Lei feriehus i Gedser - Book her

Feriehus i Gedser, Lolland, Falster og Møn, Danmark til utleining!

Hold ferie i et feriehus i Gedser, Danmarks sørligste by. Her er dere omgitt av Østersjøen, en hyggelig lystbåthavn, en aktiv by og herlig natur. Ferieområdet Gedser og resten av Falster byr på aktivitetstilbud og severdigheter for hele familien.

 

Gjestevurderinger fra Gedser

 
 

12 gjester har gitt Gedser en gjennomsnittlig vurdering på 3,33 av 5 stjerner.

 

Eign

Danmarks sydligste by Gedser er en livlig handelsby med en stor, hyggelig lystbåthavn, som er omgitt av grønne, rekreative områder med bl.a. grillplass, samt en fergehavn med forbindelse til Tyskland. Det lille samfunn byr på karakteristiske bygninger, som f.eks. et loshus, en redningsstasjon og en gammel togstasjon, flere severdigheter, samt et hyggelig bymiljø med gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder. Fra Gedser Fyr kan dere nyte utsikten mot Lolland og Tyskland, samt over landskapet på Sydfalster. Gedser er omgitt av en rolig og skjønn natur. Mot syd ligger Skandinavias sydligste punkt; den spektakulære Gedser Odde. På østsiden av odden kan dere se rester av tyske bunkers fra 2. verdenskrig.

 
Trapp ned til stranden ved ferieområdet Gedser Odde Steinstrand på Gedser Odde, litt uten for Gedser Gedser Fyr på Gedser Odde er Danmarks sørligste fyrtårn Den hyggelige lystbåthavnen i ferieområdet Gedser
 

Strande

Mellom Gedser og Gedser Odde finner dere en skjønn, bred sandstrand med innbydende badevann. Mot nord finner dere også gode badestrender. Langs Falsters østkyst ligger en 25 km lang, hvit sandstrand med klitter. Denne stranden har fått tildelt Blått Flagg for sitt rene badevann. Alle strendene i området er velegnet for bading, soling, vandreturer, samt diverse strandaktiviteter. Overalt langs Falsters kyst er det mulig å finne rav ¿ især er det gode sjanser ved Gedser Odde etter en storm.

Natur

Ved Gedser Odde, Skandinavias sydligste punkt, kan dere oppleve en helt spesiell natur. På sydsiden av oddens leirklint er det rolig og lefylt, mens nordsiden er veldig stormfull. Her er det gode muligheter for å finne rav, sjøpiggsvin osv. Ved Odden kan dere observere rovfugler, samt store fugletrekk med bl.a. finker, svaler, ender og gjess. Områdets rike fugleliv belyses på Gedser Fuglestasjon ved Gedser Fyr. Syd for Gedser By ligger Kroghave - ennå et fuglerikt område med sjøer, rørskog og gressområder. Et par km nord for Gedser ligger Bøtø-skogen - en stor furu- og granskog, som er velegnet til vandreturer på alle årstider. Fuglereservatet Bøtø Nor har 2 fugletårn, herfra er det utsikt over det rike fuglelivet, den store sjøen, markene, rørskogen og grønne enger. De imponerende Corselitze-skoger dekker ca. 1660 ha land på det nordøstlige Falster. Her finner dere, foruten vakker bøkeskog og andre naturskjønne landskaper, også flere fortidsminner.

Aktiviteter

De deilige badestrender som omgir Gedser, innbyr til bading og strandaktiviteter. Skulle været svikte, kan dere besøke Svømmecenter Falster i Nykøbing, som byr på 3 bassenger i subtropiske omgivelser. Her kan dere bl.a. benytte et basseng med 35 grader varmt vann, stupebrett og en 66 m lang vannrutsjebane, samt låne utstyr til barna (23 km). Lystfiskere har ideelle betingelser på Falster, da det er mulig å fiske direkte i Østersøkysten, Guldborgsund, Grønsund, samt i Storstrømmen. Dessuten fins det et par Put & Take fiskesjøer i området og det arrangeres fisketurer på havet med kutteren M/S Amigo fra Gedser Havn. Det fins 3 golfbaner på Falster, Golfklubben Østersøen ved Marielyst (20 km) og Golfklubben Storstrømmen ved Nykøbing Falster (23 km) ligger nærmest. Hestesportsinteresserte kan oppleve spennende løp på Nykøbing Falster Travbane.

Severdigheter

Det Sorte Museum i Gedser er et geologisk museum, og her fins funn fra kystene i Falster i form av fossiler, stenarter, mineraler og rav. Gedser Remise er et jernbanemuseum i drift, her kan dere se gamle tog og sporvogner. Gedser Vandtårn er Danmarks sydligste vanntårn, og her kan dere se skiftende utstillinger, samt en storslått utsikt over Gedser. På Gedser Redningsstation kan dere se en ekstrem hurtig båt, som kjører med ca. 70 km/t, samt moderne redningsutstyr. Gedesby Mølle er en restaurert, hollandsk mølle fra 1911, som i dag er fullt funksjonsdyktig (3 km). På Sydfalster fins dessuten et utall av keramikkverksteder, glassblåserier, gallerier, kunsthus og museer.

Utfluktsmål

Middelaldercentret ved Nykøbing Falster er et frilandsmuseum, hvor et autentisk 1300-talls miljø er bygd opp med hus, verksteder, skip, fartøyer og en kastemaskin (23 km). På travbanen i Nykøbing arrangeres det igjennom sommeren trav-, hunde- og stockcarløp. I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan dere oppleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter. Krokodille Zoo i Eskilstrup er Europas største samling av forskjellige krokodillearter. Dessuten kan dere her oppleve skillpadder, varaner og en anakonda (34 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo ferdes ville dyr i naturlige omgivelser ¿ like ved bilen eller bussen. Sjiraffer og nesehorn på den ene side, struts, antiloper og sebraer på den andre (49 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

7 Feriehus i Gedser

Søk feriehus