Lei feriehus i Askeby - Book her

Feriehus i Askeby, Lolland, Falster og Møn, Danmark til utleining!

Den lille landsbyen Askeby ligger på den vakre øya Møn, her kan dere oppleve en helt unik natur.

 

Gjestevurderinger fra Askeby

 
 

2 gjester har gitt Askeby en gjennomsnittlig vurdering på 4,50 av 5 stjerner.

 

Eign

Møn er forbundet med både Sjælland og Falster via broer, og er derfor lett tilgjengelig. Det rolige og hyggelige sommerhusområdet ved Askeby ligger på den sydvestlige delen av Møn, et par kilometer fra kysten og 11 km fra Møns største by Stege. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer, samt et spisested i Askeby. Møn er et ideelt feriested for dere som ønsker å seile, fiske, surfe eller bare nyte naturen.

 

Strande

Hårbølle Strand, 5 km mot sydvest, er en vakker, hvit og barnevennlig sandstrand. Stranden ved Stege Bugt er også barnevennlig, med grunt vann. Stranden er også godt egnet til windsurfing og seilas. Ulvshale Strand på Møns nordkyst, 20 km fra Askeby, er en av Møns beste badestrender, og den mottok for noen år siden en europeisk pris for å være en av Europas beste. Stranden er en bred, hvit sandstrand med grunt vann og klitter. Det dannes ofte små laguner i vannkanten, som barna nyter å leke i. Det er adgang til stranden for kjørestolsbrukere. Klintholm Havn Strand, 26 km mot øst, ligger ved den stemningsfylte fiskehavnen, og kan også anbefales som badestrand.

Natur

Ikke langt fra Askeby ligger den vakre Fanefjord Skov - like ut til Østersjøen. Her kan dere oppleve steile skrenter og et rikt dyreliv. Øyas unike natur tiltrekker mange naturelskere, som nyter de stille, vakre strender, rike fugleområder, flotte skoger og de storslåtte utsikter. Mellom Stege og Ulvshale ligger Hegnede Bugt med sine store rørskoger. Ulvshale Skov ligger nord for Stege, og skogen har mange stier som innbyr til gåturer. Syd for Ulvshaleskoven ligger et stort lyngområde med hedelyng og enebær. Mange spennende fuglearter kan observeres her i vår- og høstsesongen. Øya Nyord ligger nesten i forlengelse av halvøya Ulvshale. Landskapet på Nyord er preget av strandenger og rørsumper, og området er en viktig yngle- og rasteplass for vannfugler.

Aktiviteter

En 3 km lang, merket vandrerute umiddelbart nord for Askeby, går igjennom et naturskjønt landskap med et rikt dyreliv. Lystfiskere har gode muligheter langs de varierte og helt spesielle kyststrekninger som omgir Møn. Dessuten finner dere 2 Put & Take fiskevann ved Borre (22 km). Fiske til havs kan prøves fra båten Discovery, som seiler ut fra Klintholm Havn (26 km). Farvannet omkring Møn byr dessuten på optimale betingelser for seilas og windsurfing. Golfspillere kan prøve den kuperte og vakre banen hos Møn Golfklub ved Stege Nor. Med sin overkommelige størrelse er øya ideel til sykkel-, ride- og vandreturer.

Severdigheter

Like i nærheten av Askeby kan dere oppleve Marienborg Gods og Klekkendehøj Jættestue. På Vestmøn finner dere også jettestuen Kong Asgers Høj, herfra kan dere få en flott utsikt over området. Besøk Hårbølle Havn - en liten romantisk lyst- og fiskehavn med karakter og stemning (5 km). Mange kunstnere og kunsthåndverkere har valgt å bosette seg på Møn. Opplev f.eks. malere, billedhoggere, keramikere, glassblåsere, ravslipere, lysstøpere og pileflettere arbeide i sine verksteder. I Askeby finner dere bl.a. et smykkemuseum, en pilefletter og flere malere. Middelalderbyen Stege er den største byen på Møn, den er en hyggelig, overskuelig og meget historisk by. Byens 1000-årige historie kan leses på de gamle kjøpmannsgårder, gater og torg. Byens vollanlegg fra middelalderen er Danmarks eldste, bevarte befestningsanlegg. Besøk bl.a. Møns Museum, som ligger i en vakker, gammel kjøpmannsgård i Stege. Her vises en middelalderutstilling fra Stege Borg (11 km).

Utfluktsmål

Møns Klint med de høye krittklinter og den gamle bøkeskog, som vokser helt ut på skrentene, er et av de mest kjente og besøkte naturområder i Danmark. De imponerende hvite krittklinter stiger opp av havet og er et svimlende syn både fra stranden og fra klinten (30 km). Liselund Slot, litt nord for Møns Klint, er verdens eneste stråtekte slott. Slottet ligger flott plasert i et romantisk parkanlegg og fungerer i dag som museum. I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan dere oppleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (42 km). Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-talls miljø er bygd opp med hus, verksteder, skip, fartøyer og en kastemaskin (44 km). BonBon-Land er en fornøyelsespark, som samler hele familien om mer enn 70 artige fornøyelser, flere forskjellige gøyale shows og mange hyggelige kosekroker. Alle aktiviteter er gratis, når inngangen er betalt (62 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus i Askeby

Søk feriehus