Lei feriehus i Kragenæs - Book her

Feriehus i Kragenæs, Lolland, Falster og Møn, Danmark til utleining!

Lei feriehus ved Kragenæs på Lolland

 

Gjestevurderinger fra Kragenæs

 
 

gjester har gitt Kragenæs en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Havnebyen Kragenæs ligger på det nordlige Lolland ved Smålandsfarvandet. Fra Kragenæs er det ferge til Fejø, Skalø og Femø. Sør for fergehavnen ligger det en lystbåthavn med hyggelig maritim stemning. Dere er omgitt av vakker, kupert natur med jettestuer, oldtidshøyer og dødishuller. Dere bor tett på attraksjoner og severdigheter og de større byene Nakskov (19 km) og Maribo (24 km). Leier dere feriehus ved Kragenæs, kan dere oppleve roen og livet på landet. Dere kan nyte synet av fasaner og rådyr i hagen. Det ligger en landhandel i gåavstand, der dere kan hente fersk brød hver morgen.

 
De 8 meter høye steinstøttene som danner Dodekalitten, på kysten i Kragenæs Badebro på kysten, tett på lystbåthavnen og feriehusene i Kragenæs Opplev stemningen blant de imponerende steinfigurene som danner Dodekalitten i Kragenæs Bak Dodekalitten i Kragenæs kan dere utforske gravhøyen Glentehøj
 

Strande

Ved Kragenæs Strandpark finner dere et nydelig område, der dere kan benytte en flytebadebro og svømme ut til en badeplattform. Det lave vannet og den fine sandbunnen uten stein gjør Kragenæs Strandpark til et barnevennlig sted. Her finner dere også en ballbane og Beach Volley, samt kafé, iskiosk, og landhandel. Her er det bord og benker, så dere kan spise matpakken eller en is. Dere kan parkere på et grønt område tett på badebroen.

Natur

Ravnsby Bakker utgjør det naturskjønne området ved Kragenæs, som også blir kalt ''De lollandske alper''. Det bakkede landskapet er unikt for Lolland. Ravnsby Bakker oppstod i istiden, hvor store isblokker ble innkapslet i jorden, og de kaller man dødis. Da isen smeltet, etterlot den seg dype huller i terrenget. Det mest imponerende eksempel på et dødishull er Møllelungen, som er en 900 x 300 m stor fordypning. Det kuperte terrenget i Ravnsby Bakker gir dere mulighet for å finne gode utsiktspunkter. På terrenget ligger Bavnehøj, som med sine 30 meter over havoverflaten, er høyeste punkt på Lolland.
Den flotte Torrig Skov ligger ut til Smålandshavet, der dere kan gå langs klinten og se den flotte utsikten over havet. Det er 24 oldtidshøyer i Torrig skogen, der bare en enkelt er navngitt, nemlig Charlottehøj. Det finnes mange merkede sykkelstier i området, som går forbi gravhøyer og jettestuer.

Aktiviteter

Severdigheter

Tett på Kragenæs ligger den ca. 5000 år gamle jettestue Glentehøj. Glentehøy ble gravet ut i 1826 og man kan kravle inn i jettestuen.
En sti fører til det spektakulære kunstmonumentet Dodekalitten, som er en skulpturpark med 12 steinstøtter, som er 7-8 m høye, med uthuggede hoder. Et lydanlegg får steinmonumentene til å ''synge'' og sangen forsterker kunstverkets helt særlige stemning.
Ravnsby Voldsted er en kongeborg fra rundt år 1250, som ligger på en 18 m høy, naturlig knaus ut mot vannet. Ravnsby Voldsted er omgitt av en vollgrav og gressmarker.
Museumsbanen mellom Maribo og Bandholm kjører med damplokomotiv og passasjervogner, og i sommerperioden kan dere kjøre med togene.

Utfluktsmål

Ta fergen til Fejø eller Femø fra Kragenæs havn. Her kan dere bade, spise lunsj eller ta med syklene og utforske øyene. 
Frilandsmuseet i Maribo består av 16 bygninger, som beretter om livet fra slutten av 1600- tallet og opp til den første verdenskrig (22 km).
Fuglsang Kunstmuseum rommer en stor samling med danske kunstverker fra slutten på 1700-tallet og frem til i dag, bl.a. malerier, skulpturer og kunst på papir, (50 km). 
I Knuthenborg Safaripark kan dere få oppleve mer enn 1200 dyr fordelt på cirka 70 dyrearter på nært hold (23 km).
Middelaldercentret er et frilandsmuseum, opplevelses- og forsøkssenter med fokus på dansk middelalder rundt år 1400 (51 km).
Museum Lolland-Falster forteller historien til Lolland-Falster fra oldtiden og frem til i dag (48 km). 
På Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum kan dere se utstillinger om skip, sjøfart og skipsbygging med fokus på lokalområdet (21 km). 

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Kragenæs

Søk feriehus