Lei feriehus i Tæbring, Mors - Book her

Feriehus i Tæbring, Mors, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Den lille, hyggelige landsbyen Tæbring ligger utenfor Dragstrup Vig ved vestkysten av Mors.

 

Gjestevurderinger fra Tæbring, Mors

 
 

3 gjester har gitt Tæbring, Mors en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Tæbring er omgitt av åbne, uspolerte og lettere kuperte naturlandskaper, som innbyr til bading, fiskeri, surfing, seilas, vandre- og sykkelturer samt avslapning. Her finner du fred, ro og deilige utsikter over Limfjorden, men samtidig er Tæbring et ideelt utgangspunkt for utflukter, da severdigheter for hele familien ligger innen for rekkevidde. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Tæbring, og 19 km mot øst ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byr på mange butikker, spisesteder, severdigheter og hyggelig havnestemning.

 

Strande

Tæbring Strand er en god Limfjordsstrand med grovt sand samt lavt og klart vann. Det er også gode fiskemuligheter her. Sillerslev Strand ligger ved Sillerslev Havn, og betegnes som øya beste badestrand. Her er vannet lavt og rent, hvilket gjør stranden meget barnevennlig. En beachvolley bane er til rådighet på stranden, som dessuten har badebro og Blått Flagg. Det er dessuten gode surfmuligheter her (18 km mod sørøst). Ved Nykøbing kan du bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og barnevennlig badestrand med badebro og Blått Flagg. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og stein har lavt, klart vann og en deilig sandbunn. Beachvolley er en meget populær aktivitet her (19 km). Ønsker du å bade ved Vesterhavets brede, hvite sandstrender med bølger og høye klitter, ligger f.eks. Agger Strand kun omkring 32 km fra Tæbring.

Natur

Tæbring er omgitt av marker, enger, rekreative områder og vann. Sønderherreds Plantage ligger mitt på Mors. Det 630 tdr. lands store område består av furutrær, moser, smådammer og lyngområder. Skogen er dessuten kjent for sine 2 oldtidshøyder, 'Skaarhøje' og 'Kløvenhøj', samt sine mange sopper (7 km). For fugleinteresserte er Agerø absolutt vært et besøk. Øya er rasteplass for flere sjeldne fugler (9 km). Publikumsskogen Legind Bjerge Plantage, tett ved Jesperhus Blomsterpark, er en meget variert skog med daler, sjøer og høye, gamle trær fra det nordvestlige USA (20 km). Fra øyas høyeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan du nyte en spektakulær utsikt over Mors, Limfjorden og øyene Livø og Fur (22 km). Ved Ejerslev Molergrav kan du oppleve de vakre molerskrenter, som reiser sig steilt fra kysten. Ved Hanklit (61 m) vises en geologisk historie, som går mere end 55 millioner år tilbake i tiden. Mors og naboøya Fur er de eneste steder i verden med molerforekomster.

Aktiviteter

Det er ideelle fiskemuligheter langs de vakre og varierte Limfjordskyster på Mors. Dessuten finnes det flere Put & Take fiskesjøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Golfspillere kan avprøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing, som er anlagt på et engareal med et elvesystem. Det kan også anbefales å sykle langs de små og meget litt traffikerte veier, og herfra nyte de flotte utsikter over Limfjorden og området. Mors er som skapt til aktiv ferie, og du kan følge den markerte solskinnsrute rundt øya (i alt 120 km).

Severdigheter

Ved Tæbring kan du oppleve en gravhøyde, som for nylig er utgravet. I Tæbring finnes et værksted med tilhørende butikk, hvor du kan oppleve unike kunst og kunsthåndværk. Kjøbstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Opplev de små, hyggelige gater i havnekvarteret med de gamle arbeiderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlengelse av den stemningsfylte gågate, og her finner du en deilig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (19 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens eldste bevarte bygning, som blev grunnlagt av johanitterordenen i 1371. I dag utstilles det i de 5 historiske bygninger. Det eventyraktige Højriis Slot, sør for Nykøbing, er en av Danmarks eldste herregårder og i dag åpen for offentligheten. Her finner du bl.a. en utstilling om Tornerose (19 km). Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finner du gallerier, utstillinger, samlinger og museer.

Turer

Opplev Jesperhus som er en forlystelsespark for hele familien. Her kan dere nyte fargestrålende blomsterparker, oppleve tropiske fugler og dyr i junglezoo, leke i et lekeland og bade i et vannland. Dessuten kan dere delta i aktiviteter og se underholdning for hele familien (20 km). Skarregaard ved Hesselbjerg er en av de eldste slektsgårdene på Mors og fungerer i dag et jordbruksmuseum (35 km). På Molermuseet i Hesselbjerg, nær moleirskrenten Hanklit, kan dere se de utrolige, 55 millioner år gamle funn av gamle fossiler som er gravet ut av moleiren (35 km). Opplev aktiviteter og levendegjørelser i de nydelige, gamle bygningene på frilandsmuseet Hjerl Hede. Her kan hele familien få en lærerik opplevelse (57 km). Det flott beliggende Stenaldercenter i Ertebølle utstiller funn fra steinalderen, blant annet i form av en kjøkkenmødding. Her kan dere også se en rekonstruert boplass fra steinalderen her (62 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Tæbring, Mors

Søk feriehus