Lei feriehus i Tjele Langsø - Book her

Feriehus i Tjele Langsø, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Tjele Langsø ligger naturskjønt i Midtjyllands vakre natur mellem Hobro og Viborg.

 

Gjestevurderinger fra Tjele Langsø

 
 

gjester har gitt Tjele Langsø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den 8 km lange, privateiede og meget fiskerike Tjele Langsø er omgitt av marker, enger, gressarealer, buskas og skog med små sjøer. Området er et ideelt feriested for især lystfiskere og naturelskere, men er også rikt på kulturelle severdigheter. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området omkring Tjele Langsø, og 17 km herfra ligger domkirkebyen Viborg med diverse severdigheter, gode innkjøpsmuligheter samt flere spisesteder.

 

Strande

Tjele Langsø har sandbunn og her er det mulig å bade. 32 km fra sjøen kan du bade ved den 10 m brede stranden ved Hjarbæk. Stranden består mest av sand, og bunnen er av både sand og stein. Vannet er meget ferskt her, da stranden ligger langt fra det åpne hav. Det er også mulig å surfe her. Foretrekker du å bade i havet, ligger den deilige sandstranden ved Øster Hurup ca. 70 km mot øst. Denne strand er meget barnevennlig pga. sit lave vann og har dessuten Blått Flagg. Det er omkring 100 km til Vesterhavets brede, hvite sandstrender med klitter fra Tjele Langsø.

Natur

Tjele Langsø får tilført vann fra elvene Tjele Å og Engdal Bæk, og vannet løper igjen ut i Vorning Å, Skals Å og videre ut i Hjarbæk Fjord. Sjøen er omgitt av marker, enger, arealer med gressende kyr, busaser og skoger. Det frodige og det bakkede landskap innbyr til lange vandreturer. Lindum Skov ligger nord for sjøen og er et dejlig og meget gammelt skogsområde med løv-, bøk-, ek- og nåletrær. I den naturskjønne skog, Hald Ege, sør for Viborg, venter deilige naturopplevelser langs de mange vandrestier (26 km). Ved Hjarbæk Fjord kan du oppleve både et viltreservat og et fuglebeskyttelsesområde (32 km).

Aktiviteter

Det midtjyske landskab byder på et hav af fiskemuligheder. Tjele Langsø er meget fiskerik og med sin størrelse byr den på virkelig mange gode fiskesteder. Men du kan også kaste snøret ut i områdets elver, som f.eks. Simested Å eller Karup Å. Golfspillere har gode muligheter i området omkring Tjele. De nærmeste baner finner du ved Viborg Golfklub (17 km), Hjarbæk Fjord Golf Klub (32 km), Randers Golf Klub (43 km) og Rold Skov Golfbane ved Skørping (63 km). Viborg byr på aktiviteter som vannland, bowlingsenter og tennisbaner osv. Området innbyr til vandre- og sykkelturer med sin avvekslende natur.

Severdigheter

Det smukke Tjele Gods er Danmarks eldste herregård. Herregården ligger nord for sjøen og kan betraktes utenfra. Jættestuen ved Bigum er en vakker, velbevart og høytliggende jættestue, som kan oppleves nord for Tjele Langsø. Ved den sydlige bredde av sjøen ligger Nr. Vinge Vandmølle. Mølledammen og dalen ved Vinge Møllebæk er fredet på grunn av områdets særpregede vegetasjon. Ved Verdenskortet ved Klejtrup Sø kan du oppleve en mini utgave av hele verden, med hav, sjøer, elver og fjellkjeder, hvor 1 breddegrad (111 km) svarer til 27 cm på kartet (10 km). Besøk Viborg med bl.a. Nordens største granittkirke, Viborg Domkirke, et rikt kunst- og kulturliv, mange interessante museer, en hyggelig gågate og mange spisesteder (17 km).

Turer

Ta 4000 år tilbake i tiden i Hvolris Jernalderlandsby ved Skals. Her kan dere for en dag få oppleve oldtidens skikk og bruk og levevis på et spennende og levende museum (24 km). I Mønsted Kalkgruber ved Stoholm kan dere gå rundt i en labyrint av opplyste mineganger med store huler og smale passasjer (36 km). På Vikingecenter Fyrkat ved Mariaker Fjord kan dere lære mer om livet på en av datidens største vikingborger (37 km). Opplev det tropiske universet i Randers Regnskog. Tre store kupler viser regnskogen på de tre forskjellige kontinentene; Afrika, Asia og Sør-Amerika, og utenfor venter DanmarksParken med bondegårdsdyr og naturlekeplasser (40 km). Reis tilbake i tiden på frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor dere kan oppleve en intakt og idyllisk landsby med boliger, verksteder, en vannmølle, gårder, butikker og mye mer. Museet arrangerer ulike aktivitetsdager og levendegjørelser året gjennom (63 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Tjele Langsø

Søk feriehus