Lei feriehus i Venø - Book her

Feriehus i Venø, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Øy-ferie med fred, ro, nydelig natur, deilige strender, et rikholdig dyreliv og en spesiell øy-atmosfære.

 

Gjestevurderinger fra Venø

 
 

gjester har gitt Venø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Venø er 7,5 km lang og 1,5 km bred og ligger i Venø Bugt i Limfjorden - ved Struer. Den koselige, varierte og veldig naturskjønne øya byr bl.a. på badestrender, hedelandskap, skog, et usedvanlig rikt fugle- og dyreliv, reservatet Nørskov Vig for villfugler, en liten fiskeri- og båthavn, en kro, en landhandel og Danmarks minste kirke. En ferge seiler flere ganger i timen fra Kleppen som ligger ca. 5 km nord for Struer, og turen varer 3 min. På Venø Kro som ligger på vestsiden av øya, kan man smake spesialiteten Venø Biff. 5 km fra Venø byr Struer på butikker, restauranter, severdigheter og Limfjordens største lystbåthavn.

 

Strande

På begge sider av øya finner dere barnevennlige badestrender med vindstille områder. På østsiden av øya kan dere besøke stranden ved leirskolen Firbjergsande samt stranden på campingplassen, der det også er en lang badebro. På vestsiden kan man bade på begge sider av Venø Havn.

Natur

Den skjønne og allsidige natur på Venø er preget av strand, bakketopper, slukter, skråninger, granskog, lyngkledde hedeområder samt et rikt dyre- og fugleliv med harer, fasaner, åkerhøns, sang-, kyst- og vadefugler. Venø er også kjent for de mange sommerfuglene sine. En rekke karakteristiske knauser preger øya, og overalt kan dere nyte naturen langs merkede stier. Øyens reservatet Nørskov Vig for villfugler kan besøkes etter 15. juli hvert år og her kan dere oppleve et rikt fugleliv med sangfugler, vadefugler, måker og fasaner. Tett på den videregående skolen kan dere besøke et interessant natursenter med en utstilling.

Aktiviteter

Venø innbyr til bading og andre strand- og vannsportsaktiviteter, som f.eks. seiling og surfing på fjorden. Overalt på øya er det gode turmuligheter. Den varierte naturen som først og fremst finnes på vestsiden av øya, innbyr til gåtur langs de mange markerte stiene. De små veiene er ideelle for syklister. Lystfiskere har gode betingelser hele veien langs kystene til Venø. Derutover kan man fiske fra en båt på fjorden. Struer Golfklub ligger ved Humlum, 6 km fra fergen til Venø. Klubben byr både på en nydelig, lett bakket 18-hullers sea-side bane og en 9-hullers Pay & Play bane. I Lemvig og Holstebro, begge 22 km borte, finner dere enda to fine golfbaner.

Severdigheter

Venø Billedværksted er et kombinert galleri og verksted, der dere kan beundre maleriene til kunstneren Lis Jensen som har blitt inspirert av naturen på Venø. Den hyggelige, hvitkalkede Venø Kirke måler 9,5 x 4,2 m og er både den eldste bygningen på Venø og den minste kirken i Danmark. Besøk Struer som bortsett fra å ha Limfjordens største lystbåthavn, også byr på et hyggelig byliv samt mange gallerier og severdigheter. Det kulturhistoriske museum Struer Museum ligger i byens eldste eiendom, Torngård, og her kan dere bl.a. oppleve en gammel bondestue, en flaskeskipsutstilling, en oldtidsutstilling og en utstilling om B&O (5 km). På Kunst og Kulturcenter Gimsinghoved ved Struer kan dere se interessante, skiftende utstillinger.

Utfluktsmål

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir livaktiggjort (29 km) Ved Vemb finder dere den velholdte herregård Nørre Wosborg som i dag fungerer som museum. Herregården er mer enn 700 år gammel og ligger omgitt av en vollgrav (31 km). Vejlby Sommerpark er en fornøyelsespark med utleie av hester, fiskesjø, mini-cross, hestevognskjøring, mini-zoo, motocross og minigolf (38 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, hvor dere kan klappe en hai på hodet og holde en krabbe i hånden, Kystcentret som er et spennende opplevelses- og formidlingssenter for hele familien samt Sneglehuset; et hus, som er pyntet opp med millionvis av skjell både innvendig og utvendig (47 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med fargerike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. vakre tropefugler samt pirat-, leke- og vannland med forskjellige aktiviteter (62 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Venø

Søk feriehus