Lei feriehus in Vester Assels - Book her

Feriehus in Vester Assels, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Vester Assels på Sydmors ligger i rolige omgivelser med kyster og variert natur.

 

Gjestevurderinger fra Vester Assels

 
 

3 gjester har gitt Vester Assels en gjennomsnittlig vurdering på 4,33 av 5 stjerner.

 

Eign

Har dere ønske om å holde ferie i et fredelig, grønt område med gode fiskemuligheter, er Vester Assels et passende sted. Her har dere vann på flere sider av de åpne, grønne landskap, utsikt over fjorden og kyster, som innbyr til fiske. Vester Assels er et fint utgangspunkt for en aktiv ferie, da dere kan fiske, spille golf, bade, surfe og sykle tett på feriehuset deres og samtidig bor dere tett på severdigheter for hele familien. Dere kan handle dagligvarer i nærområdet, og hvis dere gjerne vil ha et større utbud av butikker og spisesteder, ligger øyas største by Nykøbing Mors bare 20 km fra Vester Assels.

 

Strande

Dere kan bade på kysten ut for Vester Assels, eller dere kan ta til Sillerslev Strand, den beste badestranden på Mors, som ligger 7 km mot øst. Vannet er lavt og rent, og derfor veldig barnevennlig. Dere kan også spille beachvolley og benytte en badebro samt bord og benker. Her har dere dessuten gode muligheter for å surfe.

Natur

Landskapet rundt Vester Assels er flatt, grønt og omgitt av kyst og vann på flere sider. Mange steder kan dere, til tross for det flate landskapet, nyte den flotte utsikten over Limfjorden. Det er mange fugler i det lave vannet rundt Vester Assels. Tett på Jesperhus kan dere besøke den naturskjønne Legind Bjerge Plantage, som er en ytterst variert skog med daler, sjøer og høye, gamle trær fra det nordvestlige USA (13 km). Limfjordsøya Mors byr på mange nydelige kyststrekninger. Her finner dere både høye klinter og strandeng med et rikt fugleliv. Mors og naboøya Fur har, som de eneste steder i verden, moleire i undergrunnen.

Aktiviteter

Sydmors er et fint fiskeområde. Ved Vester Assels finner dere både grunne områder med ålegress og banker med blåskjell og områder med dypere vann. Området er især velegnet til fluefluefiske. Dere kan fange havørret på våren og på høsten og hornfisk i sommermånedene. Dessuten finner dere mange Put & Take fiskesjøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Dere kan windsurfe ut for stranden i Sillerslev, 7 km mot øst. På grunn av sin overskuelige størrelse er Mors velegnet til sykkelturer på de sparsomt trafikerte veiene. Dere kan blant annet følge den markerte solskinnsruten rundt hele øya (i alt 120 km). Golfspillere kan besøke Morsø Golfklub ved Nykøbing og prøve det nye golfanlegget ’Limfjordens perle’ med i alt 27 hull; en 18-hulls bane og en 9-hulls Pay and Play bane. Det naturskjønne golfanlegget ligger helt ned til Limfjorden og byr på utfordringer for alle.

Severdigheter

Højriis Slot på den sydlige delen på Mors er en av Danmarks eldste herregårder og fremstår i dag med nydelige, kamtakkede gavler og et tårn. Dere kan besøke det spennende slottet og delta i oppklaringen av et mordmysterium… eller gå tur i de naturskjønne skogomgivelsene, som ligger helt ned til Limfjorden (13 km). Jesperhus er en kjempestor og fargestrålende blomsterpark med jungelzoo, pirat-, leke- og vannland. Her finner dere aktiviteter og arrangementer for hele familien (15 km). Over alt på Mors kan dere oppleve verkstedene og galleriene til kunsthåndverkerne.

Utfluktsmål

Besøk kjøpstaden Nykøbing Mors med smale gater i det koselige havnekvartalet. I Nykøbing Havn kan dere nyte den avslappende havneatmosfæren (19 km). Dueholm Kloster i Nykøbing Mors er byens eldste bevarte bygning. Den ble grunnlagt av Johanittermunkene på 1300-tallet, og de historiske bygningene brukes i dag som utstillingslokaler. Her er det spennende samlinger fra historien til klosteret, bl.a. en våpensamling, leketøy og håndverk. På Støberimuseet i Nykøbing Mors kan dere få en veldig autentisk opplevelse av det gamle Morsø Jernstøberi. I de gamle lokalene hører dere om stedets historie og ser ovner, peiser og støpeformer fra tidligere tider. Landbruksmuseet Skarregaard på Nordmors er en av øyas gamle slektsgårder, der dere kan oppleve autentiske stuer, møbler og arbeidsredskap. Gården drives stadig som jordbruk med lam, høns, gess og kaniner (35 km). På Molermuseet i Hesselbjerg kan dere se 55 mio. år gamle fossiler, gravd ut av moleiren (36 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Vester Assels

Søk feriehus
 
  •  

   Vester Assels Feriehus, Vester Assels

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : 1   •   500 m till vann
   Reg. nr.: 33-1021

    
   1 uke fra NOK 2859,-