Lei feriehus i Askø - Book her

Feriehus i Askø, Lolland, Falster og Møn, Danmark til utleining!

Den lille, naturskjønne Askø ligger i Smålandsfarvannet, like nord for Lolland.

 

Gjestevurderinger fra Askø

 
 

gjester har gitt Askø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den sjarmerende øya Askø er ca. 3 km lang og 2 km bred. Like nord for øya ligger Lilleø, som er forbundet via en demning med Askø. Fra Bandholm på Lolland er det ca. 30 min. til Askø, og fergen seiler flere ganger daglig. Det er en hyggelig stemning i den lille ferge- og lystbåthavnen. Øya er meget flat og bl.a. kjent for sitt rike fugleliv. Det vakre sommerhusområdet, som ligger på den sydøstlige delen av Askø, er rolig, hyggelig og familievennlig. Øya er et ideelt feriemål for lystfiskere, fugle- og naturelskere. På Askø finner dere en landhandel som har åpent hele året. Her har dere mulighet for å kjøpe dagligvarer.

 

Strande

Ved sommerhusområdet, på den sydøstlige delen av øya, er det gode bademuligheter ved den vakre sandstranden. Her finnes dessuten en badebro. Det er også en liten, god sandstrand ved havnen.

Natur

Askø er en flat øy og øyas høyeste punkt ligger bare 4 m over havet. Landskapet er preget av dyrket jord, fruktplantasjer og litt skog. På øyas strender og områder som er demmet opp, finner dere et rikt fugleliv. Svaner, ender, måker og vadefugler bruker våtområdene som yngle- og oppholdsplass. Her er havluften frisk og naturen ren, uberørt og usjenert.

Aktiviteter

Det er særdeles gode forhold for lystfiskere her på øya. Det kan fiskes fra havnen og langs hele kysten. Ved havnen kan dere leie sykler og oppleve Askø på de mange sykkelruter. Dessuten fører stier dere rundt i den flotte naturen. I sommerperioden arrangeres det vandreturer på stedet.

Severdigheter

Askø Museum er en liten, spennende lokalhistorisk samling, som er innrettet i en sidebygning til prestegården. Her kan dere få se et kjøkken, en stue, et sovekammer, et skole-hjørne, en del interiør, samt bl.a. flintredskaper, som er funnet og brukt på øya før i tiden. Den vakre og historiske Askø Kirke er bygd på 1200-tallet på ruinene av et hedensk offersted. Kirkegården som hører til, er rund og omgitt av stengjerder. På museumsbanen Maribo-Bandholm kjører Danmarks eldste damplokomotiv, bygd i 1879 og som fremdeles er i bruk.

Utfluktsmål

Hvis dere liker å være på en øy, kan dere for eksempel besøke de nærliggende øyene Fejø og Femø. Fergeruten Lolland Færgefart seiler mellom Askø, Fejø og Femø. Besøk den skjønne, gamle kjøpstaden Maribo. Her kan dere oppleve en hyggelig stemning, musikk, markedsdager, spennende butikker, sightseeing og spisesteder (11 km fra Bandholm). Frilandsmuseet i Maribo ligger ned til Maribo Sø og består av noen hus, en bondegård, en stubbmølle og en skole, som forteller om stedets bondekultur og byggeskikk omkring år 1800. I Knuthenborg Safaripark ved Maribo ferdes ville dyr i naturlige omgivelser - like rundt bilen eller bussen. Opplev f.eks. sjiraffer, neshorn, struts, antiloper, sebraer og sibirske tigere på nært hold. Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-talls miljø er bygd opp med hus, verksteder, skip, fartøyer og en kastemaskin (38 km fra Bandholm). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan dere oppleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (38 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Askø

Søk feriehus