Lei feriehus i Stege - Book her

Feriehus i Stege, Lolland, Falster og Møn, Danmark til utleining!

Stege på Møn er et familievennlig ferieområde - ideelt for lystfiskere og naturelskere.

 

Gjestevurderinger fra Stege

 
 

8 gjester har gitt Stege en gjennomsnittlig vurdering på 4,25 av 5 stjerner.

 

Eign

Middelalderbyen Stege er den største byen på den vakre øya Møn, en hyggelig, overskuelig og meget historisk by. Byens 1000-årige historie kan leses på gamle kjøpmannsgårder, gater og torg. Byens vollanlegg fra middelalderen er Danmarks eldste, bevarte befestningsanlegg. Stege er et egnet feriemål for vannsportsaktiviteter som f.eks. lystseilas, windsurfing og lystfiske. Stege har gode butikker og flere spisesteder. Møn er forbundet med Sjælland og Falster med broer, og fergene til Tyskland og Sverige ligger bare ca. en times kjøring unna.

 

Strande

Stranden ved Stege Bugt er en barnevennlig badestrand med grunt vann. Stranden er også godt egnet til windsurfing og seilas. Møn er preget av pene og rene strender, bl.a. er Ulvshale Strand, 7 km nord for Stege, blitt kåret som en av Europas beste badestrender. Stranden er en bred, hvit sandstrand med grunt vann og klitter. Det dannes ofte små laguner i vannkanten, som barna nyter å leke i. Det er adgang til stranden for kjørestolsbrukere.

Natur

Øyas unike natur tiltrekker mange naturelskere, som nyter de stille, vakre strender, rike fugleområder, flotte skoger og de storslåtte utsikter. Ulvshale Skov ligger nord for Stege og skogen har mange stier, som innbyr til turgåing. Syd for Ulvshaleskoven ligger et stort lyngområde med hedelyng og enebær. Mange spennende fuglearter kan observeres her i vår- og høstsesongen. Mellom Stege og Ulvshale ligger Hegnede Bugt med sine store rørskoger. Øya Nyord ligger nesten i forlengelse av halvøya Ulvshale. Landskapet på Nyord er preget av strandenger og rørsumper, og området er en viktig yngle- og rasteplass for vannfugler.

Aktiviteter

Lystfiskere har gode muligheter langs de varierende og helt spesielle kyststrekninger, som omgir Møn. Havfiske kan prøves fra båten Discovery, som seiler ut fra Klintholm Havn (16 km). Windsurfere og lystseilere vil finne gode forhold i Stege Bugt. Med sin overkommelige størrelse er øya ideell til sykkel-, ride- og vandreturer. Møn Golfklubs åpne og kuperte 18-hulls bane ligger vakkert ned til Stege Nor.

Severdigheter

Besøk Møns Museum i den vakre, gamle kjøpmannsgård i Stege. Her vises en middelalderutstilling fra Stege Borg. Mange kunstnere og kunsthåndverkere har valgt å bosette seg på Møn, og mange malere, billedhoggere, keramikere, glasskunstnere, gullsmeder, rav- og stenslipere, lysstøpere og pileflettere stiller ut overalt på øya. På Møn finner dere mange graver fra oldtiden i form av stendysser, jettestuer, og hauger fra bronsealderen. Fanefjord Kirke er fra 1250, og inne kan dere se de fantastiske kalkmalerier fra 13-1400- tallet av den berømte Elmelunde-mester. I Elmelunde og Keldby kirker i nærheten er det flere flotte kalkmalerier (9 km).

Utfluktsmål

Liselund Slot, litt nord for Møns Klint, er verdens eneste stråtekte slott. Slottet ligger flott plassert i et romantisk parkanlegg og fungerer i dag som museum (16 km). Et av de mest kjente og besøkte naturområder i Danmark er Møns Klint med høye krittklinter og en gammel bøkeskog, som vokser helt ut på skrentene. De imponerende hvite krittklinter stiger opp av havet og er et svimlende syn både fra stranden og fra klinten (20 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan dere oppleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (52 km). Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-talls miljø er bygd opp med hus, verksteder, skip, fartøyer og en kastemaskin (55 km). Bonbonland ved Holme-Olstrup har mer enn 70 aktiviteter for hele familien - til vanns, til lands og i luften (62 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

3 Feriehus i Stege

Søk feriehus
 
  •  Kategori

   ?

    

   Stege Feriehus, Stege

   Reg. nr.: 85-1009

   5000 m till vann

   Soveplasser: 4

   Soverom: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Stege Feriehus, Stege

   Reg. nr.: 85-1005

   1520 m till vann

   Soveplasser: 5

   Soverom: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Stege Feriehus, Stege

   Reg. nr.: 85-1000

   200 m till vann

   Soveplasser: 4

   Soverom: 3