Lei feriehus i Vilsund - Book her

Feriehus i Vilsund, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Vilsund er naturskjønt beliggende i Thy, rett ved Limfjorden og den hvite Vilsund-bro som går over til Mors.

 

Gjestevurderinger fra Vilsund

 
 

1 gjester har gitt Vilsund en gjennomsnittlig vurdering på 5,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den hyggelige Vilsund er omgitt av blått vann og grønn, rekreativ natur. Nyt atmosfæren i den koselige lystbåthavnen til Vilsund, hvorifra De kan ta på seiltur på fjorden, samt det aktive byliv. Opplev bl.a. det tradisjonelle heste- og kremmermarked som blir holdt i Vilsund hver sommer, der hele byen tar del i festlighetene. De kan bade, fiske, vandre, sykle, studere fugler eller bare nyte den deilige, uspolerte naturen som omgir byen. Det er bl.a. kafé og kro samt innkjøpsmuligheter i Vilsund, og ønsker De et større utvalg, byr Thisted, 14 km mot nord, på flere butikker, spisesteder, severdigheter og hyggelig havnestemning.

 

Strande

Tett ved broen ligger en deilig og barnevennlig badestrand med stille og lavt badevand. Stranden er omkring 500 m lang og består av både grovt sand og stein. Her kan De dessuten benytte en badebro. Har De lyst på å bade ved Vesterhavets brede, hvite sandstrender med bølger og høye klitter, så ligger Vestkyststrendene bare cirka 20 km fra Vilsund.

Natur

Vilsund er omgitt av rolige farvann, strender, grønne kyststrekninger, frodige, lett kuperte marker, sjøer og skogområder. Den blide og uspolerte naturen er preget av åpne vidder, frisk luft og høy himmel. Her i området finnes det et rikt fugleliv. Skyum Bjerge er et høytliggende, kupert bakkelandskap med hede, skog, småsjøer og strand. Fra de høyeste punktene er det en flott utsikt over Limfjorden og Mors (7 km).

Aktiviteter

Landskapet rundt Vilsund innbyr til vandre- og sykkelturer. Fjorden gir mulighet for å bade, surfe, seile, stå på vannski, dykke og fiske. De kan fiske fra molene i Vilsund samt i en av områdets Put&Take fiskesjøer. Derutover kan De ta på havfisketur til Det Gule Rev med fiskeskøyte fra f.eks. Hanstholm (33 km). Ta evt. med på en seiltur på fjorden fra Vilsund og se selene boltre seg i vannet eller hva med en piratseilas fra Thisted Havn? Golfspillere kan prøve flere baner i området, og den nærmeste ligger ved Vang, hvor Nordvestjysk Golfklub byr på en naturskjønn og utfordrende 18-hullers bane i Nystrup Klitplantage.

Severdigheter

17 bevarte gravhøyer fra begynnelsen av bronsealderen ligger på de høyeste punkter i Skyum Bjerge. 6 av disse ligger nydelig på en rekke bort over en bakkekam (7 km mot sør). Thisted byr på butikker, restauranter, gallerier, keramikerverksteder, Thisted Kirke, Thisted Bryghus og Thisted Museum som er innrettet i en gammel, privat villa. Her vises bl.a. en minnestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt utstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (14 km).

Turer

På Nordsøakvariet i Vorupør kan dere se fisk og havdyr som er havnet i nettet til de lokale fiskerne. Vorupør Museum er innredet i det tidligere skipsverftet og viser utstillinger om Vorupør og befolkningen (20 km). Jesperhus på Mors byr på mange nydelige blomsterparker samt en hyggelig zoo, et lekeland, et piratland og et vannland. Her kan hele familien få en hyggelig og aktivitetsrik dag (21 km). På frilandsmuseet Hjerl Hede kan dere besøke en idyllisk, gammel landsby med hus, gårder, en liten dam, kirke, vannmølle og mye mer. Flere ganger i året kan dere delta i aktiviteter her eller se, når stedet blir levendegjort (59 km). Stenaldercentret i Ertebølle viser utstillinger om naturen og kulturen i Ertebølle for 6-7000 år siden. Se, hvordan mennesker levde i dette miljøet og opplev en rekonstruert boplass fra steinalderen (63 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Vilsund

Søk feriehus