Lei feriehus i Sundsøre - Book her

Feriehus i Sundsøre, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Sundsøre ligger mitt i Salling, på det mest østlige punkt, ut til Hvalpsund og Limfjorden.

 

Gjestevurderinger fra Sundsøre

 
 

gjester har gitt Sundsøre en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusene i Sundsøre ligger i vakre, rekreative omgivelser, tett på god badestrand. Med en bilferge kan du på kort tid seile over Limfjorden fra Sundsøre til Hvalpsund på Lounshalvøya. Sundsøre er en ideell feriedestinasjon for barnefamilier, lystfiskere, golfspillere, naturelskere og andre, som ønsker å slappe av i uberørte og uforstyrrede naturomgivelser. Det er mulighed for innkjøp av dagligvarer i området, og Roslev, 14 km inne i landet, byr på gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder.

 

Strande

Den deilige, barnevennlige badestrand ved Sundsøre er omkring 10 m bred og 2 km lang. Den består både av sand og små stein. Vannet er lavt, klart og rent, og bunnen er dessuten av sand og stein. Ved Sundsøre Odde oppstilles en badebro om sommeren. Her finnes det også en beach-volley bane.

Natur

Sundsøre er omgitt av deilige, uspolerte naturlandskaper med skog, elver, marker og fjord. Louns Halvøya, som ligger på den andre side av sundet, er preget av store bakker og kløfter. Det er et rikt dyre- og planteliv i denne enestående natur. Den vakre, gjenskabte sjø Louns Sø har et rikt fugleliv. Brokholm Sø på Nordsalling er en gjendannet sjø, som er omkranset av et meget naturskjønt område. Ved sjøen kan du studere det rike fugleliv med kikkert fra et utsiktshus. Tett ved sjøen er Harrebjergskogen blitt planttet for nylig.

Aktiviteter

For golfspillere er det gode muligheter i området. Avprøv f.eks. banene ved Thise (6 km mod sørøst), ved Junget (9 km mod nord), Harre Vig Golfklub ved Vile (20 km mod vest) eller hos Skive Golfklub (23 km mod syd). I Gatten finnes dessuten Nordeuropas største golfanlegg; Himmerland Golf & Country Club, med utfordringer for såvel øvede som nybegynnere (33 km). Området er som skapt til aktiv ferie. Fjorden er ideell for baning, lystseilads, surfing og havfiskeri. Det avvekslende landskap byr på deilige naturopplevelser langs de mange gode vandre- og sykkelruter i området. Limfjorden samt de mange sjøer, elver og Put & Take fiskesjøer i området byr på virkelig gode muligheter for lystfiskeren. Prøv f.eks. Vile Put & Take Sjø, som er en 3000 m2 stor sjø i flott natur.

Severdigheter

Sundsøre Pakhus ligger tett på fergestedet og er i dag innrettet som lokalhistorisk museum. Her kan du se forskjellige, interessante utstillinger om livet ved Limfjorden. Besøk Hvalpsund på Louns-halvøya, på den andre side av fjorden. I byen finnes, ut over fergeleiet, en deilig lystbåthavn, flere butikker og en historisk kro med utsikt over Limfjorden. Herregården Hessel, den eneste bevarte stråtekte herregård i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvø ved Hvalpsund. Her kan du oppleve, hvordan herskap og tjenestefolk levde i gamle dage (4 km fra fergen). Det vakkert beliggende Steinaldersenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. utstilles steinalderfunn fra en kjøkkenmødding (forhistorisk avfallsdynge). En rekonstruert boplass viser hvordan datidens hytter så ut (18 km fra fergen).

Turer

Når dere er på ferie i feriehus i Sundsøre, kan dere ta på tur til Fur. Fra Branden, 19 km nord for Sundsøre, kan dere seile over til den nydelige øya som byr på små museer, et bryggeri og spesielle landskaper i form av mark, skog, sjøer, steile kystskråninger og graver moleire. Besøk den flott beliggende byen Skive med museer, gallerier, en hyggelig gågate og en lystbåthavn tett på strand og skog (23 km). Opplev Spøttrup Borg som er Danmarks best bevarte middelalderborg (24 km). Eller ta en tur til forlystelsesparken Jesperhus, hvor hele familien kan hygge seg. Nyt de blomstrende hagene, de tropiske fuglene og dyrene, lekelandene og underholdningen her (28 km). Ta tilbake i tiden på Hjerl Hede Frilandsmuseum, der dere kan gå rundt i en intakt landsby fra gamle dager med nydelige, stråtekte hus, og følge aktivitetene i hus, butikker, kirke, på verksteder og på gårdene (43 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Sundsøre

Søk feriehus