster Hurup (12 km).

Natur

Kysten utenfor for Als Odde består av brede flate strandenger med mange vadefugler. Arealene sørvest for Als Odde, ned mot fjorden, ligger kun omkring 1 meter over hav- overflaten. Morenebakken Bjerget ligger 24 m.o.h., og herfra er det en storslått utsikt over vannet og området. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med innsjøer, landbruksarealer og skogene Høstemark Skov og Toft Skov. Længer inne i landet ligger Danmarks 2. største skogsområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land og er virkelig værd et besøk, med det kuperte terreng, de mange skogssjøer og kilder, den varierte skog, det rike dyreliv og de mange vandrestier.

Aktiviteter

Det er gode betingelser for vindsurfere på Mariager Fjord. For lystfiskere er det virkelig gode muligheder fra bryggen ved Als Odde, i Mariager Fjord, i områdets små elver eller i en av Put&Take fiskesjøene. Ved badebryggen i Als Odde er det også mulig å leie en båt til å fiske i Mariager Fjord. Området er flatt og derfor velegnet for syklister. Deilige naturopplevelser venter langs de avmærkede sykkelstier, som fører gjennom det vakre Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. Det finnes også flere naturstier og vandreruter i området. I Øster Hurup findes et subtropisk badeland, som har åpent året rundt, minigolf, tennisbaner samt sykkel- og hesteutleie. Det arrangeres dessuten seilturer på Mariager Fjord. For golfspillere er det flere baner i området.

Severdigheter

Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands eldst bevarte vinnmølle. Fra den stråtækte mølle har du en usedvanlig flott utsigt over fjorden. Als Hjemstavnsmuseum er innrettet i et stråtækt bindingsværkshus og viser et stuehus fra 1750-1830 med innventar. I den flotte hagen ved Visborggård Slott ligger Kong Christian X hvite vallak begravet under en gravplass. Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup er en vakker herregårdshage med fontener, roser og løkplanter. Willestrupelven løper i gjennom hagen. Hadsund Egns Museum ligger i vakre omgivelser og rummer utstillinger, som forteller om områdets historie. De velholdte gods Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund er alle et værd et besøk.

Utfluktsmål

På Mariager Saltcenter kan dere oppleve saltets magi. Saltsenteret er Skandinavias eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema (30 km). Rold Skov byr på 15.000 tdr. land med kupert terreng, skogssjøer og kilder, avvekslende skog, rikt dyreliv og mange vandrestier (40 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er det innrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle mineganger. Vikingesenteret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede voldsted Fyrkat samt rekonstruksjoner av et borgerhus og en vikingegård med ni hus, oppført kort før år 1000 (46 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Als Odde

Søk feriehus