Lei feriehus i Ydø - Book her

Feriehus i Ydø, Lolland, Falster og Møn, Danmark til utleining!

Ved Ydø, syd for Nakskov, kan De oppleve noen av landets mest særpregede kystlandskap.

 

Gjestevurderinger fra Ydø

 
 

gjester har gitt Ydø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ydø ligger ved Nakskov Fjord og den ca. 7 km lange, smale tangen Albuen som er Lollands vestligste punkt. Farvannene Femerbælt, Langelandsbæltet og Nakskov Fjord grenser til det rekreative området som er demmet opp av et 60 km langt dike med en sykkelsti som går fra Ydø til Rødby. Langs Albuen er det deilig badestrand på den ene siden og lavt, mere stillestående vann med et rikt fugleliv på den andre siden. De kan vandre eller ta turbåten fra Nakskov til spissen på tangen, hvor De bl.a. finner et fyrtårn, fiskerhus, et lite museum/natursenter samt bord og benker. Derutover er en vindmøllepark med 24 vindmøller plassert her. Ydø er et ideelt feriemål for naturelskere, lystfiskere og andre som nyter å slappe av i rolige, usjenerte og koselige omgivelser. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer på Ydø og gode shoppemuligheter samt et utall av severdigheter i Nakskov (13 km).

 

Strande

På vestsiden av Albuen finner De en deilig, kilometerlang sandstrand med små klitter, bekledd med marehalm, og innbydende, barnevennlig badevann. Bak stranden ligger skjermende strandenger, hvor sauer og kyr beiter. Den nydelige stranden har Blått Flagg.

Natur

Den ca. 7 km lange tangen, Albuen som stikker ut i Langelandsbeltet fra Ydø, og som skiller Nakskov Fjord fra havet, er et deilig naturområde med et rikt plante- og fugleliv, deilige badestrender, eng, myr, overdrev, sjøer og vandrestier. Tangen er bare 25 m bred, der den er smalest. Her kan De oppleve bølgene slå inn fra Langelandsbeltet på den ene siden og Nakskov Fjords stille vann med øyer og holmer på den andre siden. Det flate landskap bak Ydø er preget av marker, eng og skog. Det finnes flere naturskjønne vandre- og sykkelstier tett på havet, bl.a. den 40 km lange 'Digesti' som fører Dem fra Ydø til Rødby-havn langs Femeren Bælt.

Aktiviteter

Med sitt allsidige og skjønne landskap innbyr Albuen til å vandre, bade, fiske og studere fugler. Det er gode muligheter for vadefiskeri i Nakskov Fjord. Derutover finnes det flere Put & Take fiskeparker i området, bl.a. ved Nybro i Nakskov. De kan ta på seiltur mellom Nakskov og spissen av Albuen og se alt sammen fra vannsiden. Langs sykkel- og vandrestien 'Digestien' som forbinder Ydø med Rødby, kan De nyte den flotte utsikten over Femeren Bælt. For golfspillere er det mange gode baner å velge mellom. Den nærmeste finner De hos Vestlollands Golfklub ved Halsted (20 km). Det er også mulig å benytte en 9-hullers Pay&Play-bane ved feriesenteret Lalandia i Rødby (39 km) samt en 18-hullers bane hos Golfklubben Maribo Sjø i Maribo. Lalandia byr dessuten på et bowlingsenter samt øyens største vannland som er tilgjengelig for alle. Her finnes bl.a. 250 m rutsjebane, bølgeanlegg, boblebad, sauna og store bassenger til både barn og voksne.

Severdigheter

I Vesternæs, 3 km fra Ydø, kan De oppleve Kappel Stubmølle - landets eneste stråtekte mølle. Møllen er restaurert og full funksjonell. Besøk evt. også det lille museet/natursenter på spissen av albuen, hvor en naturveileder kan berette om dette usedvanlige stedet. Galleri TILE i Nakskov utstiller verker av flere forskjellige kunstnere, og her kan De kjøpe kunst i alle prislag (13 km). Nakskov byr dessuten bl.a. på følgende, spendende severdigheter: Danmarks Sukkermuseum, som forteller om sukkerets historie gjennom 130 år, den botaniske hage Peter Hansens Have, Den Gamle Smedje, Det Gamle Trykkeri samt Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum.

Utfluktsmål

På Herregården Pederstrup ved Horslunde finnes Reventlow-Museet og en park fra 1870-årene med mange sjeldne og veldig gamle trær (24 km). På Polakkasernen i Tågerup, som nå er museum, kan De få et innblikk i de polske bete-jentenes liv og arbeid (41 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo ferdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - like rundt bilen eller bussen Deres. Opplev f.eks. giraffer, neshorn, struts, antiloper, zebraer og sibirske tiger på tett hold (47 km). Frilandsmuseet i Maribo ligger ned til Maribo Sjø og består av noen hus, en bondegård, en stubbemølle og en skole som gir inntrykk av stedets bondekultur og byggeskikk rundt år 1800 (47 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Ydø

Søk feriehus