Lei feriehus in Sakskøbing - Book her

Feriehus in Sakskøbing, Lolland, Falster og Møn, Danmark til utleining!

Den koselige kjøpstaden Sakskøbing er omgitt av nydelig natur og mange severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Sakskøbing

 
 

7 gjester har gitt Sakskøbing en gjennomsnittlig vurdering på 3,71 av 5 stjerner.

 

Eign

Kjøpstaden Sakskøbing stammer fra 1200-tallet og ligger i bunnen på den smale Sakskøbing Fjord på det nordøstlige Lolland. Her kan dere nyte et hyggelig bymiljø med mange butikker og spisesteder. Byens vartegn er det smilende, 33 meter høye vanntårnet Saxine. I den hyggelige havnen til Sakskøbing finner dere adskillige design-husbåter og 10 minuttesr gang borte ligger den sjarmerende lystbåthavnen, omgitt av fjord, eng, løvskog og marker. Fra havnen kan dere nyte den flotte solnedgangen over landskapet. Like ved byen ligger den fredelige skogen, Holmeskov Dyrehave, der dere kan følge forskjellige vandreruter.

 

Strande

Det er ikke noen badestrand ved Sakskøbing, men dere kan kjøre 7 km nordover til Tårs Vig eller 18 km sørover til Nysted, der dere finner fine og barnevennlige strender. 18 km mot nordvest ligger Bandholm, og her kan dere bade på en kunstig badestrand. Har dere lyst på å bade på en nydelig sandstrand med sanddyner, kan dere dra til Marielyst på Falster, 37 km fra Sakskøbing. Her finner dere Danmarks lengste strand med rent og barnevennlig vann.

Natur

Sakskøbing er omgitt av fjord og deilig, uspolert natur med skog, eng og grønne områder. Holmeskov Dyrehave ligger like bak Sakskøbing, og her kan dere gå tur i fredelige og naturskjønne omgivelser. Ved munningen til Sakskøbing Fjord ligger det et viltreservat som er demmet opp, og hvor dere kan oppleve blant annet vadefugler, andefugler, gjess og svaner fra et fugletårn (4 km). Naturpark Maribosøerne er et stort, flott naturområde med sjøer, frodige skoger og et rikt dyreliv. Her kan dere vandre i det vakre landskapet og se interessante planter, dyr og fugler eller ta på seiltur på en av de fire sjøene (12 km). Tett på Sakskøbing kan dere også oppleve Smålandsfarvandet med interessante øyer som Askø, Lillø, Fejø, Femø og mange fler. Ved Nysted ligger Nysted Nor Vildtreservat,som er et stort område med skog, eng og myraktig vegetasjon. Området er en del av et EU-fuglebeskyttelsesområde (18 km).

Aktiviteter

Hvert år i september holder Sakskøbing en stemningsfull fruktfestival for hele familien. Golfspillere kan spille på flere baner av internasjonal standard på Lolland og Falster. Besøk for eksempel den nydelig beliggende Golfklubben Maribo Sø som ligger få kilometer fra Sakskøbing. Prøv en togtur med de flotte, gamle damplokomotivene som kjører på museumsbanen mellom Maribo og Bandholm. Togene kjører på den naturskjønne strekningen i skoleferiene og opp til jul (10 km fra Sakskøbing).

Severdigheter

Dere kan besøke mange gallerier med lokal kunst i og rundt Sakskøbing. 3 km uten for Sakskøbing ligger Krenkerup Gods. Godset har sitt eget bryggeri, og ølen blir brygget av det kornet som vokser rundt godset. Bryggeriet har et besøksenter og dere har mulighet for å få en rundvisning på stedet. Den nydelige, gamle kjøpstaden Maribo byr på stemning, musikk, markedsdager, spennende butikker, sightseeing og spisesteder (10 km). Frilandsmuseet ved Maribo Sø består av hus, en bondegård, en stubbmølle og en skole. Her kan dere få et godt inntrykk av bondekulturen og byggeskikkene på Lolland rundt år 1800.

Utfluktsmål

På Fuglsang Kunstmuseum i Toreby kan dere se skiftende kunstutstillinger av internasjonale kunstnere. Her finner dere også en kafé og en museumsbutikk (11 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo kan dere kjøre rundt blant de ville dyrene. Opplev for eksempel giraffer, neshorn, strutser, sebraer og tigere tett på (12 km). Middelaldercentret ved Sundby er et frilandsmuseum, hvor et autentisk 1300-talls miljø er bygget opp med hus, verksteder, skip, fartøyer og en kastemaskin (15 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan dere se omkring hundrede ulike dyr (17 km). I Krokodille Zoo i Eskildstrup på Falster kan dere oppleve mange forskjellige arter av krokodiller, alligatorer og gavialer. Bortsett fra det, så er det i Krokodille Zoo slanger, skilpadder og andre interessante dyr (19 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus in Sakskøbing

Søk feriehus