Lei feriehus i Sundby, Mors - Book her

Feriehus i Sundby, Mors, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Sundby ligger i rolige og naturskjønne omgivelser i den nordvestlige del av Mors med Thisted Bredning mot nord og Vilsund mot sør.

 

Gjestevurderinger fra Sundby, Mors

 
 

gjester har gitt Sundby, Mors en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sundby er en hyggelig landsby med en lille jollehavn og byen er omgitt av vann samt fredelig og rekreativ natur. En bro fører fra Sundby over Vilsund til Thy. Sundby er et deiligt ferieområde for de som vil fiske, vandre, sykle eller bare slappe av i den skjønne natur. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Sundby, og 17 km mot sørøst ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byr på mange butikker, spisesteder, severdigheter og hyggelig havnestemning.

 
Den 60 meter høye Hanklit i feriehusområdet Sundby, Mors Badebro på stranden i feriehusområdet Sundby, Mors Utsikt til den 60 meter høye molerklint, Hanklit, fra stranden i Sundby, Mors Utsikt over de grønne områdene til Hanklit og Limfjorden fra et feriehus i Sundby, Mors
 

Strande

Sundby Strand er en deilig Limfjordsstrand med grovt sand, lavt, rent vann og en badebro. Ved Nykøbing kan du bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og barnevennlig badestrand med badebro og Blåt Flag. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og stein har lavt, klart vann og en deilig sandbunn. Beachvolley er en meget populær aktivitet her. Ønsker du å bade ved Vesterhavets brede, hvite sandstrender med bølger og høye klitter, ligger Vestkyststrandene kun omkring 23 km fra Sundby.

Natur

Sundby er omgitt av vann, marker og lett kuperte områder med skog og beplantning. Fra øyas høyeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan du nyte en spektakulær utsikt over Mors, Limfjorden og øyene Livø og Fur (8 km). Ved Ejerslev Molergrav kan du oppleve de vakre molerskrenter, som reiser seg steilt fra kysten. Det mest kente sted er Hanklit (61 m), som viser en geologisk historie, som går mere end 55 millioner år tilbake i tiden. Her er det funnet forstenede dyr og planter som kan oppleves på Molermuseet. De naturskjønne omgivelser innbyr til traveturer ved stranden eller på de avmærkede stier gjennom molergravene. Mors og naboøya Fur er de eneste steder i verden, hvor det er molerforekomster i undergrunnen. Publikumsskogen Legind Bjerge Plantage, sør for Nykøbing Mors, er en meget variert skog med daler, sjøer og høye, gamle trær fra det nordvestlige USA (18 km). For fugleinteresserte er Agerø absolutt vært et besøk. Øya er rasteplass for flere sjeldne fugler (33 km).

Aktiviteter

For golfspillere er det gode muligheter i nærheten. Morsø Golfklub ved Nykøbing er anlakt på et engareal med et elvesystem. Det er ideelle fiskemuligheter langs de vakre limfjordskyster på Mors. Dessuten finnes det flere Put & Take fiskesjøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Mors byr også på sportslige aktivitetsmuligheter som golf, tennis, strand-volley m.m. Mors er som skapt til aktiv ferie og det er mulig å leie sykler i byen og følge den markerte solskinnsrute rundt øya (i alt 120 km).

Severdigheter

I byen Vilsund, på den andre side av fjorden, kan du oppleve stemningen i den hyggelige lystbåthavn. Herfra kan du ta på seiltur på fjorden (3 km). Handelsbyen Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Opplev de små, hyggelige gater i havnekvarteret med de gamle arbeiderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlengelse av den stemningsfylte gågate og her finner du en deilig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (17 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens eldste bevarte bygning som ble grunnlagt av johanitterordenen i 1371. I dag utstilles det i de 5 historiske bygninger. Jesperhus Blomsterpark er Nordens største blomsterpark med farverike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. flotte tropefugler samt pirat-, leke- og vannland med diverse aktiviteter (18 km). 'Skarregaard' ved Hesselbjerg er en af de eldste slektsgårder på Mors og fungerer i dag som landbruksmuseum. Her blir du ført flere generationer tilbake i tiden (19 km).

Utfluktsmål

På Molermuseet i Hesselbjerg tett på molerskrenten Hanklit kan du se de utrolige funn av 55 mio. år gamle fossiler (forstenede dyr og planter), som er utgravet fra moleren (20 km). Det eventyraktige Højriis Slot, sør for Nykøbing, er en av Danmarks eldste herregårder og i dag åpen for offentligheten. Her finner du bl.a. en utstilling om Tornerose (20 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort (56 km). Det vakert beliggende stenaldersenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. utstilles stenalderfunn fra en kjøkkenmødding og en rekonstruert boplass viser datidens hytter (60 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Sundby, Mors

Søk feriehus