Lei feriehus in Ajstrup, Hadsund - Book her

Feriehus in Ajstrup, Hadsund, Nordøstjylland, Danmark til utleining!

I Ajstrup finner dere fred, ro, deilig natur samt et rikt dyre- og fugleliv.

 

Gjestevurderinger fra Ajstrup, Hadsund

 
 

gjester har gitt Ajstrup, Hadsund en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den hyggelige lille landsbyen Ajstrup ligger 5 km syd for Hadsund, ut til Ajstrup Bugt i Mariager Fjord. Kysten ut for Ajstrup er fredet og her er det mange fugler som holder til. Den hyggelige lille landsbyen Ajstrup ligger 5 km syd for Hadsund, ut til Ajstrup Bugt i Mariager Fjord. Kysten ut for Ajstrup er fredet og her er det mange fugler som holder til. Den lille byen er omgitt av skog og marker. Det rolige og veldig naturskjønne området er et ideelt feriemål for naturelskere og fugleentusiaster. Bare 6 km fra Ajstrup byr Hadsund på havn, marina, museer, byliv, torgedager, gågate, gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder.

 

Strande

Man kan bade i Mariager Fjord ved Hadsund eller ved kysten rundt Als Odde, men vannet er veldig lavt. Hvite, barnevennlige sandstrender med sanddyner finnes mot nord i Øster Hurup (23 km).

Natur

Naturen rundt Ajstrup er karakterisert av marker med beitende kyr, den urørte skogen Ajstrup Krat med sjeldne plantevekster og et rikt fugleliv, Havkær Skov ved kysten, lavvannede, fredede strandenger og strandsump som fungerer som yngle- og rasteområde for mange vadefugler samt stupe kystskrenter og et kupert morenelandskap. Fra en høy kystskråning ved Ajstrup kan dere beundre den flotte utsikten over Ajstrup Bugt. På dette stedet er Mariager Fjord hele 4,5 km bred. Ved Rebild ligger Danmarks 2. største skogområde, Rold Skov som dekker et område på ca. 15.000 tønner land. Det kuperte terrenget, de mange skogsjøene og kildene, den avvekslende skogen, det rike dyrelivet, skogens ro og de mange vandreruter gjør den et besøk verdt på alle årstider (29 km). Lille Vildmose ved Kongerslev er det største myrområde i Danmark med sjøer, landbruksarealer og skogene Høstemark Skov og Toft Skov (31 km).

Aktiviteter

Mariager Fjord innbyr til seilas, fiskeri og windsurfing. Det flate landskapet er velegnet for syklister. Deilige naturopplevelser venter langs merkede sykkelruter som fører gjennom det nydelige Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. Ønsker dere å fiske i Put & Take fiskesjøer, kan dere prøve Edderup Fiskepark i Edderup ¿ en liten sjø, omgitt av skog og mark (7 km mot sydøst) eller Teglværkssøens Fiskepark ved Hadsund som ligger i en 10.000 m2 stor, tidligere leirgrav i naturskjønne omgivelser (8 km mot nord). Mariager Fjord Golfklub fra 2007 er beliggende i et usedvanlig nydelig naturområde med skog og bakker - rett ned til Mariager Fjord (14 km). I Rold Skov Golfklub ved Skørping kan dere spille på en 18-hullers bane i et deilig, bakket terreng (27 km). I Øster Hurup er det et subtropisk badeland som har åpent året rundt (23 km).

Severdigheter

Det hyggelige Galleri Hanehøj i Ajstrup utstiller malerier og smykker som er laget av de to eierne selv. Hadsund Egns Museum Rosendal ligger i flotte naturomgivelser og rommer utstillinger som forteller egnens historie - fra Renessansen til det industrielle gjennombruddet (6 km). Ved Visborggård Slot kan dere besøke den nydelige renessansehagen som er åpen for offentligheten (9 km). Hos Mariager Saltcenter kan dere oppleve saltets magi. Saltsenteret er Skandinavias eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema (14 km). Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle som er Nordjyllands eldste bevarte vindmølle. Fra den stråtekte møllen er det en usedvanlig flott utsikt over fjorden (15 km).

Utfluktsmål

Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup Slot er en smukk herregårdshage med fontener, roser og løkplanter. Hagen er inspirert av franske og italienske hager og Willestrup Å risler gjennom anlegget (24 km). Rebild Bakker og Rold Skov byr på 15.000 tønner land med kupert terreng, skogsjøer og kilder, avvekslende skog, rikt dyreliv og mange vandreruter (29 km). Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede voldstedet Fyrkat samt rekonstruksjoner av et borghus og en vikinggård med ni hus, oppført kort før år 1000 (30 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er det innrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegangene (34 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Ajstrup, Hadsund

Søk feriehus