Lei feriehus i Skive - Book her

Feriehus i Skive, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Limfjordsbyen Skive byr på et aktivt byliv, en sjarmerende lystbåthavn, en deilig badestrand og velbeliggende ferieleiligheter med utsikt over havnen. Her kan dere holde ferie i maritime omgivelser og nyte den deilige naturen rundt havnen og ferieboligen.

 

Gjestevurderinger fra Skive

 
 

gjester har gitt Skive en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

På Skive-trakten kan dere seile med gamle treskip, utforske kalkgruber, besøke åpne kirker og herregårder, borger og museer samt oppleve en enestående natur med skråninger av moleire, 190 km kyststrekning, fjord, skog og hede. Her finner dere en sjarmerende lystbåthavn, en hyggelig gågate, gode kulturelle tilbud og mange spisesteder. Skive City byr på et vell av inspirerende spesialbutikker og et koselig miljø med en avslappet stemning, og på Posthustorvet er det mulighet for å besøke torgmarkedet, der Skive-traktens mange fødevareprodusenter selger lokale produkter. I Skive finner dere også 'Skives 11 Stjerner', 11 store skulpturer satt opp i rundkjøringene i Skive og designet av Jacob Jensen Design som i 40 år har hatt domisil i Hejlskov ved Skive.

 
Deilig sandstrand ved siden av lystbåthavnen i Skive Den brede sandstranden ved lystbåthavnen i Skive Skives store og hyggelige lystbåthavn med ferieboliger og masse båter Nydelig skog bak ferieleilighetene og lystbåthavnen i Skive
 

Strande

Stranden ved Skive Lystbåthavn er en deilig strand med fin sandbunn, og den er velegnet til windsurfing. Her er det dessuten toalett og parkeringsmuligheter. Av andre gode strender i nærheten av Skive kan nevnes stranden ved Lyby som er ca. 15 m bred og 1 km lang (12 km nordvest for Skive). Den består fortrinnsvis av sand og småstein. Vannet er rent og stranden er, som de andre Limfjordsstrendene, veldig barnevennlig, fordi det bare blir dypt veldig langsomt. Om sommeren setter man opp badebro ved stranden. Dessuten kan nevnes stranden ved Lundø Nordspids som er 20 m bred og 10 km lang. Også denne stranden har fin sandbunn og er veldig barnevennlig (15 km nordøst for Skive).

Natur

Naturen på Skive-trakten er spesiell med alt fra moleire-skråninger til hedeområder og innbyr til sykkel- og vandreturer eller kanskje til å prøve krefter med en sykkelferie. Området er dessuten et eldorado for lystfiskere med både Limfjorden, sjøer og den kjente Karup Å med en av Danmarks fineste havørretbestander. Området byr på mer enn det, f.eks. kano og kajakk - bowling - vannski - dykking - ridning - squash - rappelling - paintball - badeland - fitness - tennis - surfing. På halvøya Lundø (15 km) finner dere et kilometerlangt steinrev 'Jelse Odde' som man kan gå på når det er lavvannet og på den måten kan man oppleve Limfjordens kyster fra sjøsiden. Den ytterste delen av odden er bebodd av rastende fugler, og ofte er det mulig å få se seler her. Ved de naturskjønne områdene Urhøjene og Junget Krat (20 km nord for Skive) kan dere få en praktfull utsikt over Salling, Fur, Livø, Himmerland og Mors fra områdets høyeste punkt på 56 m.

Aktiviteter

Den rene fjorden gir gode betingelser for surfere. Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten eller fra en båt på fjorden. Som golfspillere har dere gode muligheter på eignen. Skive Golfklub råder over en nydelig, velpleid 18-hullers golfbane som også er en utfordring for elitespilleren. Bortsett fra det finner dere her et praktisk klubbhus, en treningsbane, en proshop og en kafé. Dere kan også prøve banene i Harre Vig Golfklub i Roslev (ca. 21 km) eller Hjarbæk Fjord Golf Klub i Skals ( 27 km). Er dere til vandre- eller sykkeltur, så kan dere få deilige opplevelser i den enestående naturen mellom Lovns Bredning og Skive Fjord. Skive-eignen har 46 naturskjønne, merkede vandreruter samt mange merkede sykkelruter.

Severdigheter

Skive er rik på museer og gallerier. I Skive Museum finner dere Danmarks største funn av rav som består av mer enn 13.000 perler. Dessuten kan dere gå blant kulturhistoriske samlinger som forteller om den lille, gamle byen og byene på eignen. Det gamle herresete Stårupgaard og klostret Ørslev kloster (ca. 7 km øst for Skive) er også verdt et besøk. Sundsøre Pakhus ved Sundsøre Odde er et restaurert pakkhus med skiftende utstillinger (19 km). Spøttrup Borg er Danmarks best bevarte middelalderborg (21 km). Borgen ble restaurert i 1941 og framstår i dag som unik, enestående, barsk, smukk og prektig. Her kan dere oppleve ekte middelalderstemning, når det arrangeres livaktiggjøring og markeder på stedet. Fur Museum på øya Fur er kjent for sin enestående utstilling av forsteininger. Geoeksperimentariet for utendørsaktiviteter på naturverkstedet og i geoparken med dinosaurer - en stor T-rex og en Triceratops (ca. 29 km).

Utfluktsmål

Besøk hjemmet til dikteren Jeppe Aakjær 'Jenle' ved Breum. Her kan dere bl.a. oppleve dikterens arbeidsrom og skiftende utstillinger (ca. 13 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir gjort levende (ca. 23 km). Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint med 2 km opplyste mineganger med både store huler og smale ganger (ca. 26 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er Nordens største blomsterpark med junglezoo og lekeland(ca. 28 km). På øya Fur finner dere forskjellige og særpregede landskap (ca. 23 km). Besøk også Viborg med bl.a. Nordens største granittkirke, Viborg Domkirke, et rikt kunst- og kulturliv, mange interessante museer, en hyggelig gågate og mange spisesteder (ca. 33 km). Det nydelig beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og rundt Ertebølle for 6-7000 år siden (ca. 41 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Skive

Søk feriehus